Connect with us

Δήμος

Απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής 2014-2019

Published

on

Ο Δήμαρχος Σάμου, κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, παρουσίασε τον απολογισμό των δράσεων και πεπραγμένων της Δημοτικής αρχής για την περίοδο 2014-2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Σάμου.

Παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι δράσεις ανά Διεύθυνση και Τομέα, καθώς επίσης το έργο που πραγματοποιήθηκε σε κάθε δημοτική ενότητα αλλα και οι δράσεις όλων των Νομικών Προσώπων του Δήμου Σάμου από τον ίδιο τον δήμαρχο, την υπεύθυνη του προγραμματισμού κ. Αγγέλα Καζάκου και τον δντη των τεχνικών υπηρεσιών κ. Ιωάννη Καραγιαννίδη. Ειδική αναφορά έγινε στις δράσεις για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Σάμου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Σε ρόλο συντονιστή ο Γενικός Γραμματέας του δήμου,κ. Δημήτρης Βασιλειάς.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Αγγελόπουλος η στρατηγική του Δήμου Σάμου την πενταετία 2014 – 2019 βασίστηκε σε τρεις τομείς:

  • Στην ανάδειξη του πολιτιστικού, ιστορικού και περιβαλλοντικού αποθέματος του νησιού
  • Στο σχεδιασμό και την βελτιστοποίηση των υπηρεσιών ώστε με αποτελεσματικότητα και απαιτούμενη ταχύτητα να ολοκληρωθούν όλες οι παλιές εκκρεμότητες και να σχεδιαστούν καινούργιες δράσεις. Βαρύτητα δόθηκε στην ταυτόχρονη εκπόνηση μελετών με αποτέλεσμα την ένταξη έργων ύψους 42 εκατ. με κεντρικό άξονα την αειφόρο ανάπτυξη
  • Στην αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών ώστε να δημιουργηθεί και λειτουργεί ένα δίχτυ προστασίας και υπεράσπισης των αδυνάτων.

Ο κ. Αγγελόπουλος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους όσους συνέβαλαν με τη διαρκή συμβολή τους, μέσα από μία συντεταγμένη πορεία στην πρόοδο και τη καθημερινή δημοτική αλλαγή.

Πριν το τέλος της ομιλίας του ο κ. Αγγελόπουλος δήλωσε :

“Σε μία από τις τελευταίες μου εμφανίσεις ως δήμαρχος της ενιαίας Σάμου θέλω να σας ευχαριστήσω και να σας πω ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή που μπορεί να απολαύσει ένας άνθρωπος ειδικά όταν δεν έχει ζήσει στη Σάμο αλλά είναι γεμάτος από Σαμιακή παράδοση και ρομαντισμό, από τον ίδιο του τον τόπο. Αυτό προσπάθησα να κάνω μαζί με τους συνεργάτες μου και με αυτούς που ακολούθησαν τη σκέψη αυτή, και δεν περιορίστηκαν στην αβαθή προσέγγιση του εγώ ή του εσύ, να το υλοποιήσουμε. Θέλω να ευχαριστήσω όσους ήταν κοντά στην πρώτη γραμμή στη δεύτερη στην τρίτη. Το θεωρώ υψηλή τιμή, από όπου κι αν υπηρετήσω στο μέλλον, η Σάμος είναι η πατρίδα μου και θα την υπηρετώ με πάθος, με ενθουσιασμό και κυρίως με πίστη ότι μπορούμε να πάμε ψηλά. Ο πήχης είναι ψηλά και σας παρακαλώ συνεχίσετε και να εκπροσωπήσετε το νησί όπως του αρμόζει”.

Προσκεκλημένοι στον απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, ήταν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, Πρόεδροι και Μέλη των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων,  Φορείς και Δημότες.

Την παρουσίαση παρακολούθησαν και δημοτικοί συνδυασμοί του δήμου Ανατολικής Σάμου, όπως ο επικεφαλής του συνδυασμού ΑΝΑΣΑ και υποψήφιος δήμαρχος, Γιώργος Στάντζος, συνοδευομενος από στελέχη του συνδυασμού του καθώς επίσης και ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πορεία Ευθύνης», κ. Αντώνης Σίμος.

Comments

comments

Δήμος

Συλλυπητήρια επιστολή του Δημάρχου Σάμου για την απώλεια του Θεμιστοκλή Σοφούλη

Published

on

By

Συλλυπητήρια επιστολή του Δημάρχου Σάμου Χριστόδουλο Σεβαστάκη για την απώλεια του Θεμιστοκλή Σοφούλη

Μέτα την απώλεια του εκλεκτού συμπολίτη μας  Θεμιστοκλή Σοφούλη, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου για  έναν άνθρωπο  εξαίρετου ήθους, υψηλής  επαγγελματικής συνείδησης και σπουδαίας πολιτικής πορείας.

Ο Θεμιστοκλής Σοφούλης, υπήρξε ένας εξαίρετος νομικός, η αγάπη του οποίου για το τόπο του, επιβραβεύτηκε με την εκλογή του στο αξίωμα του Βουλευτή Σάμου.

Η προσφορά  του αδιαμφισβήτητη, η επιτυχία του και η αποτελεσματικότητα του κοινά αποδεκτή,  το κενό δυσαναπλήρωτο κυρίως για την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Ειλικρινά συλλυπητήρια στα μέλη της οικογενείας του, για την απώλεια του σπουδαίου αυτού συμπολίτη μας .

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Ενημέρωση για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου Σάμου

Published

on

By

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου στο γραφείο του Δημάρχου Σάμου κ. Σεβαστάκη,πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση μεταξύ του Εμπορικού Συλλόγου ,του Συλλόγου Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου και των μελών του συνδυασμού «Σάμος όμορφη πόλη».

Όλοι οι εκπρόσωποι ενημερώθηκαν για το πολιτιστικό πλάνο του δήμου, ενώ κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις που έχουν ήδη προγραμματίσει.

Κοινός στόχος όλων είναι η ανάδειξη της πρωτεύουσας του νησιού τόσο στους μόνιμους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες.

Πηγή Εμπορικός Σύλλογος Σάμου

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Προεκλογικές δαπάνες και έσοδα του συνδυασμού «η Σάμος αλλάΖΕΙ»

Published

on

By

Μετά τη λήξη των εκλογικών διαδικασιών για τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου και της επαναληπτικής της 2ης Ιουνίου στο Δήμο Ανατολικής Σάμου, η δημοτική κίνηση «η Σάμος αλλάΖΕΙ»υπηρετώντας τη πλήρη διαφάνεια, ενημερώνει τους συμπολίτες μας για τα έσοδα και τις συνολικές  δαπάνες, με τα οποία διεξήγαγε την προεκλογική της εκστρατεία. Το συνολικό κόστος της προεκλογικής της εκστρατείας είναι 3000 €  και αφορά το σύνολο εξόδων του συνδυασμού (παράβολα, διαφημιστικό υλικό, ψηφοδέλτια) καθότι κανένας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος δεν προέβη σε ξεχωριστή προβολή και σε ξεχωριστές δαπάνες.

Ελπίζουμε ότι και οι άλλοι συνδυασμοί στα πλαίσια της διαφάνειας θα καταθέσουν τα συνολικά τους έξοδα και έσοδα.

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Σαμιακά5 ώρες ago

Αίθριος καιρός με κανονικές θερμοκρασίες

Πολιτικά5 ώρες ago

Ι.Καραγιάννη – Σήμερα ξεκινάμε μαζί από την αρχή να χτίζουμε εκείνο το μέλλον που όλοι έχουμε ονειρευτεί

Αστυνομικά - Λιμενικά9 ώρες ago

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις διαρρήξεων- κλοπών σε οικία στο Βαθύ

Σαμιακά11 ώρες ago

ΝΔ- Οι υποψήφιοι βουλευτές για τη μονοεδρική της Σάμου

Δήμος12 ώρες ago

Συλλυπητήρια επιστολή του Δημάρχου Σάμου για την απώλεια του Θεμιστοκλή Σοφούλη

Πολιτικά14 ώρες ago

Σεβαστάκης: Γιατί αποχώρησα από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Σαμιακά17 ώρες ago

Ο πατήρ Λεόντιος, κατά κόσμον Παπα-Λεωνίδας

Ικαριακά2 ημέρες ago

Οι Φούρνοι και η Θύμαινα πλέον διαθέτουν 20 πιστοποιημένους πολίτες αλλά και 4 αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές

Πολιτιστικά2 ημέρες ago

Οι πρώτες φωτογραφίες των ομοιωμάτων σκαφών του ΜΝΝΤΑ

Σαμιακά2 ημέρες ago

Στην ιστορία πέρασε το Tour de Samos II 

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017