20.9 C
Σάμος
28/03/2024
Σαμιακά

“ΑΦΡΟΣ & ΝΕΚΤΑΡ 2022” : Εντυπώσεις απο τη συμμετοχή της Οινοποιΐας Κουτσοδόντη στην έκθεση

Το event πραγματοποιήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου, στο φουαγιέ του Ωδείου Αθηνών. Μια εκδήλωση γευστικής δοκιμής αφιερωμένη αποκλειστικά σε δύο κατηγορίες ελληνικών και ξένων οίνων, τους αφρώδεις και τους γλυκούς. Εκεί οι οινόφιλοι, οι επαγγελματίες του χώρου απο κάβες, εστιατόρια και οι δημοσιογράφοι οίνου που επισκέφτηκαν την έκθεση, δοκίμασαν τα δύο ιδιαίτερα προιόντα της Οινοποιϊας Κουτσοδόντη. Το αφρώδες Pet-Nat και το Samos.

 

Η έκθεση ήταν η πλέον κατάλληλη ευκαιρία για την παρουσιάση των προϊόντων της Οινοποιΐας Κουτσοδόντη σε ένα πολύ ειδικό κοινό, το οποίο ενδιαφέρεται για premium τύπους οίνων. Όπως είναι το αφρώδες Pet-Nat εσοδείας του 2020 (22 ευρώ) και ο πιστοποιημένος με ονομασία προελεύσεως Σάμος, οίνος φυσικώς γλυκύς του 2017 (25 ευρώ). Επίσης να γνωρίσει τη φιλοσοφία της Οινοποιϊας Κουτσοδόντη, που επιλέγει την παραγωγή κρασιών χωρίς τεχνολογικές παρεμβάσεις, επενδύοντας, σε παραδοσιακές διαδικασίες παραγωγής, εκεί που αναδεικνύεται το πλούσιο άρωμα και η συμπυκνωμένη γεύση. Χαρακτηριστικά, που πρέπει να έχει κάθε ποιοτικό, αυθεντικό και ανώτερο κρασί.

 

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε, το γεγονός ότι η Οινοποιΐα Κουτσοδόντη συμμετείχε και με τα δυο είδη κρασιών στο event (αφρώδεις και επιδόρπιοι οίνοι), αν αναλογιστεί κανείς ότι ιδρυθείσα μόλις, εν έτει 2017, αυξάνει ταχύτατα την προϊοντική της γκάμα, επενδύοντας σε μη συμβατικές, εναλλακτικές κατηγορίες οίνων. Επίσης τα σχόλια ήταν πολύ ενθουσιώδη, γνωρίζοντας βέβαια, ότι το Pet-Nat και το Samos, βρισκόταν ανάμεσα σε πολλές διάσημες γαλλικές σαμπάνιες.

Στόχος της Οινοποιΐας Κουτσοδόντη είναι η ενδυνάμωση της παρουσίας της σε ένα στοχευμένο κοινό, τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο όσο και στο εξωτερικό, αφού ήδη έχουν ξεκινήσει οι εξαγωγές στις Κάτω Χώρες. Αυτό αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα για την περεταίρω ανάπτυξή της, αλλά και την εξέλιξη του σαμιακού αμπελώνα, όποιος μαστίζεται απο τις χαμηλές τιμές των σταφυλιών, τη δυσκολία και το υψηλό κόστος καλλιέργειας.

 

Related posts

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin

Μανώλης Κάρλας: Οι δημόσιες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας της Σάμου και οι ελλείψεις τους

admin

Συνάντηση με τον πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου “Celestyal Journey”

admin

Συνελήφθησαν 14 άτομα σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

admin