13.3 C
Σάμος
10/12/2023
Σαμιακά

Αφιέρωμα στον κορυφαίο καρδιολόγο Χριστόδουλο Στεφανάδη

Ειδική εκπομπή ωριαίας διάρκειας προς τιμήν του Έλληνα καθηγητή καρδιολογίας – Χάρη στο πρωτότυπο και ογκώδες ερευνητικό του έργο ανήκει στην παγκόσμια ελίτ του επιστημονικού του κλάδου – Στο επεισόδιο της σειράς «Κυνηγώντας το Όνειρο» μιλά σε πρώτο πρόσωπο από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ικαρία

Στο έργο του παγκοσμίου φήμης καθηγητή καρδιολογίας Χριστόδουλου Στεφανάδη είναι αφιερωμένη μία εκπομπή της σειράς ντοκιμαντέρ «Κυνηγώντας το Όνειρο» του Cosmote History HD.  Ο κ. Στεφανάδης, πολυβραβευμένος για την πρωτότυπη ερευνητική του εργασία σε διάφορους τομείς της καρδιολογίας, διηγείται στιγμές από την σπουδαία σταδιοδρομία του.  Μιλά από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ικαρία και αποκαλύπτει τις δυσκολίες που συνάντησε, αλλά και τα γεγονότα που αποδείχθηκαν ορόσημα στη ζωή και την επιστημονική  του πορεία.

Το ωριαίο επεισόδιο που αφιερώνεται στον Χριστόδουλο Στεφανάδη θα προβληθεί μέσω της πλατφόρμας COSMOTE TV την Τετάρτη 18/7, στις 21.00. Κατόπιν θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή, στις 23:00. Το αφιέρωμα στον κ. Στεφανάδη εντάσσεται στη σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής COSMOTE TV «Κυνηγώντας το όνειρο». Θεματικός άξονας της σειράς είναι δώδεκα Έλληνες με εξέχουσα πορεία στον χώρο των γραμμάτων, των τεχνών και της επιστήμης. Το «Κυνηγώντας το όνειρο» ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα, με το αφιέρωμα στον Χριστόδουλο Στεφανάδη.

Η προσφορά του καθηγητή Στεφανάδη στην επιστήμη της ιατρικής είναι διεθνώς αναγνωρισμένη και ο ίδιος έχει κατακτήσει επάξια το status αυθεντίας στην έρευνα υψηλά εξειδικευμένων ζητημάτων της καρδιολογίας, όπως πχ την έλαστικοτητα των αρτηριών. Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει 1.500 πλήρεις δημοσιευμένες ερευνητικές εργασίες σε διεθνή ιατρικά περιοδικά, με συνολικό συντελεστή απήχησης (impact factor) πάνω από 5.000. Οι εργασίες του έχουν συγκεντρώσει περισσότερες από 35.000 αναφορές στη διεθνή βιβλιογραφία. Και, βέβαια, το σύνολο σχεδόν του ανωτέρω δημοσιευμένου ερευνητικού έργου έχει παραχθεί στην Ελλάδα και αναφέρεται σε πρωτότυπη έρευνα.

Σύμφωνα με την πλέον αναγνωρισμένη διαδικτυακή βάση δεδομένων Biomed Experts, ο Χριστόδουλος Στεφανάδης κατατάσσεται στην πρώτη 10αδα των πλέον διακεκριμένων ερευνητών παγκοσμίως σε 8 από τα 19 επιστημονικά πεδία της καρδιαγγειακής ιατρικής. Ενδεικτικά, στο ευρύτατο και πολύ ανταγωνιστικό πεδίο έρευνας της στεφανιαίας νόσου, ο Έλληνας καθηγητής κατατάσσεται στην τέταρτη θέση, ενώ  στο ερευνητικό πεδίο της έλαστικοτητας των αρτηριών κατατάσσεται στην πρώτη θέση παγκοσμίως.

Σύμφωνα με μελέτη δημοσιευμένη στο Journal of Clinical and Diagnostic Research, ο Χριστόδουλος Στεφανάδης είναι ο ερευνητής με τον μεγαλύτερο αριθμό εργασιών παγκοσμίως για το έτος 2013 στο πεδίο της στεφανιαίας νόσου και της επεμβατικής καρδιολογίας. Επιπλέον έχει περισσότερες από 3.500 ανακοινώσεις σε Διεθνή επιστημονικά Συνέδρια των οποίων οι περιληψεις έχουν δημοσιευτεί σε διεθνη ιατρικά περιοδικά αναφοράς. Έχει δώσει πάνω από 260 διαλέξεις σε Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια ως προσκεκλημένος ομιλητής. Τα αντικειμενικά αυτά δεδομένα (ποσότητα, ποιότητα και αναγνωρισιμότητα ερευνητικού έργου) τοποθετούν τον Χριστόδουλο Στεφανάδη σε κορυφαία θέση στο χώρο της Έρευνας του Καρδιαγγειακού Συστήματος διεθνώς.

Έχει εκδώσει 6 βιβλία διεθνών εκδοτικών οίκων και έχει συγγράψει κεφάλαια σε 13 διεθνή συγγράμματα. Στην Ελλάδα έχει εκδώσει ή έχει συγγράψει κεφάλαια σε πάνω από 50 συγγράμματα Καρδιολογίας, έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό επιστημονικών εργασιών και έχει δώσει πολυάριθμες ομιλίες σε Ελληνικά συνέδρια. Διοργανώνει, ετησίως, Διεθνή και Ελληνικά συνέδρια και ημερίδες στον τομέα της Καρδιαγγειακής Ιατρικής.

Ιδιαίτερα σημαντική διάκριση για τον κ. Στεφανάδη αποτελεί η ανακήρυξή του ως  κορυφαίου ερευνητή για την 20ετια 1993-2013. Ανάμεσα σε 20.000 ερευνητές του κλάδου κατετάγη πρώτος, έχοντας τον μεγαλύτερο αριθμό δημοσιεύσεων στον τομέα της κλινικής έρευνας στην καρδιολογία. Εξυπακούεται δε ότι κάθε βράβευσή του περιποιεί τιμή και προβάλλει εμμέσως τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας, εφόσον ο Χριστόδουλος Στεφανάδης είναι διαπρεπής καθηγητής της Καρδιολογίας στο ΕΚΠΑ.

Related posts

Μεγάλη νίκη της ΣΥΝΕΚ στις εκλογές της ΕΛΜΕ Σάμου

admin

Πόσο θα κοστίζει η νέα τουριστική βίζα για τους Τούρκους

admin

Συνάντηση του Επιμελητηρίου Σάμου με τον νέο Γενικό Πρόξενο Σμύρνης

admin

Ευχαριστήριο προς την Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Σάμου

admin

Νέα γενική συνέλευση αγροτών στον Πύργο

admin

ΕΚΤ Σάμου: Έκοψαν το ρεύμα για… 370 ευρώ, σε οικογένεια με μωρό!

admin

Αγιασμός της νέας εκπαιδευτικής σειράς Εθελοντών Υγείας του Ερυθρού Σταυρού Σάμου

admin

Εκδηλώσεις της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Σάμο για τις 16 Ημέρες Ακτιβισμού κατά της Έμφυλης Βίας

admin

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κάλυψη αναγκών του Γ. Ν. Σάμου με ιατρικό προσωπικό

admin