Connect with us

Δήμος

Α. Λυμπέρης: «Αποτελεί στοίχημα να πετύχουμε και να δημιουργήσουμε ένα υποδειγματικό δήμο»

Published

on

«Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις πρωτόγνωρες. Παρόλα αυτά δεν ξεφύγαμε από τους αρχικούς μας στόχους»

Με την ολοκλήρωση του ενός έτους από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμέρης, προέβη το απογευμα της Τέταρτης στην ετήσια λογοδοσία της Διοίκησης του Δήμου.

«Αποτελεί στοίχημα να πετύχουμε και να δημιουργήσουμε ένα υποδειγματικό δήμο. Η  αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών με διεύρυνση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών συντείνουν στην επιδίωξη του σκοπού αυτού.

Η αποτελεσματική διοίκηση αποτελεί τεράστια ευθύνη και ταυτόχρονα μεγάλη πρόκληση.  Αίσθημα ευθύνης διακατέχει όλα τα στελέχη του δήμου των οποίων η εμπειρία και γνώση αποτελούν κεφάλαιο για την επιτυχή υλοποίηση των στόχων μας .

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου, οραματίζεται ένα Δήμο με αειφόρο ανάπτυξη , έναν δήμο με ισχυρή πολιτιστική και τουριστική ταυτότητα, μία σύγχρονη φιλική πόλη με ελκυστικές υποδομές και υπηρεσίες.

Αποστολή μας ένας  Δήμος βιώσιμος με υπηρεσίες και ανθρώπινο υλικό δυναμικό, που θα προσφέρει ανάπτυξη στην κοινωνία, το αστικό περιβάλλον, την δημόσια υγεία μέσα από την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας, της τεχνολογίας και της ενεργού συμμετοχής των πολιτών» ανέφερε  στην εισαγωγή του ο κ. Λυμπέρης .

Παράλληλα αναφέρθηκε στον ετήσιο απολογισμό της δράσης του, των πεπραγμένων, και των πρωτοβουλιών που πήρε για τα σημαντικά έργα και ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο .

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

35 στειρώσεις αδέσποτων σκύλων στο Δήμο Δυτικής Σάμου

Published

on

By

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν 35 στειρώσεις αδέσποτων σκύλων σε χρονικό διάστημα 4 ημερών στο Καρλόβασι.

Τα ζώα πέραν της στείρωσης, τσιπαρίστηκαν και ελέχθησαν για τον ιό της λύσσας.

Για την δράση αυτή ο δήμος Δυτικής Σάμου αναφέρει :

“Χάρη στην πολύ καλή συνεργασία του Δήμου Δυτικής Σάμου με αλλοδαπό κτηνίατρο , τοπικούς φιλοζωικούς φορείς, αλλά και όλους τους πολίτες- εθελοντές μπορέσαμε να έχουμε ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα σε αυτό το ευαίσθητο θέμα που ταλαιπωρεί τους πολίτες αλλά και τα ίδια τα ζώα.

Η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση αποτελεί τη μόνη δυνατή λύση έτσι ώστε το φαινόμενο της εγκατάλειψης και κακομεταχείρισης των ζώων να εξαλειφθεί από την κοινωνία μας”.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Η “Ανατροπή” επισκέφτηκε το Παλαιόκαστρο

Published

on

By

Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020 η “Ανατροπή” επισκέφτηκε την κοινότητα του Παλαιοκάστρου, όπου οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, Θεοφάνης Βακράς και Στέλιος Βακράς συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της κοινότητας, Γιώργο Ξαγοράρη και τα μέλη της κοινότητας.

Πραγματοποιήθηκε μια εκτενής συζήτηση, αναφορικά με τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητα, καθώς επίσης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην καθημερινότητά τους και παραμένουν άλυτα εδώ και χρόνια. Επίσης, έγινε ανάλυση ως προς τη λειτουργία του Δήμου και στο πώς ανταποκρίνεται η δημοτική αρχή και οι υπηρεσίες του Δήμου ως προς την υλοποίηση των αποφάσεων και των έργων.

Ένα σημαντικό ζήτημα που συζητήθηκε από τους παρευρισκομένους είναι η μη ύπαρξη μονάδων επεξεργασίας λυμάτων στους παραθαλάσσιους τουριστικούς οικισμούς του Παλαιοκάστρου (Κέρβελη, Ποσειδώνιο, Κλήμα, Ψιλή Άμμος)· ένα ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει την δημοτική αρχή, όχι μόνο για αυτή την περιοχή, αλλά και για ακόμα περισσότερες. Πρωτίστως, όμως, πρέπει να δρομολογηθούν οι ανάλογες μελέτες και η σύνταξή τους, ένα ζήτημα στο οποίο ο Δήμος χωλαίνει, ενώ η απουσία έγκαιρων και πλήρων μελετών συμβάλει στην διαιώνιση του ζητήματος αυτού.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Περιφερειακά11 ώρες ago

Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση του κωδωνοστασίου Ιερού Ναού Αγίου Θεοδώρου

COVID-1913 ώρες ago

Ένα κρούσμα covid-19 στη Π.Ε Σάμου

Αστυνομικά - Λιμενικά14 ώρες ago

Εορτασμός της Ημέρας της Αστυνομίας και του προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου 

Σαμιακά14 ώρες ago

Επιστολή διαμαρτυρίας της ΕΜΔΥΔΑΣ Σάμου προς το Δήμο Ανατολικής Σάμου

Σαμιακά15 ώρες ago

Δωρεάν τεστ ΠΑΠ στο Περιφερειακό Ιατρείο του Όρμου Μαραθοκάμπου

Περιφερειακά15 ώρες ago

Συνάντηση Μουτζούρη με την ευρωπαία αξιωματούχο για το μεταναστευτικό Beate Gminder

Σαμιακά19 ώρες ago

Αναβολή αρχαιρεσιών του Συλλόγου Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων

Σαμιακά20 ώρες ago

Θετική στον κορωνοϊό νοσηλεύτρια του νοσοκομείου Σάμου

Δήμος1 ημέρα ago

35 στειρώσεις αδέσποτων σκύλων στο Δήμο Δυτικής Σάμου

Σαμιακά2 ημέρες ago

Δημήτρης Κασμιρλής: Καταστροφική ήταν η φετινή τουριστική χρονιά

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή