Σαμιακά
Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Λίβανο


Την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον λαό του Λιβάνου -τρόφιμα, φάρμακα και ιατροφαρμακευτικό υλικό καθώς και δομικά υλικά- ετοιμάζει η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου.
Αναλυτικά:
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου ευχαριστεί τα σωματεία, τους φορείς, τους εργαζόμενους, τους Σαμιώτες και Σαμιώτισσες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΕΚΣ για συμπαράσταση στο λαό του Λιβάνου και έδειξαν για άλλη μια φορά, το μεγάλο απόθεμα ψυχής, συμπαράστασης και αλληλεγγύης που έχουν.
Μέσα στις ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συνθήκες που ζούμε (και γι αυτό αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία) η αλληλεγγύη μας εκφράστηκε άμεσα και με μια πολύ σημαντική βοήθεια που συγκεντρώθηκε.
Συγκεκριμένα η βοήθεια που ήδη ταξιδεύει για Αθήνα ήταν :
Δέκα εξ (16) χαρτοκιβώτια με τρόφιμα
Δύο (2) χαρτοκιβώτια με ιατρικά είδη, κ α ι
Οχτώ (8) χαρτοκιβώτια με κλινοσκεπάσματα και κουβέρτες
Την συνολική βοήθεια πανελλαδικά συγκεντρώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στην Αθήνα και πολύ άμεσα πρόκειται να ταξιδέψουν και να δοθούν στον πολύπαθο λαό του Λιβάνου.
Comments
Σαμιακά
Προσοχή εφιστά η Πυροσβεστική Σάμου για την καύση γεωργικών υπολειμμάτων


Έκκληση στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί με τις πυρκαγιές, ακόμα και τώρα, έκανε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σαμου, Αντιπύραρχος Γεώργιος Μιαούλης, με αφορμή τα αυξημένα περιστατικά πυρκαγιάς που έχουν παρατηρηθεί στην ύπαιθρο, λόγω της καύσης γεωργικών υπολειμμάτων.
Ο κ. Μιαούλης αναφέρει
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Υπηρεσία μας καλείται σχεδόν σε καθημερινή βάση να αντιμετωπίσει πυρκαγιές, οι οποίες εκδηλώνονται από αμέλεια.
Πιο συγκεκριμένα, παρατηρείται μια αύξηση στην εκδήλωση πυρκαγιών προερχόμενη κατά κύριο λόγο από καύσεις γεωργικών υπολειμμάτων, σε σημεία τα οποία σε συνδυασμό με τους ισχυρούς πνέοντες ανέμους στην ευρύτερη περιοχή της Π/Ε Σάμου, προσαυξάνουν σημαντικά την επικινδυνότητα ταχείας επέκτασης με ταυτόχρονη πρόκληση σημαντικών καταστροφών στο φυσικό περιβάλλον και όχι μόνο.
Επιπλέον, τονίζεται ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η καύση γεωργικών υπολειμμάτων επιτρέπεται κατά την παρούσα χρονική περίοδο, μόνο εφόσον ο ενεργών αυτής προβεί στην λήψη συγκεκριμένων προληπτικών μέτρων.
Ύστερα από τα ανωτέρω, απευθύνεται έκκληση στους κατοίκους του Νησιού, ώστε να επιδείξουν την μέγιστη προσοχή για να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα.
Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία μας, σε διαφορετική περίπτωση, υποχρεούται στην επιβολή των προβλεπόμενων ποινικών και διοικητικών κυρώσεων»
Comments
Σαμιακά
Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στην περιοχή «Ξυλάκι»


Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή «Ξυλάκι» Καρλοβάσου, με την άμεση πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Στη περιοχή από το πρώτο λεπτό βρέθηκε ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, Αντιπύραρχος Γιώργος Μιαούλης, για τον συντονισμό των ενεργειών, καθώς επίσης και ο υπεύθυνος πολίτικης προστασίας της κοινότητας Καρλοβάσου ,Χρήστος Σακελλάρης και εθελοντές .
Comments
- COVID-197 ημέρες ago
Δημοσιεύθηκε η απόφαση με τα νέα μέτρα που ισχύουν στην Σάμο
- Σαμιακά6 ημέρες ago
Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα από τη Δευτέρα
- COVID-197 ημέρες ago
Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Σάμου: Βασικές οδηγίες για το επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου (κόκκινο) από τις 27.02.2021
- Δήμος3 ημέρες ago
Στάντζος σε Μητσοτάκη: «Επικαλούμαι την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη που συμπαρατάσσομαι μαζί σας, συμπαρατάσσομαι με τον Μητσοτάκη»
- Σαμιακά3 ημέρες ago
‘Εξι νέα κρούσματα στη Σάμο
- Σαμιακά5 ημέρες ago
Γεμίζουν ξανά οι δομές στην Λέσβο – Σταθερή η κατάσταση στην Σάμο – Αποσυμφόρηση στην Χίο
- Σαμιακά3 ημέρες ago
Στο «Βαθύ κόκκινο» η Σάμος
- COVID-195 ημέρες ago
Covid-19: Αεροδιακομιδή ασθενούς στην Αθήνα με C-130