19.4 C
Σάμος
07/12/2023
Σαμιακά

Απόστολος Γατσάς : Ο πρώτος ΜΜΑ αθλητής Α.Μ.Ε.Α. στο ‘1ο Greek MMA Festival’ – «Κατάλαβα πως τίποτα δεν είναι αδύνατο!»

Η ‘Ελληνική Ομοσπονδίας Μικτών Πολεμικών Τεχνών’ με πρωτοβουλία της εισήγαγε τον κλάδο «Παρά-ΜΜΑ» προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στα άτομα με κινητικές ή νοητικές ιδιαιτερότητες να προπονούνται στο πιο ολοκληρωμένο άθλημα πλήρους επαφής.

Το ΜΜΑ απευθύνεται σε όλους και πόσο μάλλον σε άτομα με ειδικές ανάγκες προκειμένου να τα βοηθήσει να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητά τους.

Ο κλάδος του Παρά-ΜΜΑ συμπεριλαμβάνει ειδικές κατηγορίες, στις οποίες οι αθλητές ανάλογα με την ιδιαιτερότητά τους θα μπορούν ακόμα και να αγωνίζονται. Όλοι αυτοί οι πρωταθλητές της ζωής πρέπει να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και να εμπνέουν κάθε αθλητή και ασκούμενο, γιατί όταν υπάρχει θέληση τίποτα δεν είναι ανέφικτο. Άλλωστε το ΜΜΑ είναι για όλους!

Ο Απόστολος Γατσάς αποτέλεσε τον πρώτο αθλητή ΜΜΑ Α.Μ.Ε.Α. , μιας και συμμετείχε στο ‘1ο Greek MMA Festival’ που διεξήχθη την Κυριακή 21 Νοεμβρίου στο Κλειστό Γήπεδο Νέας Πεντέλης. Έδωσε το παρών σε αγώνα επίδειξης με τον προπονητή του καταφέρνοντας να συγκινήσει τους θεατές και να αποσπάσει το πιο θερμό τους χειροκρότημα.

Ο Γάτσας είχε ένα ατύχημα με την μηχανή οδηγώντας χωρίς κράνος και υπό την επήρεια αλκοόλ, το 2016 του άλλαξε τη ζωή σε δευτερόλεπτα.

Ο ίδιος αναφέρει σχετικά :

«Έμεινα στην εντατική σε κώμα ενάμιση μήνα. Βγαίνοντας άρχισε ο Γολγοθάς έξι μήνες μετά το ατύχημα σε κέντρο αποκατάστασης, όπου ξεκίνησα και πάλι σταδιακά να γνωρίζω, να θυμάμαι να μιλάω… δεν μπορούσα να περπατήσω, ήμουν σε αναπηρικό καροτσάκι.

Σαν να ξαναγεννήθηκα έπρεπε να τα μάθω όλα απ΄ την αρχή.

Μία στιγμή μου άλλαξε τη ζωή και ενώ ακόμη και οι γιατροί με είχαν ξεγραμμένο, με πολύ αγώνα, τη βοήθεια της οικογενείας μου και ψυχολογική υποστήριξη και αγωγή, κατάφερα να στέκομαι όρθιος ξανά και να περπατώ.

Να που τώρα αρχίζω να ξαναζώ!»

 

Μιλώντας για την συμμετοχή του στο ‘1ο Greek MMA Festival’ , ο ίδιος έβαλε έναν τίτλο : «Αντί για λόγια πράξεις… αντί για λύπηση αναγνώριση» και συνέχισε πάνω σε αυτό λέγοντας:

«Αυτό είναι το μήνυμα που πήρα από τη συμμετοχή μου για πρώτη φορά στους αγώνες επίδειξης ΜΜΑ στο γήπεδο Πεντέλης.

Κατάλαβα ότι δεν υπάρχει τίποτα αδύνατο για όποιον θα προσπαθήσει και αυτό χάρη στο δάσκαλό μου που πίστεψε σε μένα και με βοήθησε να βρω θάρρος, δύναμη και νόημα στη ζωή μου.

Εκεί που ένοιωθα ότι όλα έχουν τελειώσει, απέκτησα νόημα στην καθημερινότητά μου και στόχο ότι μπορώ να τα καταφέρω.

Η προετοιμασία, το ταξίδι, η αναμονή και η παρουσίαση ήταν όλα τέλεια. Με οργάνωση και ευχάριστο κλίμα αποδοχής την ημέρα των αγώνων επίδειξης, τα συναισθήματα για όλους έντονα…

Ευχαριστώ τον Πρόεδρο κ. Μπάρκα Αθανάσιο για την προσφορά του και την τέλεια οργάνωση, το δάσκαλό μου Βασιλάκη Νικόλαο καθώς και όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν.»

Πηγή:ufight.gr

Related posts

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κάλυψη αναγκών του Γ. Ν. Σάμου με ιατρικό προσωπικό

admin

Στάση εργασίας την Παρασκευή στο Νοσοκομείο Σάμου

admin

Mε λαμπρότητα τα νησιά της Σάμου της Ικαρίας και των Φούρνων τίμησαν τον Άγιο των Θαλασσών

admin

Προσβασιμότητα και συμπερίληψη στους χώρους της τέχνης

admin

Αφιερωμένα στα 200 χρόνια από την Ναυμαχία της Σάμου (1824-2024) τα ημερολόγια της Μητρόπολης Σάμου, Ικαρίας & Κορσεών

admin

Σκυταλοδρομία ανάγνωσης παραμυθιών και χριστουγεννιάτικων ιστοριών

admin

Αντιδρά το Επιμελητήριο Σάμου στα προωθούμενα φορολογικά μέτρα και ζητά την άμεση απόσυρσή τους

admin

Η Ένωση Ξενοδόχων Σάμου στην 17η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στη Σμύρνη

admin

Εντυπωσιακός υδροστρόβιλος στον Όρμο Μαραθοκάμπου Σάμου

admin