14.4 C
Σάμος
05/12/2022
Περιφερειακά

Απονομή βεβαιώσεων μαθημάτων ελαιοκομίας

Απονεμήθηκαν στις 22.3.2022 από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνο Μουτζούρη, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου οι Βεβαιώσεις Κατάρτισης σε θέματα Ελαιοκομίας, σε Ελαιοκαλλιεργητές–Παραγωγούς που παρακολούθησαν το Πρόγραμμα των μαθημάτων. Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και υλοποιήθηκαν από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ενώ την εκδήλωση απονομής τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ–ΔΗΜΗΤΡΑ και εκπρόσωπος της χώρας στη Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας Καθηγητής Σέρκος Χαρουτουνιάν. Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικού Τομέα Πανάγος Κουφέλος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Απόστολος Αλατζάς, ο Διευθυντής Γιώργος Λαγουτάρης και υπάλληλοι της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Σας καλέσαμε σήμερα εδώ στην απονομή των βεβαιώσεων σε 17 άτομα που παρακολούθησαν μαθήματα ελαιοκομίας» τόνισε ο Περιφερειάρχης χαιρετίζοντας την εκδήλωση αφού καλωσόρισε τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ «καθώς τα ζητήματα του Πρωτογενή Τομέα αποτελούν προτεραιότητα για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου όπως και  ότι έχει σχέση με την ελαιοκαλλιέργεια. Τα σεμινάρια θα συνεχιστούν καθώς μόνο το 6% των αγροτών της χώρας είναι πιστοποιημένοι αγρότες ενώ ο αντίστοιχος Μέσος Όρος των Ευρωπαϊκών χωρών είναι 24,5% με τους Ολλανδούς αγρότες να προηγούνται με ποσοστό 80%. Όλοι ξέρουμε ότι η πρόοδος της Κοινωνίας μας περνά μέσα από την Εκπαίδευση και Παιδεία. Η υποστήριξη των Παραγωγών, ο εκσυγχρονισμός και η Εκπαίδευσή τους σε όλα τα αγροτικά ζητήματα μέσω Προγραμμάτων Κατάρτισης, για την Περιφερειακή μας Αρχή, είναι ο τρόπος να αυξήσουμε την παραγωγή, να οδηγηθούμε σε βιώσιμες μορφές καλλιεργειών αγροδιατροφικών προϊόντων και  μία αναπτυξιακή πορεία προσανατολισμένη στην ποιότητα και την εξωστρέφεια. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για τη συμβολή του στην υλοποίηση των Προγραμμάτων Κατάρτισης. Η συνεργασία μας θα συνεχιστεί πάντα με τις καλύτερες προϋποθέσεις που υπήρξαν ως τώρα τόσο με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Σήμερα είχα επικοινωνία και με τον κ. Λυκουρέντζο ο οποίος με ενημέρωσε για την πορεία του ερευνητικού προγράμματος για την επίδραση της Κλιματικής Αλλαγής και του Διοξειδίου του Άνθρακος στην Ελαιοπαραγωγή.» Ο Περιφερειάρχης πριν παραχωρήσει το λόγο στον κ. Χαρουτουνιάν έστειλε χαιρετισμό συμπαράστασης στους Ουκρανούς πολίτες που δοκιμάζονται αναφερόμενος στη φιλοξενία παιδιών που πρόκειται να υλοποιήσει η Περιφέρεια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικού Τομέα Πανάγος Κουφέλος, καλωσόρισε τον κ. Χαρουτουνιάν και υπογράμμισε:«Έχουνε γίνει βήματα  για να περάσουμε από την εποχή των λέξεων σε αυτή των πράξεων σε ότι αφορά τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα. Αντιλαμβανόμενοι τη σημασία που έχει για την ανάπτυξη της περιφέρειας η στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής έχει δοθεί βαρύνουσα σημασία στην εκπαίδευση των αγροτοκτηνοτρόφων  μελισσοκόμων και αλιέων των νησιών μας καθώς και στην εν γένει αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αλλά φυσικά και στη δημιουργία αναπτυξιακών προοπτικών με βάση την καινοτομία».

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Χαρουτουνιάν στο μικρό χαιρετισμό που απηύθυνε αφού υπογράμμισε την ευχαρίστησή του για την συνεργασία του με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, αποδίδοντας εύσημα για την πρωτοπορία και την ανταπόκρισή της, τόνισε  ότι πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια σε  505 άτομα από όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου που έμαθαν πως μπορούν να βελτιώσουν τη παραγωγή της αγροτικής τους εκμετάλλευσης. Αναφέρθηκε επίσης στα επόμενα σεμινάρια Μελισσοκομίας που θα υλοποιηθούν.

Related posts

Ο Κώστας Μουτζούρης σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση στο Hello μιλάει για όλα όσα δε ξέρουμε..!

admin

Ο Κωνσταντίνος Μουτζούρης για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

admin

Τετ-α-Τετ Δήμητρας Μουτζούρη και Πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό για το Βόρειο Αιγαίο

admin

1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος «Βορείο Αιγαίο 2021-2027»

admin

Προκήρυξη χορήγησης 120 νέων αδειών και 35 θέσεων και δικαιωμάτων δραστηριοποίησης στο πλανόδιο εμπόριο στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

admin

Τηλεδιάσκεψη για τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης

admin

Μανώλης Κάρλας: «Εδώ και τώρα προμηθείς»

admin

Χαρές για την οικογένεια Μουτζούρη

admin

Σύσκεψη Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα