22.9 C
Σάμος
23/04/2024
Σαμιακά

Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου: Κάθε Πάσχα «τρομοκρατούνται» πολλά μέρη της Σάμου από εκρηκτικά

Η περίοδος του Πάσχα με αποκορύφωμα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου είναι η πιο επικίνδυνη περίοδος στην Ελλάδα για τους μικρούς μας φίλους. Το φιλοζωικό Σωματείο Σάμου με ανακοίνωση του, καλεί τις αρχές για την εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει την καύση κροτίδων, πυροτεχνημάτων, βεγγαλικών και εκρηκτικών καθώς αυτά μπορεί να είναι πραγματικός εφιάλτης για τα κατοικίδια ζώα, αδέσποτα , μικρά παιδιά και όχι μόνο.

H ανακοίνωση:

Κάθε χρόνο πριν το Πάσχα ανεβάζουμε τέτοιες ειδοποιήσεις στην σελίδα μας και κάθε Πάσχα «τρομοκρατούνται» πολλά μέρη της Σάμου από εκρηκτικά. Κάθε χρόνο αυτή η μεγάλη γιορτή συνδέεται με την αίσθηση κατάστασης  πολέμου… Κάθε χρόνο το Πάσχα έχει μια πικρή γεύση για τους περισσότερους πολίτες εξ αιτίας λίγων ανεύθυνων. Αυτή η βαρβαρότητα πρέπει να σταματήσει!!

Το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου κάνει δημόσια έκκληση, σε όλους τους αρμόδιους φορείς για την εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει την καύση κροτίδων, πυροτεχνημάτων, βεγγαλικών και εκρηκτικών.

Τα πυροτεχνήματα και τα εκρηκτικά δεν είναι παιχνίδια αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα. Η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή.

Μπορεί να φανταστεί κανείς τί σημαίνουν αυτά τα πολεμικά παιχνίδια για τα ζώα;; Δεν αναφερόμαστε μόνο στα κατοικίδια τα οποία προσπαθούμε να τα προστατεύουμε με κάθε τρόπο και παρόλα ταύτα χάνονται κάθε χρόνο δεκάδες κατοικίδια στο νησί μας, αναφερόμαστε στα αδέσποτα, τα άγρια ζώα και τα πτηνά, ο φόβος και ο τρόμος των οποίων καταλήγει σε έναν πανικό που πολλές φορές τα οδηγεί σε τραγικό θάνατο.

Εννοείται, ότι τραγικές συνέπειες των εγκληματικών ενεργειών δεν έχουμε μόνο στα ζώα, αλλά και στους ανθρώπους. Εκτός του γεγονότος ότι αποτελεί μια τρομοκρατική εμπειρία, ιδιαίτερα για τα παιδιά, έχουμε κάθε χρόνο εκατοντάδες τραυματισμούς, ακόμα και θανάτους. Ευθύνη όλων μας είναι να προστατεύσουμε τη ζωή, την υγεία και την περιουσία των συνανθρώπων μας.

Σε όλους αρέσουν τα ήθη και τα έθιμα, αλλά με λογική, μέτρο και μέσα στα πλαίσια του νόμου. Ας ζωντανέψουμε τα ωραία ήθη και έθιμα και ας σταματήσουν να παρανομούν οι λίγοι και ανεύθυνοι.

Ας φροντίσουμε να χαρούμε σε κάθε γωνιά του νησιού ένα ειρηνικό Πάσχα χωρίς τρόμο, ατυχήματα και θανάτους.

Ευχόμαστε σε όλους Χρόνια Πολλά,  Καλή Ανάσταση!

 

Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου

 

Related posts

Ωράριο ανεφοδιασμού στη Σάμο: Αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από τα καταστήματα

admin

Καρλόβασι: Υπεγράφη συμπληρωματική σύμβαση για τον Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου

admin

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα ΠΟΕΥΠΣ και Προέδρου Ένωσης Πυροσβεστών Β. Αιγαίου στη Σάμο

admin

Ταλαιπωρία για 34 μαθητές του ΕΠΑΛ Σάμου και Ικάριας στη Σύρο λόγω απαγορευτικού απόπλου

admin

Αποκαλύπτοντας τα Μυστικά της Σαμιώτικης Οινοποιίας: Ο Αρχηγός ΓΕΣ στο Μουσείο Οίνου

admin

Κοινή Δράση ΕΚΕΑ-Γ.Ν. Σάμου για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στην Εθελοντική Αιμοδοσία

admin

Dodekanisos Seaways: Τα κορυφαία κλικ του 14ου Διαγωνισμού Φωτογραφίας!

admin

“Είμαστε βέβαιοι ότι θα σας καλωσορίσουμε ξανά στο Pappa Beach-Ireon Samos”

admin

Nigel McGilchrist: Ο άνθρωπος που φέρνει τον Πυθαγόρα και τη Σάμο στο προσκήνιο με το νέο του βιβλίο

admin