18.9 C
Σάμος
26/09/2022
Περιφερειακά

Β. Πανουράκης για μεταναστευτικό : Σταματήστε επιτέλους να παίζεται με την υπομονή μας και τις αντοχές μας

 

Αγαπητές Συμπολίτισσες – Αγαπητοί Συμπολίτες,

Η έκφραση “μία από τα ίδια” έχει χάσει πλέον την αξία της σε ότι έχει να κάνει με τις συζητήσεις, τις εξαγγελίες και τα τεκταινόμενα γύρω από το μεγάλο πρόβλημα του μεταναστευτικού – προσφυγικού. Το μόνο θετικό που προέκυψε από τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι το κλείσιμο του ΚΥΤ στο Βαθύ, ένα χώρο όπου η έκταση του έχει… δεκαπλασιαστεί σε σχέση με τα αρχικά σχέδια και τις προδιαγραφές και είναι ένας χώρος που καταπατείται κάθε έννοια ανθρωπισμού, με τους ανθρώπους που στοιβιάζονται εκεί να ζουν κάτω και από τις συνθήκες της εξαθλίωσης, δημιουργώντας πολλά ζητήματα, με κυριότερο αυτό της δημόσιας υγείας. Η κατάσταση αυτή δεν μπορούσε να συνεχιστεί άλλο, η απόφαση του κλεισίματος ήταν η σωστότερη και αποτελεί κατάκτηση ΟΛΩΝ ΜΑΣ, αποτέλεσμα της αντίστασης και της προσπάθειας στην επιστροφή της κανονικότητας και της ηρεμίας στην πόλη μας, όσα δηλαδή είχαν διασαλευτεί τα τελευταία πέντε χρόνια, ως αποτέλεσμα λάθος πολιτικών και αποφάσεων, που δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε περαιτέρω.

Τα προβλήματα αρχίζουν από εκεί και πέρα, με τα προσχέδια της κυβέρνησης για τη νέα δομή που θα τελειοποιηθεί στην περιοχή Ζερβού. Η χωρητικότητα των 1.200 ατόμων έγινε μέσα σε λίγες ώρες 5.000+, που ασφαλώς και δεν ηχεί καθόλου καλά στα αυτιά μας και δημιουργεί εύλογα απορίες για το τι κρύβεται στα παρασκήνια. Όπως άμεσα δήλωσε και ο Περιφερειάρχης μας, οι κλειστές δομές ήταν απαίτηση όλων των νησιών που σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού, αλλά για τα νούμερα δεν υπήρχε καμία διαβούλευση και καμμία ενημέρωση, γεγονός που ανάγκασε τον κύριο Περιφερειάρχη να επισημάνει ότι η κατανομή που έγινε ήταν ΑΔΙΚΗ και πως η Σάμος δεν μπορεί να σηκώσει μια δομή πάνω από τους 1.500-1.700 ανθρώπους.

Και όλα αυτά όταν αναγκαστικά θα οδηγηθούμε σε ένα μεταβατικό στάδιο 3-4 μηνών, όπου το ΚΥΤ θα συνεχίσει να υφίσταται μέχρι και την τελική μετεγκατάσταση στη νέα δομή. Μέχρι τότε τι όμως? Οι ροές θα συνεχίζονται κανονικά, η αποσυμφόρηση θα προχωράει με βήμα σημειωτόν και το πρόβλημα όλο και θα μεγαλώνει. Από εξαγγελίες για φυλασσόμενα σύνορα, έλεγχο ροών και άλλα τέτοια έχουμε ακούσει πολλά, στην εφαρμογή όμως όλα πέφτουν στο κενό. Θέλουμε πράξεις ουσίας ΑΜΕΣΑ. Σταματήστε επιτέλους να παίζεται με την υπομονή μας και τις αντοχές μας, γιατί και τα δύο έχουν εξαντληθεί.

Λογικό είναι οι αντιδράσεις να είναι σφοδρές από τη μεριά μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να παίρνουμε εν θερμώ αποφάσεις. Ασφαλώς και δεν θα υποδείξω σε κανέναν ή θα επικρίνω κάποιον για τον τρόπο που θα επιλέξει να αντιδράσει, θεωρώ όμως ότι οι παραιτήσεις τη δεδομένη στιγμή περισσότερα ζητήματα μπορούν να δημιουργήσουν, παρά να αποτελέσουν δυνατό μέτρο πίεσης όπως διατείνονται οι περισσότεροι.

Το ιδανικό θα ήταν να βρεθούμε για πρώτη φορά ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ όλοι οι Σαμιώτες και να συστρατευτούμε για να βρεθούμε δυναμικά απέναντι τους.

Το χειρότερο σενάριο φαντάζει να μας βρουν «παραιτημένους» από τις διεκδικήσεις μας, από τις ζωές μας και την ήρεμη καθημερινότητα μας, την οποία και θέλουμε πίσω.

Το οφείλουμε σε όλους, κυρίως στα παιδιά μας και θα τα καταφέρουμε κόντρα σε όλους και σε όλα, αρκεί να μας βρουν ενωμένους και όλους μαζί αυτή τη φορά.

Related posts

Τσάντες και σχολικά είδη στους μαθητές της Θύμαινας

admin

Νίκος Παπαθανάσης: Στην πρώτη θέση από πλευράς αύξησης του ποσοστού του νέου ΕΣΠΑ το Βόρειο Αιγαίο

admin

Στη Χίο θα διεξαχθεί η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου

admin

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Μηνιαίο επίδομα 250 ευρώ σε νοσοκομειακούς ιατρούς για δυσεύρετες ειδικότητες

admin

Ο Περιφερειάρχης στην παράδοση του ασθενοφόρου από την Βουλή στο ΚΥ Καλλονης

admin

Απάντηση Π.Ε Σάμου για τις μαθητικές μεταφορές

admin

Ο Κ. Μουτζούρης μιλάει για όλα! Η σχέση με τη γυναίκα του, οι Pink Floyd και η πολιτική

admin

Πρόγραμμα εκδηλώσεων της 14ης Σεπτεμβρίου Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος

admin

Δήλωση Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα