23.9 C
Σάμος
24/04/2024
Σαμιακά

Αυλαία για το Εθελοντικό Κοινωνικό Φαρμακείο Σάμου

Ολα στην ζωή αυτή έχουν μια αρχή και ένα τέλος .

 

Ετσι λοιπόν ήρθε και το τέλος αυτής  της δράσης – αφοσίωσης μας επι 8 συναπτά χρόνια στην ιδέα αυτή που πιστέψαμε απο την μέρα που η αείμνηστη Βαγγελίτσα μας την εμπνεύστηκε και την οραματίστηκε . 

Επι 8 χρόνια εκατοντάδες αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας του νησιού μας αλλά και απο τους Φούρνους και το Αγαθονήσι , ωφελήθηκαν απο το ΕΚΦΣ . Το Νοσοκομείο , τα δυο Γηροκομεία , οι ιατρικές υπηρεσίες στο  ΚΥΤ , έγιναν αποδέκτες προσφοράς φαρμάκων μας  τα οποία δεν είχαν ζήτηση απο τα μέλη μας . 

Αυτή η τεράστια προσπάθεια που καταβάλλαμε ασφαλώς δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί εάν όλα αυτά τα χρόνια δεν είχαμε κατά καιρούς την έμπρακτη συμπαράσταση απο την τοπική κοινωνία κυρίως σε επίπεδο των ΜΗ εχόντων παρά των εχόντων και κατεχόντων (όπως λογικά θα ήταν αναμενόμενο)  , είτε με δωρεές φαρμάκων που είχαν ως περίσσευμα είτε  με χρηματικές δωρεές και τους ευχαριστούμε θερμά για την ενσυναίσθηση και την κοινωνική αλληλεγγύη που επέδειξαν  

Δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί αν δεν είχαμε την συμπαράσταση των πρώην δημάρχων κ. Θάνου ο οποίος μας είχε παραχωρήσει τον χώρο και κατόπιν του κ. Αγγελόπουλου ο οποίος μέσω αρκετών ποικίλων δράσεων μαζί με άλλους φορείς  όπως ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η 79 ΑΔΤΕ φρόντισε για την εξασφάλιση φαρμάκων και τους ευχαριστούμε καθώς και την κ. Αννυ Ανδρεάδη ως πρώην πρόεδρο του ΔΟΠΠΟΝΑΣ . 

Δεν θα μπορούσε επίσης να επιτευχθεί αν δεν είχαμε την συμπαράσταση της πλειοψηφίας των φαρμακοποιών του νησιού μας με τους οποίους συνεργαστήκαμε άριστα και τους ευχαριστούμε . 

Δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί αν δεν μας είχαν κατά καιρούς συνδράμει  ορισμένοι  τοπικοί φορείς και σύλλογοι και συγκεκριμένα , Η Θεατρική Ομάδα Σάμου , ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου , η ΕΠΣΑ ,  η ΑΕ Βαθύλλου Πανσαμιακού, το προσωπικό και τους γονείς των Παιδικών  Σταθμών  Καρλοβάσου και Μαραθοκάμπου  , τον Σύλλογο Πολυτέκνων Σάμου , το ΙΕΚ Σάμου , την κ. Lucy Manolios , ο κ. Μανώλης Τζερέτας , την τεως Κοινωνία Ενεργών Πολιτών του αείμνηστου αγαπημένου φίλου μας Μέμου Αγγελετόπουλου , οι οποίοι με όμορφες δράσεις συγκέντρωσαν χρηματικά ποσά για την αγορά φαρμάκων . 

Δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς τα τοπικά ΜΜΕ που μας στήριξαν εξ´αρχής φιλοξενώντας μας σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συνεντεύξεις , με κυριότερο χορηγό επικοινωνίας το radio Armonia και ιδιαιτέρως τον κ.Γιώργο Πατσομύτη , την κυρία Σταματία Ράπτη και τον  κ. Ιπποκράτη Χατζημανώλη . Θερμες ευχαριστίες επίσης στον κ. Αλέξη  Κομνηνό , στην κυρία Βιολεττα Τριπόδη , τον κ. Μιχάλη Σβαρνιά  και στον κ. Γιώργο Γαρυφάλλου . 

Δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί αν δεν είχαμε τις επαναλαμβανόμενες  αποστολές φαρμάκων απο τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΑΜΙΩΝ ΑΧΑΪΑΣ ” ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ Ο ΣΑΜΙΟΣ ” με πρωτοβουλία της δραστήριας προέδρου του κ. Τούλας Δαραμούσκας την οποία ευχαριστούμε θερμά καθώς και την μεταφορική εταιρεία NESTORAS TRANS ΣΑΜΟΥ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ για τις δωρεάν μεταφορές . 

Θα θέλαμε επίσης να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στον αγαπημένο  μας Χριστόφορο ( Φόρη) Λυμπέρη ο οποίος όντας ο ίδιος ασθενής του ΕΚΦΣ , φρόντιζε κάθε χρόνο να πραγματοποιεί με μεγάλη προθυμία δύο εράνους , έναν στο Κοκκάρι και έναν στο Βαθύ συγκεντρώνοντας  ικανοποιητικά ποσά που μας κρατούσαν ενεργούς . Τον ευχαριστούμε θερμά για όλα ! 

Επιπλέον οφείλουμε ένα ξεχωριστό ευχαριστήριο  στους επι πολλά χρόνια συμπαραστάτες μας υπέροχους εθελοντές της δράσης “ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ “και ιδιαιτέρως τον πρόεδρο τους κ. Γ. Λιάτσο , οι οποίοι με τις επανειλημμένες δωρεές φαρμάκων μας κάλυψαν για μεγάλο χρονικό διάστημα . 

Οι δε συχνές γενναιόδωρες χρηματικές χορηγίες μιας ξένης ΜΚΟ που πριν μερικούς μήνες αποχώρησε απο το νησί μας , ήταν βαθιές  ανάσες για εμάς για αρκετό διάστημα  καθώς και η μεγάλη προσφορά της τοπικής JUST ACTION  σε αναλώσιμα είδη για την προστασία απο τον covid-19 . 

Και φυσικά ευχαριστούμε θερμά σε όσες  οργανώσεις εκτός Σάμου αποτανθήκαμε και ανταποκρίθηκαν άμεσα με δωρέες φαρμάκων όπως οι ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ , Η GIVMED , DESMOS, STEELMET S.A 

Οπως ήταν ήδη γνωστό μέσω της δημοσιότητας μας στα ΜΜΕ , όλοι οι ασθενείς μας έπασχαν απο χρόνια νοσήματα , ελάμβαναν πολλά φάρμακα και αυτό σήμαινε ότι κάθε μήνα έπρεπε να εξασφαλίζουμε την ίδια αγωγή τους , πράγμα πολύ δύσκολο το οποίο μας γέμιζε αγωνία και άγχος . 

Δυστυχώς τους τελευταίους μήνες αντιμετωπίσαμε μεγάλες δυσκολίες με την μηνιαία συγκέντρωση των φαρμάκων για τις ανάγκες των ασθενών μας εξ´αιτίας της μη συνεισφοράς δωρεών κυρίως όσων ιδιωτών , φορέων , συλλόγων κλπ.. που έχουν την οικονομική δυνατότητα . 

Ως εκ τούτου , με λύπη , απογοήτευση και την διαπίστωση ότι αδυνατούμε πλέον να το υποστηρίξουμε αλλά και με την σκέψη μας στους ασθενείς μας στους οποίους ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στα πιο δύσκολα που έρχονται , ανακοινώνουμε την οριστική παύση λειτουργίας του ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ ” ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ” . 

Για εμάς οι αξίες και οι αρχές μας θα εκφράζονται πάντα μέσα απο το απόφθευγμα : 

” Η ΠΙΟ ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ;  ” 

Οι εθελοντές 

ΜΑΝΙΑΝΑ ΠΟΝΗ 

ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ 

ΕΙΡΗΝΗ ΤΣΙΛΙΡΗ 

Related posts

Ωράριο ανεφοδιασμού στη Σάμο: Αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από τα καταστήματα

admin

Καρλόβασι: Υπεγράφη συμπληρωματική σύμβαση για τον Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου

admin

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα ΠΟΕΥΠΣ και Προέδρου Ένωσης Πυροσβεστών Β. Αιγαίου στη Σάμο

admin

Ταλαιπωρία για 34 μαθητές του ΕΠΑΛ Σάμου και Ικάριας στη Σύρο λόγω απαγορευτικού απόπλου

admin

Αποκαλύπτοντας τα Μυστικά της Σαμιώτικης Οινοποιίας: Ο Αρχηγός ΓΕΣ στο Μουσείο Οίνου

admin

Κοινή Δράση ΕΚΕΑ-Γ.Ν. Σάμου για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στην Εθελοντική Αιμοδοσία

admin

Dodekanisos Seaways: Τα κορυφαία κλικ του 14ου Διαγωνισμού Φωτογραφίας!

admin

“Είμαστε βέβαιοι ότι θα σας καλωσορίσουμε ξανά στο Pappa Beach-Ireon Samos”

admin

Nigel McGilchrist: Ο άνθρωπος που φέρνει τον Πυθαγόρα και τη Σάμο στο προσκήνιο με το νέο του βιβλίο

admin