13.9 C
Σάμος
06/12/2023
Σαμιακά

“ΑΦΡΟΣ & ΝΕΚΤΑΡ 2022” : Εντυπώσεις απο τη συμμετοχή της Οινοποιΐας Κουτσοδόντη στην έκθεση

Το event πραγματοποιήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου, στο φουαγιέ του Ωδείου Αθηνών. Μια εκδήλωση γευστικής δοκιμής αφιερωμένη αποκλειστικά σε δύο κατηγορίες ελληνικών και ξένων οίνων, τους αφρώδεις και τους γλυκούς. Εκεί οι οινόφιλοι, οι επαγγελματίες του χώρου απο κάβες, εστιατόρια και οι δημοσιογράφοι οίνου που επισκέφτηκαν την έκθεση, δοκίμασαν τα δύο ιδιαίτερα προιόντα της Οινοποιϊας Κουτσοδόντη. Το αφρώδες Pet-Nat και το Samos.

 

Η έκθεση ήταν η πλέον κατάλληλη ευκαιρία για την παρουσιάση των προϊόντων της Οινοποιΐας Κουτσοδόντη σε ένα πολύ ειδικό κοινό, το οποίο ενδιαφέρεται για premium τύπους οίνων. Όπως είναι το αφρώδες Pet-Nat εσοδείας του 2020 (22 ευρώ) και ο πιστοποιημένος με ονομασία προελεύσεως Σάμος, οίνος φυσικώς γλυκύς του 2017 (25 ευρώ). Επίσης να γνωρίσει τη φιλοσοφία της Οινοποιϊας Κουτσοδόντη, που επιλέγει την παραγωγή κρασιών χωρίς τεχνολογικές παρεμβάσεις, επενδύοντας, σε παραδοσιακές διαδικασίες παραγωγής, εκεί που αναδεικνύεται το πλούσιο άρωμα και η συμπυκνωμένη γεύση. Χαρακτηριστικά, που πρέπει να έχει κάθε ποιοτικό, αυθεντικό και ανώτερο κρασί.

 

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε, το γεγονός ότι η Οινοποιΐα Κουτσοδόντη συμμετείχε και με τα δυο είδη κρασιών στο event (αφρώδεις και επιδόρπιοι οίνοι), αν αναλογιστεί κανείς ότι ιδρυθείσα μόλις, εν έτει 2017, αυξάνει ταχύτατα την προϊοντική της γκάμα, επενδύοντας σε μη συμβατικές, εναλλακτικές κατηγορίες οίνων. Επίσης τα σχόλια ήταν πολύ ενθουσιώδη, γνωρίζοντας βέβαια, ότι το Pet-Nat και το Samos, βρισκόταν ανάμεσα σε πολλές διάσημες γαλλικές σαμπάνιες.

Στόχος της Οινοποιΐας Κουτσοδόντη είναι η ενδυνάμωση της παρουσίας της σε ένα στοχευμένο κοινό, τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο όσο και στο εξωτερικό, αφού ήδη έχουν ξεκινήσει οι εξαγωγές στις Κάτω Χώρες. Αυτό αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα για την περεταίρω ανάπτυξή της, αλλά και την εξέλιξη του σαμιακού αμπελώνα, όποιος μαστίζεται απο τις χαμηλές τιμές των σταφυλιών, τη δυσκολία και το υψηλό κόστος καλλιέργειας.

 

Related posts

Αφιερωμένα στα 200 χρόνια από την Ναυμαχία της Σάμου (1824-2024) τα ημερολόγια της Μητρόπολης Σάμου, Ικαρίας & Κορσεών

admin

Σκυταλοδρομία ανάγνωσης παραμυθιών και χριστουγεννιάτικων ιστοριών

admin

Αντιδρά το Επιμελητήριο Σάμου στα προωθούμενα φορολογικά μέτρα και ζητά την άμεση απόσυρσή τους

admin

Η Ένωση Ξενοδόχων Σάμου στην 17η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στη Σμύρνη

admin

Εντυπωσιακός υδροστρόβιλος στον Όρμο Μαραθοκάμπου Σάμου

admin

Δικογραφία από για τη θανάτωση ζωνοδέλφινων στο ΒΑ Αιγαίο

admin

Λαμπρός ο εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας στην Σάμο

admin

Ο Γιάννης Σταύρου για την Ονοματοδοσία Δημοτικού Σταδίου Σάμου ” Εμμανουήλ Βαλαγεωργιου”

admin

Πανηγυρίζει την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου Καρλοβασίου

admin