Connect with us

Σαμιακά

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Ταξιάρχου Δημητρίου Βακεντή

Published

on

«Ιδού και ο μέγας τρόμος της Ασίας γης, η Σάμος· πλέξε δι’ αυτήν τον στέφανον υμνητικόν και αιώνιον  λυρική κόρη».

Με αυτούς τους αριστοτεχνικούς στίχους του Αντρέα Κάλβου πλέκεται το εγκώμιο της Σάμου και η 79 ΑΔΤΕ αναπόσπαστο κομμάτι της, που ως ακοίμητος φρουρός της είναι πάντα έτοιμη να δώσει την απάντηση ενάντια σε οποιαδήποτε επιβουλή.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα μέτρα πρόληψης για την εξάπλωση του Κορωνοϊού 2019-nCoV, έχουν μπει για τα καλά στην ζωή μας και επηρεάζουν πλέον κάθε πτυχή της. Στο πλαίσιο αυτό, η αλλαγή της Διοίκησης της 79 ΑΔΤΕ, έγινε με μια ιδιαίτερα λιτή τελετή, χωρίς προσκεκλημένους, σύμφωνα με τις διαταγές των προϊσταμένων κλιμακίων και αυτό μας απέτρεψε να επικοινωνήσουμε από κοντά. για μια τελευταία φορά, πριν παραδώσω την Διοίκηση της 79 ΑΔΤΕ, στον άξιο αντικαταστάτη μου, Ταξίαρχο κ. Περικλή Δούκα.

Μετά τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ, θα ήθελα πρωτίστως να  δοξάσω τον Μεγαλοδύναμο Θεό που με αξίωσε εν ειρήνη και υγεία  να φθάσω στη σημερινή ημέρα.

Ημέρα κατά την οποία θα πρέπει να αποχωρισθώ καταξιωμένους συναδέλφους, καλούς φίλους και τους συμπατριώτες μου.

Ημέρα κατά την οποία  θα πρέπει να αποχωρισθώ από την θέση του Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ, τη Σάμο, την Ικαρία, τους Φούρνους, τη Θύμαινα, τον Αγ. Μηνά, και το Αγαθονήσι, νησιά που αγαπώ όσο τίποτα στον κόσμο.

Αρωγός στην προσπάθεια μου υπήρξαν πάντοτε:

Η Ι. Μητρόπολη Σάμου Ικαρίας και Κορσεών, η οποία ήταν πάντοτε κοντά μας και αισθανόμασταν την προστασία της εκκλησίας μας κάτι που το έχουμε ανάγκη στις δύσκολες συνθήκες που επιχειρούμε, στο ιδιαίτερο περιβάλλον του Αιγαίου, για να διατηρήσουμε  το ισχύον καθεστώς του και να εξασφαλίσουμε την εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά μας  δικαιώματα, μέσα από την αποτρεπτική μας ικανότητα και την ισχύ των όπλων μας.

Οι Βουλευτές του Νομού μας (πρώην και νυν).

Η τοπική αυτοδιοίκηση (πρώην και νυν) δια των Αντιπεριφερειαρχών και των Δημάρχων των νησιών μας.

Οι λοιποί Φορείς στους τομείς της Υγείας, της Πολιτικής Προστασίας, του Αθλητισμού, του Πολιτισμού, της αρωγής στο συνάνθρωπό μας,  της Διαχείρισης του Μεταναστευτικού – Προσφυγικού Θέματος κ.α.

Όλοι οι συμπατριώτες μου.

Ιδιαίτερη μνεία επιθυμώ να κάνω στους Εθνοφύλακες των νησιών μας και στους τοπικά διαμένοντες εφέδρους, οι οποίοι με την συνεχή παρουσία τους, το πάθος τους και την αγάπη τους για τις ένοπλες δυνάμεις, αποτελούν παράδειγμα για τους νεότερους και δηλώνουν ΠΑΡΟΝΤΕΣ στο ταξίδι προσφοράς στην πατρίδα.

Αποτελεί χρέος τιμής για μένα να υπογραμμίσω ότι η επιτυχής ολοκλήρωση των στόχων που τέθηκαν  με την ανάληψη των καθηκόντων μου, δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την εργατικότητα  και τον επαγγελματισμό όλου του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού  της Ταξιαρχίας, αλλά και την πλήρη στήριξη των οικογενειών τους, συμπαραστάτες στο δύσκολο έργο που επιτελούν.

Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω τις τοπικές κοινωνίες των  νησιών μας για την αμέριστη συμπαράσταση στο έργο της 79 ΑΔΤΕ. Μέσα από αμοιβαία κατανόηση και αγαστή συνεργασία  μπορέσαμε  να επιτελέσουμε έργο επ’ ωφελεία τόσο των Μονάδων της Ταξιαρχίας όσο και  επ’ ωφελεία των τοπικών κοινωνιών.

Απευθυνόμενος  στους αγαπητούς κατοίκους των νησιών που ανήκουν στην περιοχή ευθύνης της Ταξιαρχίας, θα ήθελα να τους ζητήσω να συνεχίσουν να μας παρέχουν στήριξη και εκτίμηση και να μας περιβάλουν με  εμπιστοσύνη, την οποία τους διαβεβαιώνω  ότι η Ταξιαρχία και γενικότερα οι Ένοπλες Δυνάμεις, δεν πρόκειται να προδώσουν ποτέ. Τους χρειαζόμαστε πλάι στο δύσκολο έργο μας, γιατί πιστεύουμε  ότι η άμυνα αυτού του τόπου, δεν είναι μόνο υπόθεση μόνο δική μας, αλλά  όλων όσων έχουμε την ιερή τιμή,  να πατάμε  τα χώματα αυτών των νησιών.

Σας διαβεβαιώνω ότι είμαστε έτοιμοι να εκτελέσουμε με επιτυχία την αποστολή μας. Η  δύναμη των όπλων μας, το προσωπικό μας και η συμπαράταξη του τοπικού ακριτικού πληθυσμού, αποτελούν εχέγγυο αποτροπής και νίκης.

 

 

Σας ευχαριστώ

 

 

Comments

comments

Σαμιακά

Όμιλος Doryssa: Δωρεά 15.000 μασκών στο Νοσοκομείο Σάμου

Published

on

By

Ο Όμιλος «ΔΟΡΥΣΣΑ» με έντονο το συναίσθημα της κοινωνικής συνεισφοράς και της αλληλεγγύης αισθάνεται την υποχρέωση, για τις πρωτόγνωρες και κρίσιμες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε, να συνδράμει τη σαμιακή κοινωνία στη μάχη κατά της πανδημίας με τη δωρεά 15.000 μασκών στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου

Ο Όμιλός «ΔΟΡΥΣΣΑ», στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει τον τομέα της υγείας, μέσα από δράσεις και ενέργειες που σκοπό έχουν να ενισχύσουν το δύσκολο έργο στον ευαίσθητο και καίριο για όλους μας αυτό τομέα.

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Βαμβακερές μάσκες στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου

Published

on

By

Η  Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου ¨Άγιος Παντελεήμων¨  εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στην αντιπροσωπεία της θύρας 7 του Ολυμπιακού που σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε, βρίσκονται δίπλα σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη, στέλνοντας με το παράδειγμά τους μήνυμα αισιοδοξίας και ανθρωπιάς.

Παραλάβαμε επαναχρησιμοποιούμενες βαμβακερές μάσκες που θα διατεθούν στο υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας.

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Παράταση απαγόρευσης λειτουργίας εκπαιδευτικών δομών έως και 10/5/2020

Published

on

By

Με ΚΥΑ που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα, αποφασίζεται η παράταση της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, όπως αυτή ρυθμιζόταν στην προηγούμενη ΚΥΑ, έως και τις 10 Μαΐου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Δήμος2 εβδομάδες ago

Έκκληση του δήμου Ανατολικής Σάμου σε όσους ταξίδεψαν την Παρασκευή 20-03-2020 με το πλοίο της γραμμής από Πειραιά προς Σάμο

Ικαριακά2 εβδομάδες ago

Ο δήμος Ικαρίας θα κινηθεί νομικά εναντίον του 25χρονου

Αστυνομικά - Λιμενικά2 εβδομάδες ago

«Έπεσαν» τα πρώτα πρόστιμα στη Σάμο σε μετανάστες για παράβαση του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας

Αστυνομικά - Λιμενικά2 εβδομάδες ago

Σάμος: 2 πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση την 25η Μαρτίου

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ανακοίνωση Blue Star Ferries για το F/B Blue Star MYCONOS

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Τα 16 τουριστικά καταλύματα στη Σάμο για τη στέγαση ατόμων ειδικών κατηγοριών

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Φοιτητές Καρλοβάσου: Δεν φεύγει κανείς, ας έρθουν να μας πετάξουν έξω

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Ταξιάρχου Δημητρίου Βακεντή

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Άφιξη μεταναστών στη παραλία της Μουρτιάς

corono
Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Κορωνοϊός: Πρώτο κρούσμα στην Ικαρία

Σαμιακά3 ημέρες ago

«Βουνό» τα σκουπίδια παραπλεύρως της Περιφερειακής οδού

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Το πλοίο «Aqua Blue» στη Σάμο για μεταφορά μεταναστών

Δήμος3 εβδομάδες ago

Απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους ευθύνης του Δήμου Αν.Σάμου

Σαμιακά1 μήνα ago

Αποδοκιμασίες κατοίκων εναντίον του Νότη Μηταράκη για τη νέα δομή μεταναστών

Σαμιακά1 μήνα ago

Λυκούργου Λογοθέτη. 19 καταστήματα έβαλαν λουκέτο

Σαμιακά3 μήνες ago

Η Σάμος έστειλε το δικό της ηχηρό μήνυμα

Πολιτικά3 μήνες ago

Χ.Στεφανάδης: Πιστεύω του χρόνου αυτή την εποχή η Σάμος θα είναι ελεύθερη από τους μετανάστες – πρόσφυγες

Σαμιακά3 μήνες ago

ΝΟΔΕ Σάμου. Σε κλίμα ενότητας η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Δήμος3 μήνες ago

Στάντζος από τον λιμένα Μαλαγαρίου : Ζητάμε άμεση και μαζική αποσυμφόρηση τώρα. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή

Σαμιακά3 μήνες ago

Υπό βροχή τελέσθηκε ο Αγιασμός των υδάτων στη Σάμο

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017