Connect with us

Πολιτικά

Απολογισμός επίσκεψης Α. Μιχαηλίδη στη Σάμο

Published

on

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διήμερη περιοδεία του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη στη Σάμο. Έγιναν πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις με τις αρχές και εκπροσώπους συλλογικών φορέων και επιβεβαιώθηκε η διάθεση για συνέχιση της ανταλλαγής απόψεων και αξιοποίηση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας για την ανάδειξη προβλημάτων και τη διεκδίκηση λύσεων. Θα χρειαστεί μελέτη και αξιολόγηση των πολλών θεμάτων που συζητήθηκαν. Με ιδιαίτερη ένταση αναδείχτηκαν:

  1. Το τεράστιο έλλειμμα στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του νησιού. Η απουσία κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και επαφής με τους συλλογικούς φορείς, εκ μέρους του, προ έτους, εκλεγέντος βουλευτή Σάμου, δυσκολεύει την ανάδειξη τοπικών θεμάτων σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο. Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης προσφέρθηκε να συμβάλει στην κατά το μέτρο του δυνατού, κάλυψη του κενού.
  2. Οι προβλέψεις για την τουριστική περίοδο είναι αποκαρδιωτικές. Η ένωση ξενοδόχων εκτιμά πτώση της τάξης του 80% και απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας. Το φθινόπωρο και ο χειμώνας προμηνύονται δύσκολα για πολλούς συνανθρώπους μας. Χρειάζεται να δημιουργηθεί εγκαίρως ένα δίκτυο έμπρακτης αλληλεγγύης και στήριξης των ανθρώπων που θα περιέλθουν σε κατάσταση αδυναμίας κάλυψης βασικών αναγκών.

  3. Οι εκπρόσωποι των εμπόρων έθεσαν μετ’ επιτάσεως την διακοπή του μεταφορικού ισοδύναμου για τα εμπορεύματα. Το μεταφορικό ισοδύναμο ήταν αίτημα δεκαετιών των νησιωτών, που υλοποίησε με υποδειγματικό τρόπο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαμαρτυρία για να μη χαθεί αυτή η ανάσα στον χειμαζόμενο εμπορικό κόσμο, πρέπει να είναι πάνδημη.

  4. Μας συγκλόνισε η κραυγή αγωνίας και αγανάκτησης των εκπροσώπων των αναπήρων για τα αναρίθμητα εμπόδια που συναντούν, όταν κινούνται στο δημόσιο χώρο. Στην πόλη του Καρλοβάσου και ιδιαίτερα στην οδό Γοργύρας τα πράγματα είναι απελπιστικά. Απευθύνουμε θερμή παράκληση στον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου, να ασχοληθεί άμεσα και να δώσει λύση.

Το δικαίωμα των ανθρώπων με αναπηρία, να έχουν ανεμπόδιστη πρόσβαση στο δημόσιο χώρο είναι ζωτικής σημασίας, νομική επιταγή και υποχρέωση της κοινωνίας.

  1. Στον οινοποιητικό συνεταιρισμό μας περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Με κόσμιο και ευγενικό τρόπο, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού άσκησε δριμεία κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της άρσης της αναγκαστικότητας, διατυπώνοντας τη θέση, ότι ήταν εχθρικοί για τον συνεταιρισμό και εξυπηρετούσαν ευθέως τα συμφέροντα των ανταγωνιστών της. Ανέφερε γεγονότα τα οποία αγνοούσαμε και δεν είμαστε σε θέση να διαψεύσουμε ή να επιβεβαιώσουμε. Δεσμευτήκαμε επί τόπου και το επαναλαμβάνουμε δημοσίως, ότι θα διαβιβάσουμε την δυσαρέσκεια τους στην ηγεσία του κόμματος, προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις. Σε κάθε περίπτωση, στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τον συνεταιρισμό και την παρούσα διοίκηση, η οποία αποκατάστησε τους κανόνες χρηστής διοίκησης και ηθικοποίησε τη λειτουργία του.

 

Share this post:

Comments

comments

Πολιτικά

Ανακοίνωση της Ν.Ε ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σάμου για τον φονικό σεισμό

Published

on

By

Σήμερα είναι μια δύσκολη μέρα για την κοινωνία της Σάμου, δοκιμάζονται για άλλη μια φορά οι ψυχικές  και σωματικές αντοχές μας,  σ’ αυτές  τις δύσκολες ώρες που βιώνει το νησί μας, μετά το φονικό σεισμό και τον άδικο χαμό των δύο παιδιών, προέχει να μείνουμε ενωμένοι και αλληλέγγυοι.

Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στις οικογένειές τους και τους ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο.

 Ν.Ε ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΣΑΜΟΥ

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτικά

Επίσκεψη Γ. Καμίνη και Π. Καρακατσούλη στη Σάμο

Published

on

By

Λίγες ώρες μετά το καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου, η Σάμος μας μετράει ακόμα τις πληγές της. Ο πολύπαθος σαμιακός λαός θρηνεί από χθες την απώλεια δυο νέων παιδιών. Μπροστά σε αυτό, όλα τα υπόλοιπα ωχριούν. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους τους.

 

Στα πλαίσια των καταστροφικών συνεπειών του φονικού σεισμού, το νησί μας θα επισκεφτούν την Κυριακή και Δευτέρα ( 1 και 2 Νοεμβρίου) ο Βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής και Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Καμίνης και ο Γραμματέας του Τομέα Πολιτικής Προστασίας του Κινήματος Παναγιώτης Καρακατσούλης.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Σαμιακά5 λεπτά ago

Η Vodafone στηρίζει τους συνδρομητές της στη Σάμο

Πολιτικά14 λεπτά ago

Ανακοίνωση της Ν.Ε ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σάμου για τον φονικό σεισμό

Πολιτικά29 λεπτά ago

Επίσκεψη Γ. Καμίνη και Π. Καρακατσούλη στη Σάμο

Σαμιακά44 λεπτά ago

Ο “Φάρος” για τις έκτακτες συνθήκες μετά τον φονικό σεισμό

Σαμιακά3 ώρες ago

Κορωνοϊός: Απο την Τρίτη η χώρα μοιράζεται σε δυο ζώνες κίνδυνου. Τι ισχύει για την κάθε μία

Πολιτικά4 ώρες ago

Γ. Πατούλης: « Συντονισμένα Κεντρική Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση για να βοηθήσουμε έμπρακτα τους κατοίκους της Σάμου»

Πολιτικά4 ώρες ago

Μητσοτάκης: «Χρέος της Πολιτείας είναι να σταθεί δίπλα στο νησί»

Δήμος6 ώρες ago

“Η Σάμος αλλάΖΕΙ”: Ο εγκέλαδος χτύπησε τη Σάμο

Σαμιακά7 ώρες ago

«Η καρδιά μας όμως οδυνάται για την απώλεια των δύο μαθητών»

Σαμιακά9 ώρες ago

Χαρδαλιάς:Κηρύσσονται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης οι Δήμοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή