Connect with us

Σαμιακά

Αυτές είναι οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το Πυθαγόρειο

Published

on

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από 1η Απριλίου στο Πυθαγόρειο. Στα πλαίσια των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα ισχύσουν τα παρακάτω:

 1. Προβλέπεται, κατά τους θερινούς μήνες, η πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης οχημάτων στην Λυκούργου Λογοθέτη μετά τις 12:00.
 1. Μεταφέρεται η πιάτσα ταξί στον κόμβο Λυκούργου Λογοθέτη με Πολυκράτους (επαρχιακή οδό Πυθαγορείου Βαθέος) σε τμήμα οριζόμενο από ρυθμιστικές πινακίδες.
 1. Αντιστροφή ροής οδού Ευπαλίνου.
 1. Αντιστροφή ροής οδού Μεταμορφώσεως Σωτήρος.
 1. Αντιστροφή ροής τμήματος οδού Κωνσταντίνου Κανάρη ανάμεσα στις οδούς Μεταμορφώσεως Σωτήρος και Πυθαγόρα και διπλοδρόμηση, (μόνο για τα μεγάλα οχήματα ανάμεσα στις οδούς Πυθαγόρα και παραλιακής).
 1. Αντιστροφή ροής οδού Δαμούς ανάμεσα στις οδούς Ευπαλίνου και Οδυσσέα Ωρολογά.
 1. Αντιστροφή ροής οδού Οδυσσέα Ωρολογά.
 1. Αντιστροφή ροής οδού Πυθαγόρα έως τη συμβολή με την οδό Κωνσταντίνου Κανάρη.
 1. Διπλή ροή οδού Θεμιστοκλή Σοφούλη ανάμεσα στη παραλιακή και οδό Δ. Ραφαλια.
 1. Αντιστροφή ροής οδού Αιγαίου Πελάγους ανάμεσα στις οδούς Ευπαλίνου και Οδυσσέα Ωρολογά και διπλοδρόμησή της ανάμεσα στη πλατεία Δημαρχείου και οδό Οδυσσέα Ωρολογά.
 1. Αντιστροφή ροής οδού Αριστάρχου ανάμεσα στις οδούς Ευπαλίνου και Οδυσσέα Ωρολογά.
 1. Αποκλειστική στάθμευση στην οδό Πολυκράτους σε τουριστικά λεωφορεία σε τμήμα οριζόμενο από ρυθμιστικές πινακίδες δίπλα από το Αρχαιολογικό πάρκο.
 1. Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στον κόμβο Ευπαλίνου και Πολυκράτους.
 1. Απαγόρευση προσπέλασης σε μηχανοκίνητα στην πάροδο Μεταμόρφωσης Σωτήρος (Παιδικός σταθμός και νέο Δημαρχείο).

Ο δήμος Σάμου, με ανακοίνωσή του, παρακαλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Πυθαγορείου, να ακολουθούν πιστά τα προβλεπόμενα από τις ρυθμιστικές πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων τους και η αποφυγή ατυχημάτων.

Comments

comments

Σαμιακά

Απέκτησε τουαλέτες και νερό το νηπιαγωγείο του ΚΥΤ Σάμου

Published

on

By

Έστω και αργά τοποθετήθηκε κοντέινερ που περιέχει δύο τουαλέτες ,στο προαύλιο χώρο του παραρτήματος του νηπιαγωγείου που λειτουργεί στο ΚΥΤ Σάμου.

Η τοποθέτηση του ειδικού κοντέινερ έγινε αυτή την εβδομάδα, ενώ ήδη σε αυτό έχει συνδεθεί και παροχή νερού.

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς στο νηπιαγωγείο του ΚΥΤ Σάμου, δεν υπήρχε τουαλέτα ούτε νερό για τις ανάγκες των παιδιών και για το θέμα αυτό υπήρξε Ερώτηση στον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την κατάσταση που επικρατεί στο παράρτημα του νηπιαγωγείου.

Οι τουαλέτες που τοποθετήθηκαν στο νηπιαγωγείο του ΚΥΤ Σάμου

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Προετοιμασίες για τη «Λευκή Νύχτα»

Published

on

By

Η 6η ετήσια “Λευκή Νύχτα” της πόλης τη Σάμου, διοργανώνεται το Σάββατο 3 Αυγούστου από τον Σύλλογο Εστίασης και Ψυχαγωγίας, τον Εμπορικό Σύλλογο Σάμου και τον δήμο Σάμου.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης, προσκαλούνται όλοι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του τόπου να δηλώσουν την συμμετοχή τους και να προτείνουν διάφορα δρώμενα που θα μπορούσαν να ενταχθούν στην συγκεκριμένη εκδήλωση.

Τις προτάσεις τους οι Σύλλογοι μπορούν να τις αποστέλλουν γραπτώς στο ακόλουθο email: dimvath@otenet.gr

Επίσης, καλούνται  οι παράγωγοι τοπικών προϊόντων να δηλώσουν την συμμετοχή τους για να προβάλουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους.

Από νωρίς το βράδυ και μέχρι το πρωί, τα καταστήματα της πόλης θα παραμείνουν ανοιχτά, με τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες να μπορούν να συνδυάσουν με τον καλύτερο τρόπο τις αγορές τους με τον περίπατό τους στους ζωντανούς, φωτισμένους και από τις βιτρίνες, δρόμους της Σάμου.

Μουσική, χορός, παιχνίδια και πολλές ακόμη πολιτιστικές εκδηλώσεις, θα πλαισιώσουν και θα εμπλουτίσουν αυτή την ξεχωριστή βραδιά που θα περιλαμβάνει και σημαντικές εκπτώσεις και προσφορές από πλευράς των καταστημάτων.

Οι “Λευκές Νύχτες” γεννήθηκαν ως ιδέα στην Αγία Πετρούπολη, όπου τους καλοκαιρινούς μήνες ο ήλιος δύει  πολύ αργά, και με το αχνό λυκαυγές να κυριαρχεί.

Σύντομα επεκτάθηκαν ως θεσμός σε εκατοντάδες πόλεις σε όλη την Ευρώπη –εδώ και μερικά χρόνια και σε πολλές ελληνικές, μεταξύ τους και αυτή της Σάμου.

Οι “Λευκές Νύχτες” δίνουν τη δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες να δουν και να βιώσουν τις αστικές περιοχές με τρόπο διαφορετικό από τον συνηθισμένο, φωτισμένες και σε εγρήγορση, κύτταρα όχι μόνο ψυχαγωγίας και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, αλλά και εμπορικής δραστηριότητας σε βραδινές ώρες.

 

 

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Αρχιπέλαγος: Πόλεμο έχει κηρύξει ο άνθρωπος στη φύση

Published

on

By

Νεκρή Μεσογειακή Φώκια εντοπίστηκε την περασμένη Τετάρτη 17 Απριλίου σε παραλία του Καρλοβάσου.

Για πόλεμο που έχει κηρύξει ο άνθρωπος ενάντια στη φύση κάνει λόγο το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος».

Στον πόλεμο που έχει κηρύξει ο άνθρωπος ενάντια στη φύση, εντοπίστηκε ένα ακόμα θύμα – ένα από τα πλέον απειλούμενα θαλάσσια θηλαστικά στον κόσμο.

Έπειτα από τους βοριάδες των προηγούμενων ημερών, μία Μεσογειακή Φώκια κατέληξε νεκρή στις ΒΔ ακτές της Σάμου.

Ήταν μία μεγάλη αρσενική φώκια περίπου 300 κιλά. Η πρώτη νεκροψία έδειξε ότι η φώκια μέχρι τη στιγμή που θανατώθηκε ήταν καλά στην υγεία της, είχε μόλις τραφεί και ήταν στη διαδικασία της χώνεψης.

Υπάρχουν ενδείξεις ανθρωπογενούς αλληλεπίδρασης αλλά δεν έχουν ακόμα αποδειχθεί.

Για να προσδιοριστεί η αιτία του θανάτου απαιτούνται λίγες ημέρες έως ότου ολοκληρωθεί η επεξεργασία και ανάλυση των δειγμάτων που έχουν συλλεχθεί.

Είναι προφανές ότι η φώκια αυτή δεν θανατώθηκε ως αποτέλεσμα κάποια στρατιωτικής άσκησης, αλλά όπως προαναφέραμε από τον πόλεμο που έχουμε κηρύξει όλοι μας ενάντια στη φύση, είτε με τις πράξεις μας είτε με την απραξία μας.

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Advertisement Enter ad code here

Δημοφιλή

Copyright © 2017