Connect with us

Δήμος

Α. Λυμπέρης: «Αποτελεί στοίχημα να πετύχουμε και να δημιουργήσουμε ένα υποδειγματικό δήμο»

Published

on

«Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις πρωτόγνωρες. Παρόλα αυτά δεν ξεφύγαμε από τους αρχικούς μας στόχους»

Με την ολοκλήρωση του ενός έτους από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμέρης, προέβη το απογευμα της Τέταρτης στην ετήσια λογοδοσία της Διοίκησης του Δήμου.

«Αποτελεί στοίχημα να πετύχουμε και να δημιουργήσουμε ένα υποδειγματικό δήμο. Η  αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών με διεύρυνση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών συντείνουν στην επιδίωξη του σκοπού αυτού.

Η αποτελεσματική διοίκηση αποτελεί τεράστια ευθύνη και ταυτόχρονα μεγάλη πρόκληση.  Αίσθημα ευθύνης διακατέχει όλα τα στελέχη του δήμου των οποίων η εμπειρία και γνώση αποτελούν κεφάλαιο για την επιτυχή υλοποίηση των στόχων μας .

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου, οραματίζεται ένα Δήμο με αειφόρο ανάπτυξη , έναν δήμο με ισχυρή πολιτιστική και τουριστική ταυτότητα, μία σύγχρονη φιλική πόλη με ελκυστικές υποδομές και υπηρεσίες.

Αποστολή μας ένας  Δήμος βιώσιμος με υπηρεσίες και ανθρώπινο υλικό δυναμικό, που θα προσφέρει ανάπτυξη στην κοινωνία, το αστικό περιβάλλον, την δημόσια υγεία μέσα από την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας, της τεχνολογίας και της ενεργού συμμετοχής των πολιτών» ανέφερε  στην εισαγωγή του ο κ. Λυμπέρης .

Παράλληλα αναφέρθηκε στον ετήσιο απολογισμό της δράσης του, των πεπραγμένων, και των πρωτοβουλιών που πήρε για τα σημαντικά έργα και ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο .

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα, 1η Μαρτίου, στις 18.30, το δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα ακόλουθα:

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών.  Εισηγητής: Κολλάρος Γεώργιος πρόεδρος Δ.Σ.
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων του Δήμου  Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση σεισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Πρόταση Ίδρυσης νέων ειδικοτήτων στο Μαυρογένειο ΕΠΑ. Λ Σάμου – Μεταβολές  σχολικών μονάδων Εσπερινού ΕΠΑΛ Σάμου.  Εισηγητής: Αξιώτης Ιωάννης πρόεδρος επιτροπής παιδείας.
  1. Παραχώρηση χρήσης δημοτικού χώρου στον ΔΕΔΔΗΕ.  Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών
  1. Συγκρότηση γνωμοδοτικών οργάνων σύμφωνα με τις διατάξεις του ν 4412/2016  Δημόσιες Συμβάσεις Έργων Προμηθειών και Υπηρεσιών μέχρι τέλους του έτους 2021.  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.
  1. Χαρακτηρισμός επιχείρησης ως εποχιακή  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Έξι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές στο Γυμνάσιο Καρλοβάσου

Published

on

By

Σήμερα Πέμπτη, ο  Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Δυτικής Σάμου, ο κ. Δημήτρης Κυπραίου, έπειτα από πρόταση του και έγκριση αυτής από το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής, παρέδωσε στη Διευθύντρια του Γυμνασίου Καρλοβασίου κ. Αικατερίνη Σφέτσου, έξι φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές για την κάλυψη αναγκών στις σχολικές μονάδες του Γυμνασίου Καρλοβασίου και Γυμνασίου Μαραθοκάμπου, που προέκυψαν για την τηλεκπαίδευση λόγω COVID-19.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε λόγω παλαιότερης απονομής χρημάτων για προμήθεια υπολογιστών στα τρία Λύκεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δυτικής Σάμου, για κάλυψη αναγκών έπειτα από απόφαση της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου .

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή