Connect with us

Περιφερειακά

Αποτελέσματα εκλογών της Π.Ο.ΑμεΑ.Β.Α

Published

on

Εκπολογιστική Γεν. Συνέλευση πραγματοποίησε η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Βορείου Αιγαίου την Τετάρτη 28/11/2018 στην έδρα της τη Χίο, για την ανάδειξη νέου Δ.Σ και εκλεκτικής επιτροπής.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι από τη Λέσβο, τη Σάμο και τη Χίο.

Για το Δ.Σ έθεσαν υποψηφιότητα 11 εκπρόσωποι και εξελέγησαν 7, ενώ για την Εκλεκτική Επιτροπή οι υποψήφιοι ήταν 3 και εξελέγησαν όλοι.

Την ίδια ημέρα (28-11-2018) οι πλειοψηφίσαντες εκπρόσωποι για το Δ.Σ, συνεδρίασαν για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.

Το νέο Δ.Σ της Π.Ο.ΑμεΑΒΑ έχει ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μιχάλα Σοφία Π.Ε Χίου

Α΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βελακούλης Σταμάτιος Π.Ε Σάμου

Β΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βέτσικας Γρηγόριος Π.Ε.Λέσβου

ΓΕΝ. ΓΡΑΜ/ΤΕΑΣ: Ξυλάς Νέστορας Π.Ε Χίου

ΤΑΜΙΑΣ: Παντεριμός Γεώργιος (γονέας) Π.Ε. Χιου

ΑΝΑΠ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Νομικού Νάγια Π.Ε Χίου

ΑΝΑΠ. ΤΑΜΙΑΣ: Ρημική Μαρία (γονέας) Π.Ε Χίου

Οι υπόλοιποι θεώρουνται αναπληρωματικοί.

Η θητεία του νέου Δ.Σ. είναι τριετής.

Comments

comments

Περιφερειακά

Το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου για την εορτή της 25ης Μαρτίου

Published

on

ByΤο μήνυμα του για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου εξέδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου,κ. Νικόλαος Κατρακάζος. Μεταξύ άλλων στο μήνυμα αναφέρει ότι:Τιμούμε αυτούς που με τον αγώνα και τη  θυσία τους εξασφάλισαν σε μας τα δυο υπέρτερα αγαθά, την ανεξαρτησία μας ως Έθνους και την ελευθερία μας ως Λαού.

Αναλυτικά το μήνυμα:

Αγαπητοί συμπατριώτες στη Σάμο την Ικαρία και τους Κορσαιούς,

τη Δευτέρα 25 Μαρτίου γιορτάζουμε την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας και παράλληλα η Εκκλησία μας εορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Την ημέρα αυτή όλοι μας ανατρέχουμε στο παρελθόν για να αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς μας προγόνους, οι οποίοι μέσα στη μακραίωνη σκλαβιά διατήρησαν άσβεστη τη φλόγα του πατριωτισμού και του αγώνα. Τιμούμε αυτούς που με τον αγώνα και τη  θυσία τους εξασφάλισαν σε μας τα δυο υπέρτερα αγαθά, την ανεξαρτησία μας ως Έθνους και την ελευθερία μας ως Λαού.

Αγαπητοί συμπατριώτες,

να είμαστε δίπλα στην Πίστη μας, να αγαπάμε τη Πατρίδα μας και να τιμούμε τις παραδόσεις μας. Να είμαστε περήφανοι ως Έλληνες αλλά και  απέναντι σε όσους επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία αλλά και σε αυτούς που με ελαφριά καρδιά εκχωρούν σύμβολα και αξίες.

 

 Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Ο Γ. Σπιλάνης παρουσίασε υποψηφίους και συνεργάτες στη Σάμο

Published

on

By

Τα βασικότερα σημεία του προγράμματος του για την Σάμο παρουσίασε απόψε στο ξενοδοχείο “Σάμος” ο επικεφαλής του Περιφερειακού συνδυασμού «Συμπαράταξη Πολιτών» κ. Γιάννης Σπιλάνης.


Ο κ. Σπιλάνης παρουσίασε τους πρώτους υποψηφίους συμβούλους αλλα και συνεργάτες του. Πρόκειται για τον γιατρό και πρώην Νομάρχη Σάμου κ. Μανόλη Κάρλα, την Συντονίστρια Επ. Έρευνας Δράσεων Προστασίας ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, κ Αναστασία Μήλιου και τον επιχειρηματία, άριστο γνώστη επί των τουριστικών θεμάτων κ. Ηλία Γιαννουλόπουλο.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες και στον αναπτυξιακό ρόλο της Περιφέρειας, στη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη, στα χαρακτηριστικά της νησιωτικότητας και στην ανάγκη επένδυσης σε ποιοτικά, πράσινα νησιά ίσων ευκαιριών, στην αγροτοδιατροφική σύμπραξη, στον τουρισμό, καθώς και στην ανάγκη ορθής διαχείρισης του μεταναστευτικού ειδικότερα στη Σάμο που παρουσιάζει αυτή την στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα στο Βόρειο Αιγαίο.

Για το θέμα του τουρισμού ανέφερε ότι όλες οι συζητήσεις που γίνονται για τον τουρισμό εδώ και 20 χρόνια είναι ακόμη στο ίδιο επίπεδο. Ειδικά για την αναζωογόνηση του Βαθιού τόνισε ότι αυτή περνά μέσα από την ανάδειξη της ιστορικότητας του, της δημιουργικής αξιοποίησης των όποιων παρεμβάσεων έχουν γίνει και τον σχεδιασμό νέων.

Το Επικούρειο μπορεί να μετατραπεί σε κέντρο ενημέρωσης για την ιστορία της Σάμου με βάση την έκδοση “Σάμος, η πατρίδα μου”, του Ιδρύματος Δημήτριου, των ΓΑΚ και της Δ/νσης Εκπαίδευσης.
Στην συνέχεια τον λόγο πήραν οι τρεις συνεργάτες της «Συμπαράταξης Πολιτών» όπου αναλύσαν πως μπορούν να βοηθήσουν τον συνδυασμό , τη Σάμο αλλά και συνολικά την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μέσα από τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος δήμαρχος Σάμου του συνδυασμού «Η Σάμος αλλάΖΕΙ» κ. Νίκος Ζάχαρης ,ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Σάμου κ. Νίκος Κακλαμάνης ,ο διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου κ. Λάζαρος Θεόφιλος και φίλοι του συνδυασμού.Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Η Ανεζινιώ (Τζένη) Σταμούλη με την Χριστιάνα Καλογήρου

Published

on

ByΟ συνδυασμός «Εμείς για το Αιγαίο» με επικεφαλής τη Χριστιάνα Καλογήρου, ανακοινώνει την υποψήφια για την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου , Ανεζινιώ (Τζένη) Σταμούλη.

Γεννήθηκε το 1977 στον Μαραθόκαμπο της Σάμου. Πολιτισμολόγος με εξειδίκευση στη διαχείριση πολιτισμού (Msc). Επιχειρηματίας στον χώρο της εστίασης. Συνεργάτης των ΕΛΤΑ για την ευρύτερη περιοχή του Μαραθόκαμπου. Είναι εκλεγμένη τοπική σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα του Μαραθόκαμπου του Δήμου Σάμου.

 

 Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Advertisement Enter ad code here

Δημοφιλή

Copyright © 2017