Connect with us

Περιφερειακά

Β. Πανουράκης για μεταναστευτικό : Σταματήστε επιτέλους να παίζεται με την υπομονή μας και τις αντοχές μας

Published

on

 

Αγαπητές Συμπολίτισσες – Αγαπητοί Συμπολίτες,

Η έκφραση “μία από τα ίδια” έχει χάσει πλέον την αξία της σε ότι έχει να κάνει με τις συζητήσεις, τις εξαγγελίες και τα τεκταινόμενα γύρω από το μεγάλο πρόβλημα του μεταναστευτικού – προσφυγικού. Το μόνο θετικό που προέκυψε από τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι το κλείσιμο του ΚΥΤ στο Βαθύ, ένα χώρο όπου η έκταση του έχει… δεκαπλασιαστεί σε σχέση με τα αρχικά σχέδια και τις προδιαγραφές και είναι ένας χώρος που καταπατείται κάθε έννοια ανθρωπισμού, με τους ανθρώπους που στοιβιάζονται εκεί να ζουν κάτω και από τις συνθήκες της εξαθλίωσης, δημιουργώντας πολλά ζητήματα, με κυριότερο αυτό της δημόσιας υγείας. Η κατάσταση αυτή δεν μπορούσε να συνεχιστεί άλλο, η απόφαση του κλεισίματος ήταν η σωστότερη και αποτελεί κατάκτηση ΟΛΩΝ ΜΑΣ, αποτέλεσμα της αντίστασης και της προσπάθειας στην επιστροφή της κανονικότητας και της ηρεμίας στην πόλη μας, όσα δηλαδή είχαν διασαλευτεί τα τελευταία πέντε χρόνια, ως αποτέλεσμα λάθος πολιτικών και αποφάσεων, που δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε περαιτέρω.

Τα προβλήματα αρχίζουν από εκεί και πέρα, με τα προσχέδια της κυβέρνησης για τη νέα δομή που θα τελειοποιηθεί στην περιοχή Ζερβού. Η χωρητικότητα των 1.200 ατόμων έγινε μέσα σε λίγες ώρες 5.000+, που ασφαλώς και δεν ηχεί καθόλου καλά στα αυτιά μας και δημιουργεί εύλογα απορίες για το τι κρύβεται στα παρασκήνια. Όπως άμεσα δήλωσε και ο Περιφερειάρχης μας, οι κλειστές δομές ήταν απαίτηση όλων των νησιών που σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού, αλλά για τα νούμερα δεν υπήρχε καμία διαβούλευση και καμμία ενημέρωση, γεγονός που ανάγκασε τον κύριο Περιφερειάρχη να επισημάνει ότι η κατανομή που έγινε ήταν ΑΔΙΚΗ και πως η Σάμος δεν μπορεί να σηκώσει μια δομή πάνω από τους 1.500-1.700 ανθρώπους.

Και όλα αυτά όταν αναγκαστικά θα οδηγηθούμε σε ένα μεταβατικό στάδιο 3-4 μηνών, όπου το ΚΥΤ θα συνεχίσει να υφίσταται μέχρι και την τελική μετεγκατάσταση στη νέα δομή. Μέχρι τότε τι όμως? Οι ροές θα συνεχίζονται κανονικά, η αποσυμφόρηση θα προχωράει με βήμα σημειωτόν και το πρόβλημα όλο και θα μεγαλώνει. Από εξαγγελίες για φυλασσόμενα σύνορα, έλεγχο ροών και άλλα τέτοια έχουμε ακούσει πολλά, στην εφαρμογή όμως όλα πέφτουν στο κενό. Θέλουμε πράξεις ουσίας ΑΜΕΣΑ. Σταματήστε επιτέλους να παίζεται με την υπομονή μας και τις αντοχές μας, γιατί και τα δύο έχουν εξαντληθεί.

Λογικό είναι οι αντιδράσεις να είναι σφοδρές από τη μεριά μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να παίρνουμε εν θερμώ αποφάσεις. Ασφαλώς και δεν θα υποδείξω σε κανέναν ή θα επικρίνω κάποιον για τον τρόπο που θα επιλέξει να αντιδράσει, θεωρώ όμως ότι οι παραιτήσεις τη δεδομένη στιγμή περισσότερα ζητήματα μπορούν να δημιουργήσουν, παρά να αποτελέσουν δυνατό μέτρο πίεσης όπως διατείνονται οι περισσότεροι.

Το ιδανικό θα ήταν να βρεθούμε για πρώτη φορά ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ όλοι οι Σαμιώτες και να συστρατευτούμε για να βρεθούμε δυναμικά απέναντι τους.

Το χειρότερο σενάριο φαντάζει να μας βρουν «παραιτημένους» από τις διεκδικήσεις μας, από τις ζωές μας και την ήρεμη καθημερινότητα μας, την οποία και θέλουμε πίσω.

Το οφείλουμε σε όλους, κυρίως στα παιδιά μας και θα τα καταφέρουμε κόντρα σε όλους και σε όλα, αρκεί να μας βρουν ενωμένους και όλους μαζί αυτή τη φορά.

Comments

comments

Περιφερειακά

Δήλωση Π. Χριστόφα για τις κινητοποιήσεις στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Published

on

By

✔️Συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των νησιών και του Περιφερειακού Συμβουλίου με κοινές αποφάσεις και κατά πλειοψηφία ενάντια στην δημιουργία οποιασδήποτε νέας δομής.

✔️Ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, πως εξουσιοδοτήθηκε να συντονίσει σε συνεργασία με τους Δημάρχους του νησιών του Βορείου Αιγαίου, τις κινητοποιήσεις για το θέμα της δημιουργίας νέων δομών φιλοξενίας.

✔️Απόφαση να κλείσουν οι Δήμοι και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου την Τετάρτη 11-12-2019 η οποία ορίστηκε ως μέρα κινητοποίησης και διαμαρτυρίας.
Αναμένοντας τις κινητοποιήσεις να οργανωθούν από την Περιφερειακή Αρχή, ενημερωθήκαμε πως το μόνο που θα υπάρξει την Τετάρτη 11-12-2019 είναι μια κοινή συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, των Δημάρχων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, καθώς και των Προέδρων του Επιμελητηρίου Λέσβου και του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης.

Θα μπορούσαμε να μείνουμε εδώ, ένα βήμα πριν μια δική μας νέα ανακοίνωση, αφήνοντας τις εντυπώσεις του κόσμου να σκιαγραφήσουν τελικά ποιες είναι οι πραγματικές επιθυμίες των αρχών και γιατί μένουν άπραγες.

Να αφήσουμε να αποδομηθεί όλο το οικοδόμημα της δήθεν και χλιαρής αντίδρασης, που φαίνεται να καταλήγει σε ένα φιάσκο μερικών ανακοινώσεων και μιας συνέντευξης τύπου, περιμένοντας να περάσει η μπόρα.

Δεν μπορούμε όμως να μείνουμε εκεί.

Θέση μας είναι να υπενθυμίσουμε το ρόλο και τη δύναμη που έχουν οι αρχές, να θυμίσουμε πως οι πολίτες των νησιών του Βορείου Αιγαίου είναι σε πρώτη προτεραιότητα κι όχι το χάιδεμα των αυτιών της εκάστοτε κυβέρνησης. Όσο ακόμη υπάρχει χρόνος, καλούμε τον κ. Περιφερειάρχη να είναι συνεπής σε ό,τι δεσμεύτηκε και ό,τι εξουσιοδοτήθηκε.

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Λουκέτο στις υπηρεσίες της Περιφέρειας και των Δήμων της Σάμου για το μεταναστευτικό

Published

on

By

Την Τετάρτη 11-12-2019, ημέρα κατά την οποία δεν θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των Δήμων Μυτιλήνης, Δυτικής Λέσβου, Χίου, Ανατολικής Σάμου και Δυτικής Σάμου, θα δοθεί στις 11:00 συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Κωνσταντίνου Μουτζούρη, του Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λέσβου Ευάγγελου Μυρσινιά και του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Παναγιώτη Παπαρίσβα για το μεταναστευτικό πρόβλημα, το οποίο ταλανίζει τις νήσους της Περιφέρειας

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Μουτζούρης: « Η δοκιμαζόμενη περιφέρεια Β.Α χρειάζεται περισσότερη μέριμνα από το κράτος»

Published

on

By

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης παρευρέθη στα εγκαίνια του 11ου Φεστιβάλ μελιού και 10ου συνεδρίου όπου τιμώμενη ήταν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Ο Περιφερειάρχης Βραβεύτηκε με πλακέτα από την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ .Φωτεινή Αραμπατζή.

Στην ομιλία του ο κ. Μουτζούρης τόνισε την σημασία της μελισσοκομικής παραγωγής ειδικά στα τόσο “δοκιμαζόμενα” νησιά του Βορείου Αιγαίου και ζήτησε περισσότερη μέριμνα και “τρυφερότητα” για την περιφέρεια από το κράτος.

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017