18.9 C
Σάμος
04/03/2024
Πολιτικά

Βουλευτής Σάμου : Καλώ το Δήμαρχο να ανακαλέσει την πρόθεση του για παραίτηση

Ακολουθεί δήλωση του Βουλευτή Ν. Σάμου, Καθηγητή Χριστόδουλου Ι. Στεφανάδη, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό.

 

Η απογοήτευση και η οργή των κατοίκων της Σάμου για το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με τη διαχείριση του προσφυγικού είναι απόλυτα κατανοητή. Το προσφυγικό ζήτημα δοκιμάζει το νησί και τους κατοίκους του την τελευταία πενταετία.

Η αντίδραση των κατοίκων και των θεσμικών παραγόντων κορυφώθηκε εξαιτίας της αναφοράς του αριθμού των προσφύγων-μεταναστών που θα μπορεί να φιλοξενεί το νέο κέντρο, στη θέση «Ζερβού», ο οποίος θα φθάνει τα 5000 άτομα.

Προτεραιότητα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η αντιμετώπιση αυτού του ακανθώδους προβλήματος. Ειδικά για τη Σάμο, από τη πρώτη στιγμή, έχει προαναγγελθεί και δρομολογηθεί η άμεση αποσυμφόρηση.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση της Κυβέρνησης, σχετικά με το μεταναστευτικό, γνωστοποιήθηκε η κατάργηση του υπάρχοντος κέντρου «φιλοξενίας» στη πρωτεύουσα του νησιού. Το εν λόγω κέντρο, αποτελεί όνειδος όχι μόνο για τη Σάμο, αλλά για ολόκληρη τη χώρα και προσβάλλει το πολιτισμό. Οπότε, είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι ο χώρος που στεγάζεται σήμερα το κέντρο θα αποδοθεί στο Δήμο της Ανατολικής Σάμου προς αξιοποίηση.

Θα ήθελα να ενημερώσω τους συμπολίτες μας, αλλά και τους θεσμικούς παράγοντες, ότι σε συνεχή επικοινωνία που είχα, σήμερα, με κορυφαίους Κυβερνητικούς παράγοντες, με διαβεβαίωσαν ότι ο αριθμός 5000 είναι ενδεικτικός και αποτελεί το μέγιστο αριθμό που θα μπορούσε να φιλοξενήσει το νέο κλειστό κέντρο, στο πλέον υποθετικό και δυσμενές σενάριο της ανεξέλεγκτης αύξησης των ροών παρά τα μέτρα της Κυβέρνησης. Σε μία τέτοια υποθετική περίπτωση, προφανώς, θα προκύψει νέος σχεδιασμός όσον αφορά την εγκατάσταση προσφύγων-μεταναστών και στα άλλα νησιά και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Αναφορικά με τους χώρους λατρείας, στο νέο κλειστό κέντρο, διαβεβαιώνουμε ότι δεν υπονοείται επ΄ ουδενί η ανέγερση τζαμιού αλλά προβλέπεται η δημιουργία μίας μικρής αίθουσας για τις θρησκευτικές ανάγκες των προσφύγων-μεταναστών.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και έχοντας ως βάση τα παραπάνω δεδομένα, καλώ το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να ανακαλέσει την πρόθεση του για παραίτηση, αφού μια τέτοια ενέργεια στη παρούσα στιγμή δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό. Απεναντίας δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του νησιού και στη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Πιστεύω ότι η Δημοτική Αρχή θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

 

Related posts

Ο Μιχάλης Αγγελόπουλος ανάμεσα στα τέσσερα νέα πρόσωπα στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ

admin

Ο Βουλευτής Σάμου για την ανακοίνωση του Διευθυντής της ΜΕΘ Γ.Ν. Σάμου

admin

Νέα γενική γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο η Στελλίνα Σιαράπη

admin

Ενημέρωση από τον Βουλευτή Ν. Σάμου για τις θέσεις Γιατρών στο Γ.Ν. Σάμου

admin

Η τελευταία ενημέρωση απο την ΔΑΕΦΚ για την πρόοδο των αποκαταστάσεων του σεισμού της Σάμου

admin

Σειρά αποκριάτικων εκδηλώσεων στο Καρλόβασι

admin

Χ. Σταϊκούρας: 140 εκατομμύρια ευρώ έχουν διοχετευτεί προς τη Σάμο

admin

Παρέμβαση Αλέξη Τσίπρα: Ο Στ. Κασσελάκης να προσφύγει στη βάση

admin

Παρατείνεται μέχρι τον Μάρτιο του 2025 η παραμονή των εκτοπισθέντων Ουκρανών στην Ελλάδα

admin