Connect with us

Δήμος

Απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής 2014-2019

Published

on

Ο Δήμαρχος Σάμου, κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, παρουσίασε τον απολογισμό των δράσεων και πεπραγμένων της Δημοτικής αρχής για την περίοδο 2014-2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Σάμου.

Παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι δράσεις ανά Διεύθυνση και Τομέα, καθώς επίσης το έργο που πραγματοποιήθηκε σε κάθε δημοτική ενότητα αλλα και οι δράσεις όλων των Νομικών Προσώπων του Δήμου Σάμου από τον ίδιο τον δήμαρχο, την υπεύθυνη του προγραμματισμού κ. Αγγέλα Καζάκου και τον δντη των τεχνικών υπηρεσιών κ. Ιωάννη Καραγιαννίδη. Ειδική αναφορά έγινε στις δράσεις για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Σάμου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Σε ρόλο συντονιστή ο Γενικός Γραμματέας του δήμου,κ. Δημήτρης Βασιλειάς.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Αγγελόπουλος η στρατηγική του Δήμου Σάμου την πενταετία 2014 – 2019 βασίστηκε σε τρεις τομείς:

  • Στην ανάδειξη του πολιτιστικού, ιστορικού και περιβαλλοντικού αποθέματος του νησιού
  • Στο σχεδιασμό και την βελτιστοποίηση των υπηρεσιών ώστε με αποτελεσματικότητα και απαιτούμενη ταχύτητα να ολοκληρωθούν όλες οι παλιές εκκρεμότητες και να σχεδιαστούν καινούργιες δράσεις. Βαρύτητα δόθηκε στην ταυτόχρονη εκπόνηση μελετών με αποτέλεσμα την ένταξη έργων ύψους 42 εκατ. με κεντρικό άξονα την αειφόρο ανάπτυξη
  • Στην αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών ώστε να δημιουργηθεί και λειτουργεί ένα δίχτυ προστασίας και υπεράσπισης των αδυνάτων.

Ο κ. Αγγελόπουλος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους όσους συνέβαλαν με τη διαρκή συμβολή τους, μέσα από μία συντεταγμένη πορεία στην πρόοδο και τη καθημερινή δημοτική αλλαγή.

Πριν το τέλος της ομιλίας του ο κ. Αγγελόπουλος δήλωσε :

“Σε μία από τις τελευταίες μου εμφανίσεις ως δήμαρχος της ενιαίας Σάμου θέλω να σας ευχαριστήσω και να σας πω ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή που μπορεί να απολαύσει ένας άνθρωπος ειδικά όταν δεν έχει ζήσει στη Σάμο αλλά είναι γεμάτος από Σαμιακή παράδοση και ρομαντισμό, από τον ίδιο του τον τόπο. Αυτό προσπάθησα να κάνω μαζί με τους συνεργάτες μου και με αυτούς που ακολούθησαν τη σκέψη αυτή, και δεν περιορίστηκαν στην αβαθή προσέγγιση του εγώ ή του εσύ, να το υλοποιήσουμε. Θέλω να ευχαριστήσω όσους ήταν κοντά στην πρώτη γραμμή στη δεύτερη στην τρίτη. Το θεωρώ υψηλή τιμή, από όπου κι αν υπηρετήσω στο μέλλον, η Σάμος είναι η πατρίδα μου και θα την υπηρετώ με πάθος, με ενθουσιασμό και κυρίως με πίστη ότι μπορούμε να πάμε ψηλά. Ο πήχης είναι ψηλά και σας παρακαλώ συνεχίσετε και να εκπροσωπήσετε το νησί όπως του αρμόζει”.

Προσκεκλημένοι στον απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, ήταν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, Πρόεδροι και Μέλη των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων,  Φορείς και Δημότες.

Την παρουσίαση παρακολούθησαν και δημοτικοί συνδυασμοί του δήμου Ανατολικής Σάμου, όπως ο επικεφαλής του συνδυασμού ΑΝΑΣΑ και υποψήφιος δήμαρχος, Γιώργος Στάντζος, συνοδευομενος από στελέχη του συνδυασμού του καθώς επίσης και ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πορεία Ευθύνης», κ. Αντώνης Σίμος.

Comments

comments

Δήμος

Συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων

Published

on

By

Σήμερα, Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου, κ. Γεωργίου Στάντζου, με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Σάμου, στα πλαίσια της ανάληψης των καθηκόντων του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι, όπως η έλλειψη προσωπικού στη Δ/νση Αστυνομίας Σάμου.

Εκτενής αναφορά έγινε στο μείζον θέμα του μεταναστευτικού-προσφυγικού, όπως επίσης και σε θέματα αστυνόμευσης στην διοικητική περιφέρεια του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και υπήρξε δέσμευση για αγαστή συνεργασία.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Συνάντηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το Δήμο Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Σήμερα Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση, των Κοσμητόρων των Σχολών της Πανεπιστημιακής Μονάδας της Σάμου, κ.κ. Β. Μεταφτσή και Σ. Κοκολάκη με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, κ. Γεώργιο Στάντζο, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου.

Ανταλλάχθηκαν απόψεις για την συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το Δήμο Ανατολικής Σάμου και συγκροτήθηκε επιτροπή αποτελούμενη από τους Κοσμήτορες και τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Διονυσίου, η οποία θα ασχοληθεί με την συνεργασία των δύο φορέων καθώς και την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας.

Η συνάντηση, έγινε σε πολύ θερμό κλίμα με άμεσο ορίζοντα την υλοποίηση ενεργειών, που στόχο θα έχουν να μεταφέρουν τεχνογνωσία, εμπειρία και γενικότερα να ενδυναμώσουν τους δεσμούς μεταξύ του Δήμου Ανατολικής Σάμου και της Πανεπιστημιακής Κοινότητας.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας – Οι εκδηλώσεις στη Δυτική Σάμο

Published

on

By

Διάφορες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Καρλόβασι από 19 έως 21 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας.

Το πρόγραμμα δράσεων έχει ως εξής:

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017