Connect with us

Σαμιακά

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Ταξιάρχου Δημητρίου Βακεντή

Published

on

«Ιδού και ο μέγας τρόμος της Ασίας γης, η Σάμος· πλέξε δι’ αυτήν τον στέφανον υμνητικόν και αιώνιον  λυρική κόρη».

Με αυτούς τους αριστοτεχνικούς στίχους του Αντρέα Κάλβου πλέκεται το εγκώμιο της Σάμου και η 79 ΑΔΤΕ αναπόσπαστο κομμάτι της, που ως ακοίμητος φρουρός της είναι πάντα έτοιμη να δώσει την απάντηση ενάντια σε οποιαδήποτε επιβουλή.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα μέτρα πρόληψης για την εξάπλωση του Κορωνοϊού 2019-nCoV, έχουν μπει για τα καλά στην ζωή μας και επηρεάζουν πλέον κάθε πτυχή της. Στο πλαίσιο αυτό, η αλλαγή της Διοίκησης της 79 ΑΔΤΕ, έγινε με μια ιδιαίτερα λιτή τελετή, χωρίς προσκεκλημένους, σύμφωνα με τις διαταγές των προϊσταμένων κλιμακίων και αυτό μας απέτρεψε να επικοινωνήσουμε από κοντά. για μια τελευταία φορά, πριν παραδώσω την Διοίκηση της 79 ΑΔΤΕ, στον άξιο αντικαταστάτη μου, Ταξίαρχο κ. Περικλή Δούκα.

Μετά τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ, θα ήθελα πρωτίστως να  δοξάσω τον Μεγαλοδύναμο Θεό που με αξίωσε εν ειρήνη και υγεία  να φθάσω στη σημερινή ημέρα.

Ημέρα κατά την οποία θα πρέπει να αποχωρισθώ καταξιωμένους συναδέλφους, καλούς φίλους και τους συμπατριώτες μου.

Ημέρα κατά την οποία  θα πρέπει να αποχωρισθώ από την θέση του Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ, τη Σάμο, την Ικαρία, τους Φούρνους, τη Θύμαινα, τον Αγ. Μηνά, και το Αγαθονήσι, νησιά που αγαπώ όσο τίποτα στον κόσμο.

Αρωγός στην προσπάθεια μου υπήρξαν πάντοτε:

Η Ι. Μητρόπολη Σάμου Ικαρίας και Κορσεών, η οποία ήταν πάντοτε κοντά μας και αισθανόμασταν την προστασία της εκκλησίας μας κάτι που το έχουμε ανάγκη στις δύσκολες συνθήκες που επιχειρούμε, στο ιδιαίτερο περιβάλλον του Αιγαίου, για να διατηρήσουμε  το ισχύον καθεστώς του και να εξασφαλίσουμε την εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά μας  δικαιώματα, μέσα από την αποτρεπτική μας ικανότητα και την ισχύ των όπλων μας.

Οι Βουλευτές του Νομού μας (πρώην και νυν).

Η τοπική αυτοδιοίκηση (πρώην και νυν) δια των Αντιπεριφερειαρχών και των Δημάρχων των νησιών μας.

Οι λοιποί Φορείς στους τομείς της Υγείας, της Πολιτικής Προστασίας, του Αθλητισμού, του Πολιτισμού, της αρωγής στο συνάνθρωπό μας,  της Διαχείρισης του Μεταναστευτικού – Προσφυγικού Θέματος κ.α.

Όλοι οι συμπατριώτες μου.

Ιδιαίτερη μνεία επιθυμώ να κάνω στους Εθνοφύλακες των νησιών μας και στους τοπικά διαμένοντες εφέδρους, οι οποίοι με την συνεχή παρουσία τους, το πάθος τους και την αγάπη τους για τις ένοπλες δυνάμεις, αποτελούν παράδειγμα για τους νεότερους και δηλώνουν ΠΑΡΟΝΤΕΣ στο ταξίδι προσφοράς στην πατρίδα.

Αποτελεί χρέος τιμής για μένα να υπογραμμίσω ότι η επιτυχής ολοκλήρωση των στόχων που τέθηκαν  με την ανάληψη των καθηκόντων μου, δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την εργατικότητα  και τον επαγγελματισμό όλου του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού  της Ταξιαρχίας, αλλά και την πλήρη στήριξη των οικογενειών τους, συμπαραστάτες στο δύσκολο έργο που επιτελούν.

Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω τις τοπικές κοινωνίες των  νησιών μας για την αμέριστη συμπαράσταση στο έργο της 79 ΑΔΤΕ. Μέσα από αμοιβαία κατανόηση και αγαστή συνεργασία  μπορέσαμε  να επιτελέσουμε έργο επ’ ωφελεία τόσο των Μονάδων της Ταξιαρχίας όσο και  επ’ ωφελεία των τοπικών κοινωνιών.

Απευθυνόμενος  στους αγαπητούς κατοίκους των νησιών που ανήκουν στην περιοχή ευθύνης της Ταξιαρχίας, θα ήθελα να τους ζητήσω να συνεχίσουν να μας παρέχουν στήριξη και εκτίμηση και να μας περιβάλουν με  εμπιστοσύνη, την οποία τους διαβεβαιώνω  ότι η Ταξιαρχία και γενικότερα οι Ένοπλες Δυνάμεις, δεν πρόκειται να προδώσουν ποτέ. Τους χρειαζόμαστε πλάι στο δύσκολο έργο μας, γιατί πιστεύουμε  ότι η άμυνα αυτού του τόπου, δεν είναι μόνο υπόθεση μόνο δική μας, αλλά  όλων όσων έχουμε την ιερή τιμή,  να πατάμε  τα χώματα αυτών των νησιών.

Σας διαβεβαιώνω ότι είμαστε έτοιμοι να εκτελέσουμε με επιτυχία την αποστολή μας. Η  δύναμη των όπλων μας, το προσωπικό μας και η συμπαράταξη του τοπικού ακριτικού πληθυσμού, αποτελούν εχέγγυο αποτροπής και νίκης.

 

 

Σας ευχαριστώ

 

 

Comments

comments

Σαμιακά

Με στάση εργασίας και με συγκέντρωση υποδέχονται τον Υπουργό Υγείας

Published

on

By

 

Συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου θα πραγματοποιήσουν αύριο στις 8.30 το πρωί οι εργαζόμενοι του νοσηλευτικού ιδρύματος,  με τον  Σύλλογο να αναφέρει πως λόγω  της επίσκεψης του υπουργού Υγείας στο Νοσοκομείο η προγραμματισμένη στάση εργασίας που είχε ανακοινωθεί αλλάζει και γίνεται την Πέμπτη, 4 Ιουνίου, από 8:30 π.μ. έως 11:30 π.μ. 

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου αναφέρει:

“Υποδεχόμαστε” τον Υπουργό και απαιτούμαι: 

· Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων 

· Ένταξη όλων των Υγειονομικών στα ΒΑΕ χωρίς όρους και προϋποθέσεις  

· Μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές μορφές εργασίας 

· Άμεση πρόσληψη Παιδιάτρων Πνευμονολόγων Παθολόγων, ΩΡΛ, Ιατρών ΤΕΠ κ.α. 

· Μέτρα Υγιεινής και ασφάλειας για όλους με πρόσληψη Γιατρού εργασίας και Τεχνικού 

· Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Ιερά Σύνοδος : «Η Γιόγκα δεν έχει καμία θέση στην ζωή των χριστιανών»

Published

on

By

Στη θέση της για τη Θεία Κοινωνία στην εποχή του κοροναϊόύ επιμένει η Εκκλησία της Ελλάδος, όπως γνωστοποιήθηκε σε ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Σήμερα, Τετάρτη, η Ιερά Σύνοδος, ομόφωνα αποφάσισε να αποσταλούν απαντητικά ανάλογα Συνοδικά Γράμματα, τόσο στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο όσο και στον Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ, αναφορικά με την αναγκαιότητα να υπάρξει κοινή πορεία στην ποιμαντική αντιμετώπιση των αμφισβητήσεων του καθιερωμένου τρόπου μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας.

 Μάλιστα, όπως τονίζει στη σχετική ανακοίνωση, η Εκκλησία της Ελλάδος εμμένει στην εξ αρχής εκφρασθείσα δογματική και θεολογική επιβεβαίωσή της ότι «το Ιερό Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας παραμένει αδιαπραγμάτευτο όπως μας παρεδόθη από την περί αυτού διδασκαλία της Ορθοδόξου Παραδόσεως και των αγίων Πατέρων της αγίας μας Εκκλησίας».

Υπενθυμίζεται πως το Πατριαρχείο Ρουμανίας είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία καλούσε τους πιστούς που φοβούνται να κολλήσουν τον κοροναϊό από το κοινό ποτήριο της Θείας Κοινωνίας την επιλογή να κοινωνούν με κουτάλι από το σπίτι τους.

Από την πλευρά του το Οικουμενικό Πατριαρχείο είχε καλέσει τους πιστούς να εναρμονίζονται προς τις υγειονομικές οδηγίες τόσο του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, όσο και προς τις σχετικές υποδείξεις και νομοθετικές διατάξεις των κρατών. Ενώ και πριν από λίγα 24ωρα ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε ζητήσει επίσης με επιστολή προς τους Προκαθήμενους των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών να υπάρξει συντονισμός και ομοιομορφία ως προς το καίριο θέμα της Θείας Ευχαριστίας και του τρόπου μεταδόσεως αυτής στους πιστούς.

Όχι στην γιόγκα

Ακόμα, όπως επισημαίνεται στη σημερινή ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΙΣ, με αφορμή τη σύσταση της τεχνικής της γιόγκα από διάφορους φορείς ως τρόπου αντιμετώπισης του άγχους, κατά την περίοδο της πανδημίας του κοροναϊού, «η Γιόγκα τυγχάνει απολύτως ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη μας και δεν έχει καμία θέση στην ζωή των Χριστιανών».

Όπως επισημαίνει το σχετικό ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου: «Περί «της τεχνικής της γιόγκα» και στο πλαίσιο του σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας, η οποία στη χώρα μας είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένη και σεβαστή, αλλά και της ποιμαντικής ευθύνης αυτής για την αποφυγή δημιουργίας κλίματος θρησκευτικού συγκρητισμού, ομοφώνως απεφάσισε να υπενθυμίσει στο χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι η «γιόγκα» αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του ινδουϊσμού, διαθέτει ποικιλομορφία σχολών, κλάδων, εφαρμογών και τάσεων και δεν αποτελεί «είδος γυμναστικής». Ως εκ τούτου επισημαίνει για μία ακόμη φορά ότι η «γιόγκα» τυγχάνει απολύτως ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη μας και δεν έχει καμία θέση στην ζωή των χριστιανών».

Οι συνοδικοί Ιεράρχες ενημερώνουν τους πιστούς όπως επισημαίνουν για νέα προσηλυτιστική δραστηριότητα της νεοπροτεσταντικής οργανώσεως «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση» και ζητά  από τους  Μητροπολίτες και τον Ιερό Κλήρο της Εκκλησίας της Ελλάδος να απέχουν από κάθε εκδήλωση που διοργανώνεται από τις οργανώσεις Rotary και Lions.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις: «Δεν περιορίζονται μόνον σε κοινωνικές εκδηλώσεις, αλλά επεκτείνονται και σε πράξεις θρησκευτικού χαρακτήρα, καθ’ όσον διαθέτουν τυπικό τελετουργίας εισδοχής νέων μελών και καθορίζουν προσευχή που απευθύνεται αδογμάτιστα σε ένα θεό, με την γενική έννοια του όρου και όχι κατά την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη μας».

Πηγή ΕΘΝΟΣ 

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Εν αναμονή των πρώτων τουριστών η Σάμος: Ο Γ.Στάντζος στο MEGA

Published

on

By

Στην εκπομπή «MEGA Mag» μίλησε ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, για τις προετοιμασίες του νησιού ενόψει καλοκαιριού και ανοίγματος των πτήσεων από εξωτερικό.

Σύμφωνα με το δήμαρχο, πρόκειται για ένα μεγάλο νησί, μια ιδιαίτερη περίπτωση. «Στη Σάμο το πρωτόκολλα υλοποιούνται από την πρώτη στιγμή και ο επισκέπτης δε θα νιώσει καθόλου το φόρτο των μέτρων για την πανδημία», δήλωσε. Το νησί διαθέτει μεγάλο και πλήρως εξοπλισμένο νοσοκομείο κι ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της νησιωτικής χώρας.

Αυτό που ζητάνε οι Σαμιώτες είναι να γίνει ομαλά η επανεκκίνηση της οικονομίας. Προβληματισμός και ανησυχία υπάρχει, ωστόσο βρίσκονται εν αναμονή των επισκεπτών και δηλώνουν πανέτοιμοι να τους υποδεχθούν.

Περιμένουν συγκεκριμένη πολιτική όσον αφορά τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. «Η κυβερνητική αρωγή πρέπει να στραφεί στην επιδότηση του μεταφορικού κόστους και να επιδοτηθεί και ο εσωτερικός τουρισμός», τόνισε ο δήμαρχος.

Πηγή MEGATV

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Σαμιακά15 ώρες ago

Με στάση εργασίας και με συγκέντρωση υποδέχονται τον Υπουργό Υγείας

Δήμος18 ώρες ago

Συνάντηση στο Δημαρχείο Καρλοβάσου για τον τουρισμό

Σαμιακά18 ώρες ago

Ιερά Σύνοδος : «Η Γιόγκα δεν έχει καμία θέση στην ζωή των χριστιανών»

Δήμος18 ώρες ago

Κοινοτική Σύμβουλος Βαθέος ορκίστηκε η Ευρυδίκη Καραχριστοδούλου

Περιφερειακά18 ώρες ago

Νίκος Τριανταφύλλου: OXI στην επιχειρούμενη περαιτέρω υποβάθμιση του νησιού – NAI στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξη

Σαμιακά23 ώρες ago

Εν αναμονή των πρώτων τουριστών η Σάμος: Ο Γ.Στάντζος στο MEGA

Περιφερειακά23 ώρες ago

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Μεταναστευτικής Κρίσης και Αθλητισμού

Σαμιακά2 ημέρες ago

Δημήτρης Βογιατζής – Επιβεβλημένη η παράταση περιορισμού της κυκλοφορίας των μεταναστών στη πόλη της Σάμου

Σαμιακά2 ημέρες ago

Ο καθηγητής Μ. Γ. Βαρβούνης τιμήθηκε με τον «ΧΡΥΣΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ»

Σαμιακά2 ημέρες ago

Σε τριτοκοσμικές συνθήκες οι διασώστες του ΕΚΑΒ Σάμου

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Η Dodekanisos Seaways πενθεί το θάνατο του μηχανικού της Μιχάλη Παυλή

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Καλοκαιρινά δρομολόγια Bs Myconos – Bs Patmos – Bs Chios – Bs1

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Μητέρα μηνύει μετανάστη που «χαϊδευόταν» στη θέα του ανήλικου γιου της

Περιφερειακά2 εβδομάδες ago

Τεχνητή παραλία στα Ταμπάκικα!

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Το Blue Star Chios δρομολογείται στη γραμμή Πάρος – Νάξος – Εύδηλος- Καρλόβασι

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Νέες, δυναμικές και πετυχημένες επέστρεψαν στον τόπο τους

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Η TUI ακυρώσε όλα τα προγράμματα προς το νησί μας

Περιφερειακά2 εβδομάδες ago

Μήνυση από Περιφέρεια σε ΜΚΟ που αμφισβήτησε την ελληνικότητα της Μόριας

Αστυνομικά - Λιμενικά3 εβδομάδες ago

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 64χρονος από τη θαλάσσια περιοχή Μπάλου Κουμαίϊκων

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Μαραθόκαμπος : Σε αυτό το μέρος θα κάνετε ονειρικές διακοπές!

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017