30 C
Σάμος
02/07/2022
Σαμιακά

Απεργία διαρκείας από τους συμβασιούχους στην Υπηρεσία Ασύλου

Εμείς, συμβασιούχοι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας ασύλου, διανύουμε σήμερα την 6η ημερολογιακή ημέρα της απεργίας διαρκείας που κήρυξε το Σωματείο Εργαζόμενων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου ενάντια στις εκδικητικές απολύσεις που εξήγγειλε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Ν. Μηταράκης.

Στον απόηχο της απεργίας μας την 11η Μάρτη ενάντια στο ν. 4636/2019 που καταργεί θεμελιωμένα στις διεθνείς συνθήκες δικαιώματα των αιτούντων διεθνή προστασία και έχοντας λάβει δείγματα γραφής της δράσης που αυτό έχει αναλάβει τα τρία χρόνια της λειτουργίας του,με δεκάδες απεργίες, κινητοποιήσεις και επίσχεση εργασίας, το Υπουργείο ανακοίνωσε μία ημέρα πριν από την προκηρυχθείσα, ενόψει λήξης της Σύμβασης ΣΟΧ 1/2017, προειδοποιητική απεργία μας την εξαίρεση των 17 παλαιότερων συναδέλφων μας από 629 ανανεώσεις όλων των υπολοίπων συμβασιούχων της υπηρεσίας.

Συμπωματικά(!!!), η συντριπτική πλειοψηφία της εν λόγω σειράς συναδέλφων μας αποτελούν τα εναπομείναντα Ιδρυτικά μέλη του Σωματείου, πρώην και νυν μέλη του Δ.Σ., καθώς και την ίδια την Πρόεδρό του!

Η μέχρι σήμερα καταχρηστική άρνηση του Υπουργού να ονοματίσει τα αορίστως προβαλλόμενα «νομικά» και «υπηρεσιακά» κωλύματα και να χορηγήσει το υποτιθέμενο έγγραφο πάνω στο οποίο βάσισε την απόφαση απόλυσης 17 εργαζόμενων, η ιδιότητα των προσώπων αυτών και η σχέση τους με το Σωματείο, η διασπαστική ανακοίνωση της απόφασης μία ημέρα πριν την προειδοποιητική απεργία, η δήλωση του Υπουργού ότι θα προβεί δια της δικαστικής οδού στην κήρυξη της απεργίας ως παράνομης και καταχρηστικής, οι τακτικές εκφοβισμού των απεργών με τριήμερη αναστολή της ειδικής άδειας εν μέσω πανδημίας σε περίπτωση συμμετοχής στην απεργία, καθιστούν σαφές ότι οι απολύσεις, όντας πλήρως αναιτιολόγητες, αποτελούν επίθεση κατά του Σωματείου και ξεκάθαρη συνδικαλιστική δίωξη!

Αυτή η επίθεση είναι εναντίον εργαζόμενων που πετιούνται στο δρόμο εν μέσω πανδημίας, σε ακραίες συνθήκες ανασφάλειας.
Είναι επίθεση στα μέλη του σωματείου μας. Είναι επίθεση στην Πρόεδρό μας. Αλλά είναι, τελικά,επίθεση στα σωματεία και τον εργατικό συνδικαλισμό.

Η μάχη αυτή ανήκει σε κάθε εργαζόμενο.

Χαιρετίζουμε το κύμα αλληλεγγύης που γεννήθηκε και συνεχίζει να ανθίζει γύρω μας με τη στήριξη δεκάδων σωματείων, τόσο με τη δημόσια τοποθέτησή τους απέναντι στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, όσο και με την έμπρακτη ενίσχυση με την παρουσία τους στις κινητοποιήσεις μας και τη στήριξη του απεργιακού μας ταμείου.
Καλούμε κάθε σωματείο και συλλογικότητα εργατικού προσανατολισμού στη -στο ύψος των δυνατοτήτων τουςστήριξη του αγώνα μας. Ακόμα και η ελάχιστη συμμετοχή είναι για εμάς περισσότερο από ουσιώδης.

Λογαριασμός στήριξης του απεργιακού ταμείου:
Λογ.Εθνικής: 182/003974-89 – IBAN: GR54 0110 1820 0000 1820 0397 489.
Η αλληλεγγύη των εργαζομένων είναι η δύναμή τους!

Related posts

Παραιτήθηκε από τη θέση του Προέδρου του Σωματείου Επαγγελματιών Πυθαγορείου o Μάνος Βαλής

admin

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Κυριακή 3 Ιουλίου

admin

Εκλάπη μέρος του μουσικού εξοπλισμού της Λαϊκής Ορχήστρας Σάμου – ΛΟΣ

admin

Πλακιωτάκης: Είμαστε 50% πάνω σε μεταναστευτικές ροές – Νέα άφιξη στη Σάμο

admin

Εορτασμός του Ιδρυτού της Εκκλησίας μας Αποστόλου Παύλου

admin

Φυσητήρας στο Βορειοανατολικό Αιγαίο

admin

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

admin

Για τον Σεπτέμβριο του 2022 αναβλήθηκε δίκη των επιχειρηματιών που συνελήφθησαν για παράβαση ωραρίου

admin

ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΣ  ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Από την αρχαιότητα, στο σήμερα και το αύριο της Σάμου

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα