18.9 C
Σάμος
25/04/2024
Πολιτικά

Από την προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Βαθύ

Με την κεντρική προεκλογική ομιλία του κόμματος την Τετάρτη 17/5 στο Βαθύ, με ομιλητή τον ευρωβουλευτή του κόμματος και μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Κώστα Παπαδάκη, κορυφώθηκαν οι δραστηριότητες της ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ.

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο γραμματέας της ΤΕ Σάμου Σταμάτης Φιλιππής ο οποίος επισήμανε ότι «η οργή και η αγανάκτηση του λαού να εκφραστεί στην κάλπη με ενίσχυση του ΚΚΕ. Καλώντας σε καμιά ψήφος χαμένη σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν και μας έφεραν εδώ μαζί με κόμματα όπως το ΜέΡΑ25 και η Ελληνική Λύση».

Στην ομιλία του ο Κώστας Παπαδάκης τόνισε ότι «από τη Σάμο, έναν τόπο ποτισμένο με το αίμα και τους αγώνες του λαού μας, στέλνουμε αποφασιστικό μήνυμα για την ενίσχυση του ΚΚΕ, ώστε ο λαός να είναι δυνατός απέναντι στην οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση βγει την επόμενη μέρα. Και αυτό γιατί ζουν και βασιλεύουν τα μνημόνια που ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, αφού δεν διανοήθηκε να τα πειράξει καμία κυβέρνηση. Όλοι τους πίνουν νερό στο όνομα της επενδυτικής βαθμίδας και του λεγόμενου Ταμείου Ανάκαμψης, που είναι το νέο υπερμνημόνιο χρηματοδοτήσεων που καρπώνονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι για τα σχέδια τους και αποπληρώνει ο λαός, ενώ η ενεργοποίηση των δόσεων του έχει μπροστά της 350 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, όπως διατήρηση των μισθών και των συντάξεων στα επίπεδα πείνας, νέα αντεργατικά μέτρα, 700 χιλιάδες ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ματωμένα πλεονάσματα, την επιτάχυνση της πολιτικής εμπορευματοποίησης των πάντων.»

Επίσης σημείωσε ότι «μόνο το ΚΚΕ παλεύει ενάντια στις ευρωνατοικες συμμαχίες που μας εμπλέκουν σε μεγάλες περιπέτειες, αποκαλύπτει τους μεγάλους κινδύνους που περικλείουν οι συμφωνίες και τα παζάρια τους διεκδικώντας καμία αλλαγή συνόρων και συνθηκών που τα προβλέπουν». Καταγγέλλοντας «τα σχέδια συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο που η κα.Μπακογιάννη μας συστήνει να μην υπάρχει ταμπού για αυτήν, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις στελεχών του στρώνει το έδαφος μιλώντας ευθέως για τις λεγόμενες «Πρέσπες του Αιγαίου», την ώρα που όλοι τους στηρίζουν με πάθος τη μετατροπή της Ελλάδας σε προκεχωρημένο φυλάκιο της ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ». Και έκλεισε λέγοντας ότι «τις μέρες που έμειναν μπορούμε όλοι να συμβάλουμε ώστε να κάνουμε την έκπληξη με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ!».

Στο χαιρετισμό του ο υποψήφιος βουλευτής στο νομό Λεωνίδας Βαρδαρός κάλεσε τους «συμπατριώτες στα νησιά να κάνουν το βήμα και να δυναμώσουν το ΚΚΕ κόντρα στη λογική του μικρότερο κακού έτσι ώστε την επόμενη ο λαός μας με καλύτερους όρους να παλεύει για το δίκιο του», ενώ η Βάσω Βρυνιώτη σημείωσε ότι «οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία, στα εμπορικά, στις οικοδομές, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, η νεολαία και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών είμαστε όλοι εμείς, είμαστε οι πολλοί και μπορούμε με δυνατό ΚΚΕ να τρομάξουμε όσους καθημερινά μας τρομοκρατούν και μας εξαθλιώνουν για τα κέρδη των αφεντικών», ενώ διαβάστηκε μήνυμα και από τον Βαγγέλη Μαρούπα στο οποίο επισήμανε ότι «Το ΚΚΕ και στο νομό Σάμου έκανε μια προεκλογική εκστρατεία που επιβεβαιώνει ότι έχει επεξεργασίες για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα του λαού και της νεολαίας. Είναι και αυτό μια απάντηση σε αυτούς που λένε ότι το ΚΚΕ δε θέλει να κυβερνήσει. Ενδεικτικά πέρα από τα ζητήματα του μεροκάματου, της ακρίβειας, της φοροληστείας, της παιδείας, των ελληνοτουρκικών, τις επιπτώσεις του σεισμού που ακόμα βασανίζουν το νησί της Σάμου, κ.α.

 

Το ΚΚΕ σε Σάμο και Ικαρία οργάνωσε το τελευταίο διάστημα πρωτοβουλίες για κρίσιμα μέτωπα: για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την πάλη κατά των ναρκωτικών, το περιβάλλον και τους σχεδιασμούς, για τις ανεμογεννήτριες, την υγεία. Κανένα άλλο κόμμα δεν ασχολήθηκε με τέτοια κρίσιμα προβλήματα προεκλογικά (και όχι μόνο).» Τέλος στη συγκέντρωση επίσης χαιρέτισε ο υποψήφιος Δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Ανατολικής Σάμου, Τίμος Χατζηλαγός καλώντας σε μαζική στήριξη του ΚΚΕ.

Όλες τις προηγούμενες μέρες οι υποψήφιοι του κόμματος έκαναν ομιλίες και περιοδείες σε χωριά και χώρους δουλειάς του νησιού όπως στον Παγώνδα και την Χώρα, σε εργαζόμενους στο Δήμο Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, στο Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας, στην Πυροσβεστική, στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό και αλλού, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας ότι ο λαός μπορεί να σώσει το λαό με ισχυρό ΚΚΕ.

Οι συγκεντρώσεις του κόμματος θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή το βράδυ στις 8, στα Κοντακαίκα με την ομιλία του Υποψηφίου βουλευτή Βαγγέλη Μαρούπα.

 

Related posts

Το μήνυμα του βουλευτή Σάμου για το Πάσχα

admin

Ο Βουλευτής Σάμου στην παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος «ΑΙΓΙΣ»

admin

Επίσκεψη Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Στέφανου Κασσελάκη στο Καρλόβασι – Πρόγραμμα περιοδείας

admin

Ευρωεκλογές: Ο Γιώργος Αυτιάς κυριαρχεί στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

admin

Ομιλία του Υποψήφιου Ευρωβουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Α. Αγγελόπουλου στη Δυτική Σάμο

admin

Νέα Αριστερά Σάμου: “Η πολιτική επιστρέφει”

admin

ΚΚΕ Σάμου : Όταν η “ατομική ευθύνη” γίνεται κυβερνητική πολιτική

admin

Γιώργος Γαϊτανής (ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝΑΛ): Σχόλιο για την απαλλαγή ΕΝΦΙΑ στα σεισμόπληκτα της Σάμου

admin

Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ 2024 για τα σεισμόπληκτα ακίνητα της Σάμου

admin