25.5 C
Σάμος
01/06/2023
Δήμος

Βράβευση Δήμου Σάμου για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017 ολοκληρώθηκε με μια σημαντική πρωτιά για τη χώρα μας, που αφορά  στην συμμετοχή ελληνικών Δήμων στο διαγωνιστικό μέρος του θεσμού! Το 2017 συμμετείχαν συνολικά 2.526 πόλεις (110 περισσότερες από πέρυσι) και από την Ελλάδα οι συμμετοχές έφτασαν τις 87.

Ο Δήμος Σάμου είναι μεταξύ των δήμων που θα βραβευθούν, την κατηγορία Small Municipalities,  αύριο, Τετάρτη 30 Μαΐου 2018  στις 17:30 στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, σε μία εκδήλωση που διοργανώνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, μαζί με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης και το Ζάππειο Μέγαρο (Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων). Μια τιμητική εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας αποτελεί ένα ευρωπαϊκό θεσμό που, τα τελευταία ειδικά  χρόνια, έχει κινητοποιήσει χιλιάδες ευρωπαϊκούς Δήμους σε θέματα βιώσιμης κινητικότητας. Αντίστοιχα μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον που έχουν επιδείξει δεκάδες ελληνικοί Δήμοι που συμμετέχουν στον θεσμό.

Αξιοσημείωτη, ωστόσο, διάκριση αποτελεί η συμπερίληψη  ελληνικών δήμων μεταξύ αυτών που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους και το 2017, όπως αυτές αξιολογήθηκαν και επελέγησαν στην κατηγορία των Δήμων – πόλεων με πληθυσμό έως 50.000 κατοίκους. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που μεταξύ των διακριθέντων και φέτος βρίσκεται ο Δήμος Σάμου. Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Σάμου πέρυσι ήταν ο μόνος ευρωπαϊκός νησιωτικός δήμος που προκρίθηκε στην τελική δεκάδα!

Related posts

Παρουσιάστηκε στη Σάμο ο “Δεκάλογος Σωτηρίας των δασών”

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ξεκινά το πρόγραμμα ελέγχου και καταπολέμησης κουνουπιών .

admin

“Ανατροπή”- Ευχές για καλή επιτυχία στις Πανελλήνιες εξετάσεις

admin

H «Λαϊκή Συσπείρωση» για τα έργα αγροτικής οδοποιίας

admin

Με 11 οχήματα ενισχύεται ο Δήμος Ανατολικής Σάμου

admin

Υπεγράφη η Σύμβαση για το έργο «Βελτίωση Υφιστάμενων Αγροτικών Οδών Δήμου Ανατολικής Σάμου»

admin

Η Λαϊκή Συσπείρωση για το «Πάρκο Εθνικής Αντίστασης»

admin

Ονοματοδοσία του δημοτικού Σταδίου σε “Εμμανουήλ Βαλαγεωργίου”

admin

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου για τις χρηματοδοτήσεις απο το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου

admin