Connect with us

Σαμιακά

Βορίδης απο τη Σάμο : « Κλειστά τύπου hotspots »

Published

on

Οι αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με το Πρόγραμμα Κλεισθένης, ήταν το θέμα της εκδήλωσης με κεντρικό ομιλητή τον βουλευτή Αττικής και τομεάρχη Δημόσιας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάκη Βορίδη που διοργάνωσε η ΝΟ.Δ.Ε. Σάμου, σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα του ξενοδοχείου «ΣAMOΣ».

Στην αρχή της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μανώλη Παπαγεωργίου μετά από σχετική πρόταση του πρόεδρου της ΝΟΔΕ  Σάμου Βασίλη Πανουράκη.

Στη συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του κ. Βορίδη  όπου ανέφερε οτι βασικότερο όλων, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πως θα χτιστεί μια κουλτούρα συνεργασιών. Για παράδειγμα επιτρέπεται η προσχώρησης συμβούλου σε άλλο συνδυασμό, κι αυτό γιατί «πρέπει να διευκολυνθεί η συνδιαλλαγή». «Μπορεί να γίνει αντιδήμαρχος και από άλλο συνδυασμό αλλά με την έγκριση του συνδυασμού. Ανταλλαγή σε πρόσωπο και σε συνδυασμό», τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

Την ίδια ώρα, ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα σχέδιο που ως στόχο έχει να πλήξει τους αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς και προανήγγειλε ότι ο Κλεισθένης θα καταρρεύσει. 

Για την προσφυγική κρίση, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ άλλων δήλωσε:Πρέπει να απαντήσουν οι χώρες ως προς το αν καθεμιά θα κουβαλήσει το δικό της μερίδιο από τους πρόσφυγες και το τονίζω «πρόσφυγες», διότι δεν συζητώ για παράνομους μετανάστες τώρα -, στους οποίους θα δώσουμε καθεστώς ασύλου. Όλη η δομή που συμφώνησε η κυβέρνηση να φτιάξει, δηλαδή τα hotspots, και ανεξαρτήτως των επιφυλάξεων που μπορεί να έχει κανείς… προϋπόθεση έχει να δεχθεί η Ευρώπη και κάθε χώρα, κατά το μερίδιο που της αναλογεί. Έχει προχωρήσει αυτό; Η απάντηση είναι όχι”.

Ο  βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά το ερώτημα εάν υπάρχει εθνική πολιτική είπε:”Το ένα είναι πολιτικές αποθάρρυνσης των μεταναστευτικών ροών και μία τέτοια πολιτική είναι τα κλειστά κέντρα τύπου.  Το δεύτερο είναι να διευρύνει την επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων και να την εντείνει και χωρίς να μπω σε πολλές λεπτομέρειες.  Τέλος,για εκείνους που δήλωσαν ψευδή στοιχεία στις αρχές ,θα πρέπει απελάσονται με δικαστική απόφαση, στις χώρες τους “. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο αντιπεριφεριάρχης Σάμου,κ. Νίκος Κατρακάζος, ο δήμαρχος Σάμου, κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο θεματικός Αντιπεριφεριάρχης, κ. Γιώργος Κυριαζής, αντιδήμαρχοι, οι πολιτευτές του κόμματος Νίκος Στεφανής και Μάνος Λογοθέτης ,οι πρόεδροι ΔΗΜ.Τ.Ο. Σάμου κ. Μαρία Παπαδάμ και κ. Γιάννης Μάρκου,ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου κ. Ελισσαίος Μαυρατζώτης ,ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΣΑΜΙΑΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ» του Δήμου Σάμου, κ. Κυριάκος Πατσίδης και κ. Μαριάνθη Μαστροκωνσταντή – Λαθουρά, η κ. Σουλτάνα (Άννη) Ανδρεάδου πρόεδρος ΔΟΠΠΟΝΑΣ, ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Αντώνης Σίμος ,κομματικά στελέχη και οπαδοί.

Επίσης μετά απο επίσημη πρόσκληση της ΝΟΔΕ Σάμου την ομιλία του κ. Βορίδη παρακολούθησε αντιπροσωπεία απο το Κίνημα Αλλαγής Σάμου.

 

Comments

comments

Σαμιακά

Για τη στήριξη της μικρής Χρυσοβαλάντω

Published

on

By

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή παικτών και κόσμου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 15.00 στο γήπεδο Μυτιληνιών Σάμου ο φιλανθρωπικός αγώνας που διοργάνωσαν από κοινού η Τοπική Διοίκηση ΙΡΑ Σάμου Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και οι Φίλοι του Δημήτρη Βαλή, όπου έγινε μια αξιόλογη προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων, για τη στήριξη της μικρής Χρυσοβαλάντω.

Η συμμετοχή και η βοήθεια των Συναδέλφων και συμπολιτών μας με την μαζική παρουσία τους στο γήπεδο Μυτιληνιών Σάμου ήταν πολύ σημαντική και συγκινητική. 

ΙΡΑ ΣΑΜΟΥ – ΦΙΛΟΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΑΛΗ 8-3

Ο αγώνας ξεκίνησε 15.15 με διαιτητή τον κ. Τάσο Ραγκαβήγιατρό αγώνα τον κ. Μάνο Λογοθέτη ενώ οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν με τους παρακάτω  παίκτες.

ΙΡΑ ΣΑΜΟΥ(ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ προπονητής), ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ, ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΤΑΣΙΚΑΣ, ΣΒΕΡΚΙΔΗΣ, ΜΑΝΩΛΙΑΔΗΣ, ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ, ΠΑΠΑ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΚΟΜΙΚΗΣ, ΑΚΡΙΒΟΣ, ΚΟΤΖΙΑΡΗΣ, ΓΛΕΖΟΣ. (ΣΗΡΑΣ, ΘΕΟΔΩΣΙΑΔΗΣ, ΑΓΓΕΛΙΝΑΣ, ΠΑΤΣΙΔΗΣ, ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΟΥΓΚΟΥΛΗΣ, ΤΣΟΠΑΝΟΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΠΑΚΑΛΙΑΝΟΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ.

ΦΙΛΟΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΑΛΗ(ΒΑΛΗΣ προπονητής), ΣΥΡΙΑΝΟΓΛΟΥ, ΚΟΚΟΛΗΣ, ΚΑΡΑΜΗΝΑΣ, ΤΣΙΡΙΓΟΣ, ΩΡΑΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΡΑΓΚΑΒΗΣ, ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΤΑΣΙΚΑΣ, ΚΑΡΡΑΣ, ΚΑΡΑΜΑΓΚΙΟΛΑΣ, ΓΙΑΝΝΙΟΣ, (ΒΑΛΗΣ, ΘΡΑΒΑΛΟΣ, ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ, ΧΑΤΖΗΛΑΓΟΣ).

Τα γκολ για την ομάδα της ΙΡΑ ΣΑΜΟΥ πετυχαν οι: Κότζιαρης 3, Μανωλιάδης 2, Ακρίβος 1, Γλέζος 1, Χατζηιωάννου 1, ενώ για την ομάδα Φίλων Δημήτρη Βαλή οι: Καραμαγκιόλας 1, Γιαννιός 2.

Τον αγώνα παρακολούθησε και στήριξε η πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ, Δημοτική Σύμβουλος κα. Άννη Ανδρεάδου η οποία συνεχάρη τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες στον φιλανθρωπικό αγώνα για τη μικρή Χρυσοβάλαντω.

Συγχαρητήρια έδωσε ο πρόεδρος της ΙΡΑ ΣΑΜΟΥ κ. Αβραμίδης Γεώργιος σε όλους όσους συνέβαλαν με κάθε τρόπο στην επιτυχία του φιλανθρωπικού αγώνα και στην προσπάθεια που γίνετε, τονίζοντας ιδιαίτερα, πως πρέπει να είμαστε πάντα κοντά σε συνανθρώπους μας και κυρίως παιδιά που τόσο μας έχουν ανάγκη.

Επίσης ο Δημήτρης Βαλής φίλος της Τοπικής Διοίκησης ΙΡΑ Σάμου δήλωσε αμέσως μετά τον αγώνα: είμαι χαρούμενος μαζί με όλους που αγωνιστήκαμε για την μικρή Χρυσοβαλάντω και ευχόμαστε όλα να πάνε καλά, επίσης προσευχόμαστε ζητώντας τη βοήθεια του θεού και της Παναγίας να την έχουν καλά.

Τον χορό των γκολ του παιχνιδιού άνοιξε η ομάδα του Δημήτρη Βαλή με υπέροχο σουτ πλασέ του Καραμαγκιόλα.

Για την ομάδα της ΙΡΑ Σάμου ο Παναγιώτης Κότζιαρης πέτυχε 
hat-trick με τρία (3) υπέροχα σε εκτέλεση γκολ έχοντας και δυο σουτ στα κάθετα δοκάρια.

Ο Ακρίβος παίζοντας ως σέντερ φορ και φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού πέτυχε ωραίο γκολ ενώ έφτιαξε και άλλα δυο με τις υπέροχες πάσες πουέ δωσε.

Το περιβραχιόνιο του αρχηγού φόρεσαν ακόμα στην ομάδα της ΙΡΑ Σάμου οι: Διακογιάννης Νίκος και στη συνέχεια ο Γλέζος Στέλιος ο οποίος έπαιξε και τα 90 λεπτά του αγώνα πετυχαίνοντας ένα γκολ, έχοντας και σουτ στο οριζόντιο δοκάρι.

Χάθηκε η μπάλα πολλές φορές στην επίθεση της ΙΡΑ Σάμου όταν έπαιζαν το ένα δυο οι Χατζηιωάννου,Κότζιαρης και Μούγκουλης.

Από τους διακριθέντες της ομάδας του Δημήτρη Βαλή ο τερματοφυλακας Νίκος Συριανόγλου που έπιανε τα άπιαστα και έκανε φανταστικές αποκρούσεις.

Δύναμη και πάθος για καλό ποδόσφαιρο και για φιλανθρωπικό σκοπό είχαν οι παίκτες του Δημήτρη Βαλή και της ΙΡΑ Σάμου.

Άναψαν και οι προβολής στο δεύτερο ημίχρονο κάνοντας ακόμα ποιο εντυπωσιακό το παιχνίδι των ποδοσφαιριστών αλλά και των φιλάθλων που χειροκροτούσαν καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

O Γενικός γραμματέας της ΙΡΑ Σάμου κ. Σακερλής Γεώργιος μετά το τέλος του παιχνιδιού έδωσε συγχαρητήρια σε όλους όσους αγωνίστηκαν και συμμετείχαν με την αγάπη τους για τη μικρή Χρυσοβαλάντω.

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Εκδηλώσεις Κοινωνικού Παντοπωλείου Σάμου

Εκδηλώσεις Κοινωνικού Παντοπωλείου Σάμου

Published

on

By

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Σάμου στα πλαίσια κοινωνικών δράσεων οργανώνει  Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις για τους ωφελούμενους του προγράμματος, στο Καρλόβασι και στην πόλη της Σάμου.

Στο Καρλόβασι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18 Δεκεμβρίου 2018, στην αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος Καρλοβάσου, στις 11:00 πμ.

Στη Σάμο η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19 Δεκεμβρίου 2018 στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Μαλαγάρι, στις 11:00πμ.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθεί η διανομή τροφίμων και θα δοθούν δώρα στα παιδιά των οικογενειών που ωφελούνται από το πρόγραμμα.

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Συνολικά 250 αιτούντες άσυλο φεύγουν από τη Σάμο

Published

on

By

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι, με το πλοίο “Νήσος Μύκονος” αναμένεται να αναχωρήσουν 250 αιτούντες άσυλο, με προορισμό τον Πειραιά, 
στο πλαίσιο της προσπάθειας αποσυμφόρησης του καταυλισμού του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου.

Στη συνέχεια θα προωθηθούν με ενέργειές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες παράρτημα Σάμου σε νέες δομές που ετοιμάστηκαν στην ενδοχώρα. 

Θυμίζουμε την αποσυμφόρηση που υποσχέθηκε ο κ. Βίτσας στους φορείς της Σάμου πως μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα έχει μεταφέρει στην ενδοχώρα 2.000 άτομα.

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Advertisement Enter ad code here

Δημοφιλή

Copyright © 2017