Connect with us

Σαμιακά

Βρήκε στόχο .. ο Γιώργος Στάντζος ;

Published

on

Στιγμές χαλάρωσης, μακριά για λίγο απο τα δημαρχιακά του καθήκοντα, είχε ο δημαρχος Ανατολικης Σάμου, Γιώργος Στάντζος .

Μετά από μια δύσκολη εβδομάδα γεμάτη υποχρεώσεις , ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, βρήκε χρόνο να χαλαρώσει , επισκεπτόμενος τις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Σκοπευτικού Ομίλου Σάμου ΑΣΟΣ.

Σύμφωνα με τους προπονητές του ομίλου, ο δήμαρχος τα πήγε περίφημα, βρίσκοντας αρκετές φορές τον στόχο, κρατώντας στα χέρια του ένα δυνατό 45άρι!

 

Share this post:

Comments

comments

Σαμιακά

“Η Σάμος αλλάΖΕΙ”: Οι δήμαρχοι προσέβαλαν με τη στάση τους την ανεξαρτησία της Αυτοδιοίκησης και το θεσμό του Δημάρχου  

Published

on

By

Στην προχθεσινή ενημέρωση της δημοτικής μας παράταξης «η Σάμος αλλάΖΕΙ» σχετικά με την προγραμματισμένη  συνάντηση του Δημάρχου κ. Γ. Στάντζου με τον πρωθυπουργό της χώρας  την Τετάρτη 3.3.21 για το προσφυγικό/μεταναστευτικό, είχαμε γράψει ότι «εξυπηρετεί καθαρά τους επικοινωνιακούς σκοπούς της κυβέρνησης και τους σχεδιασμούς της για τις υπερδομές-φυλακές ψυχών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και ότι …δεν συνδέεται με τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή την τοπική μας κοινωνία και θέλουν άμεσες λύσεις, όπως η ουσιαστική και αποτελεσματική ανταπόκριση της κυβέρνησης με την οικονομική ενίσχυση και στήριξη της σεισμόπληκτης Σάμου και την γρήγορη αποκατάσταση των πληγέντων υποδομών  και  η αντιμετώπιση από την πλευρά των κρατικών φορέων της έξαρσης της πανδημίας covid-19 στο νησί  μας με αποτελεσματικά μέτρα υγειονομικής θωράκισής του».

Πέσαμε έξω, γιατί αυτή η φιέστα με μπολιγουαντιανό σκηνικό, που είδαμε και διαβάσαμε ξεπέρασε τις προβλέψεις μας. Οι 3 Δήμαρχοι των πρωτευουσών Σάμου, Χίου και Μυτιλήνης δεν πήγαν στη συνάντηση για να καταθέσουν το διεκδικητικό πλαίσιο των νησιωτικών δήμων και να εκφράσουν τις αγωνίες των συμπολιτών τους για την συνεχόμενη υποβάθμιση των ακριτικών νησιών του Βορείου Αιγαίου, αλλά να υποβάλλουν, ως υποτελείς, τα σέβη τους στο πολυχρονεμένο Βεζίρη τους ή να προσκυνήσουν τις «πλάκες του Μωυσή». Προσέβαλαν με τη στάση τους την ανεξαρτησία της Αυτοδιοίκησης και το θεσμό του Δημάρχου  και τους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου  με τη εθελοδουλία τους.

Δεν κρίνουμε και δεν μας ενδιαφέρει αν προσωπικά ως πολίτης ο Γιώργος Στάντζος «συμπαρατάσσεται με το Μητσοτάκη», αλλά στη συνάντηση πήγε ως εκλεγμένος Δήμαρχος και έπρεπε να καταθέσει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι ανερυθρίαστα να λέει στον πρωθυπουργό ότι «Πέρσι τέτοια εποχή θυμάμαι πάρα πολύ καλά το τηλέφωνο …. και έγινε η επιλογή με δική μου εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο… και πάμε τώρα στο Ζερβού να σπάσουμε το μπλόκο».

Τα λόγια περιττεύουν.

Όπως γράφει  ο πρώην Δήμαρχος Φίλιππος Πετρούσκας:

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου παρέδωσε  τα κλειδιά της  Σάμου στον Μητσοτάκη  χωρίς να του ανήκουν.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Το σχέδιο νόμου για την συνεπιμέλεια

Published

on

By

Η αποκαλούμενη συνεπιμέλεια, ή όπως περιγράφεται στο νέο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, «Η από κοινού άσκηση γονικής μέριμνας» είναι ένα νομοσχέδιο που αποτελεί μια μεταρρύθμιση με βαθιά κοινωνική ρίζα προχωρώντας στην αναμόρφωση και στον εκσυγχρονισμό του οικογενειακού Δικαίου μετά από περίπου 4 δεκαετίες.

Ένα από τα βασικά σημεία του είναι η προσφυγή, αρχικά, σε ειδικό διαμεσολαβητή, σε περίπτωση που διαφωνούν για το συμφέρον του παιδιού τους. Αν δεν καταφέρουν με τον τρόπο αυτό να βρουν λύση και να επιτευχθεί συμφωνία, τότε τον λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη [Οράτε αρθρο 6 σχεδίου νόμου].

Το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης συνιστά μια μεταρρύθμιση που στοχεύει και επικεντρώνεται στο πραγματικό συμφέρον του παιδιού. Για την εξυπηρέτηση του πραγματικού και αληθούς συμφέροντος του παιδιού, καθιερώνονται καινοτομίες που διευκολύνουν τη συνεννόηση των γονέων μετά τη διάσπαση του έγγαμου βίου και καθιερώνονται αντικειμενικά κριτήρια με τα οποία θα υποβοηθείται η ασφαλής δικανική κρίση για τις υποθέσεις που άγονται στα δικαστήρια.

Ειδικότερα, το Νομοσχέδιο εδράζεται στην αρχή της μη διάκρισης μεταξύ των γονέων, καθώς καθιερώνεται η από κοινού άσκηση της γονικής μέριμνας και από τους δύο γονείς μετά το διαζύγιο, όπως εφαρμόζεται στην πλειοψηφία των ευρωπαϊκών κρατών.

Παράλληλα, ενισχύονται οι εναλλακτικές μέθοδοι επίλυσης των οικογενειακών διαφορών, όπως η διαμεσολάβηση. Με τις νέες διατάξεις θεσπίζεται το μαχητό τεκμήριο του 1/3 για την επικοινωνία του παιδιού με τον γονέα, με τον οποίο δεν διαμένει και ο οποίος μέχρι σήμερα θεωρούταν «αδικημένος» [Οράτε άρθρο 13 σχεδίου νόμου]..

Καθιερώνονται, επίσης, αντικειμενικά κριτήρια κακής άσκησης της γονικής μέριμνας, τα οποία λαμβάνονται υποχρεωτικά υπόψη από το δικαστήριο στη ρύθμιση των ζητημάτων γονικής μέριμνας και επιμέλειας των τέκνων, όπως η μη καταβολή της διατροφής, ο μη σεβασμός στις δικαστικές αποφάσεις και στις συμφωνίες των διαζευγμένων γονέων και η διάρρηξη των σχέσεων του παιδιού με τον άλλον γονέα.
Παρόλο τα θετικά του νέου νομοσχεδίου για τις αδικίες που έρχεται να διορθώσει σύμφωνα με την παλαιότερη νομοθεσία, ισχυρό μειονέκτημα της κοινής επιμέλειας είναι η ένταση που δημιουργείται από τις συχνές εναλλαγές περιβάλλοντος στην καθημερινότητα του παιδιού.

Με λίγα λόγια το πόσο δύσκολο και επιβλαβές για την ψυχοσύνθεση του παιδιού μπορεί να είναι να πηγαινοέρχεται από το σπίτι του ενός γονέα, στο άλλο. Άλλωστε υπάρχουν πολλά παιδιά που δεν ανταποκρίνονται καλά στις αλλαγές, δυσκολεύονται να προσαρμοστούν και επιζητούν ασφάλεια και σταθερότητα.

Ζητούμενο αποτελεί το γεγονός πως στην ελληνική κοινωνία τα ζευγάρια μετά το διαζύγιο δεν βρίσκουν εύκολα κοινές συνισταμένες ως προς τον τρόπο ανατροφής των παιδιών.Ωστόσο όλα τα παραπάνω μπορούν να διορθωθούν με την ισχυρή θέληση των γονέων και ίσως την συνδρομή κάποιου ειδικού.

Σε γενικές γραμμές το νομοσχέδιο της συνεπιμέλειας κατευθύνεται προς την σωστή κατεύθυνση και στοχεύει στο να μοιράζεται η ευθύνη το ίδιο στους γονείς, και οι ίδιοι οι γονείς να μπορούν να συνεργάζονται, ώστε να εξασφαλίσουν ένα υγιές περιβάλλον για τα παιδιά τους.
Αναμφίβολα η νέα νομοθετική ρύθμιση έρχεται να αποκαταστήσει αδικίες, να αυστηροποιήσει τις επιπτώσεις σε φαινόμενα αδιαφορίας των γονέων προς τα παιδιά και να εξαλείψει την γονική αποξένωση που επέβαλλε πολλές φορές η δικαστηριακή πραγματικότητα στην Ελλάδα.

Τέλος ουσιαστικής σημασίας είναι και η διάταξη του νόμου που ορίζει ότι οι διατάξεις του σχεδίου νόμου εφαρμόζονται και σε εκκρεμείς υποθέσεις επί των οποίων δεν έχει εκδοθεί αμετάκλητη απόφαση.

Οι συμφωνίες των γονέων σχετικά με την άσκηση της γονικής μέριμνας ή την επικοινωνία με το τέκνο που έχουν καταρτιστεί μέχρι την έναρξη ισχύος του νόμου εξακολουθούν να ισχύουν , εκτός αν το δικαστήριο προβεί σε διαφορετική ρύθμιση ,ύστερα από αίτηση ενός εκ των γονέων, η οποία θα ασκηθεί εντός προθεσμίας δύο ετών από την έναρξη ισχύος του νόμου [Οράτε άρθρο 18 σχεδίου νόμου].

Δικηγορικό Γραφείο Ιωάννη & Αθανασίας Καλτάκη

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Πολιτικά4 εβδομάδες ago

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε Φούρνους και Ικαρία

Σαμιακά6 ημέρες ago

Στο “κόκκινο” μπαίνει η Σάμος

Αστυνομικά - Λιμενικά3 εβδομάδες ago

Προσάραξε στα αβαθή λόγω κακοκαιρίας περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού

Δήμος3 εβδομάδες ago

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Να αρθεί η εξαίρεση ελεύθερης μετακίνησης από και προς το νησί της Σάμου

COVID-195 ημέρες ago

Δημοσιεύθηκε η απόφαση με τα νέα μέτρα που ισχύουν στην Σάμο

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Ακτοπλοϊκή σύνδεση αποκτά ξανά η Σάμος με την Θεσσαλονίκη

COVID-191 εβδομάδα ago

ΠΕΝΕΝ: Κρούσμα Κορωνοϊού στο “BLUE STAR MYCONOS”

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων μόνιμων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ.

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ικαρία: Τι απαντά ο βουλευτής Στεφανάδης – Ζάχαρης: Να επιβληθεί το ελάχιστο διοικητικό πρόστιμο (3000 €)

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Η νυχτερινή καταιγίδα στο Πυθαγόρειο Σάμου

Δημοφιλή