15.5 C
Σάμος
27/11/2022
Περιφερειακά

Β. Πανουράκης: Τα ανέξοδα κροκοδείλια δάκρυα ανήκουν σε αυτούς που απαξιώνουν εμβληματικά περιουσιακά στοιχεία της Π.Ε

Με αφορμή την αλλαγή έδρας επιστημονικού συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στο νησί μας και αναφορές σε απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της ΠΒΑ για μέρος χορηγίας διαπιστώνουμε τα εξής.

Από Δελτίο Τύπου 23/9/2022 που συνυπογράφουν τέσσερεις Περιφερειακοί Σύμβουλοι αντιγράφουμε: « Επίσης η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διαθέτει δωρεάν το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου για τη φιλοξενία του συνεδρίου για τρεις μέρες. Προφανώς και τα γενικά έξοδα για ηλεκτρικό, νερό, αμοιβές καθαριότητας και τα αντίστοιχα υλικά καθαριότητας και ατομικής υγιεινής. Μια επίσης υψηλή δωρεά, που ελαφρύνει τους οργανωτές από σημαντική δαπάνη. »

Μάθαμε επιτέλους τις απόψεις της παράταξης του κ. Σπιλάνη για το μελλοντικό διαχειριστικό πλάνο του Επικούρειου.  Ετσι από τούδε και στο εξής, για κάθε χρήση του χώρου σε κάθε εκδήλωση θα καταβάλετε από τους διοργανωτές κάλυψη εξόδων. Αναμένουμε λοιπόν από τους συντάκτες, την υποβολή στο Περιφερειακό Συμβούλιο αναλυτικού τιμοκατάλογου χρήσης/χρήσεων του Επικούρειου.

Και παρακάτω:

« Η Περιφέρεια μπορεί να δείξει τη φιλοξενία της τόσο με την δωρεάν παραχώρηση του Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου για τη διεξαγωγή του συνεδρίου όσο και με την παράθεση δείπνου στους συμμετέχοντες και συμμετέχουσες. »

 

Αυτά διατυπώνονται στην από κοινού συγγραφή με αντιφάσεις ανακοίνωση, από πρόσωπα που αναζητούν εναγωνίως καταγγελτικό λόγο, επιζητώντας  θέση σε προεκλογική λίστα υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων ή άλλων θέσεων στον Δημόσιο χώρο.

Κι όσο για την «κατασπατάληση και υπερκοστολόγηση» πόρων για το «που θα πάνε αυτά τα λεφτά;»  μάλλον κάποιοι δεν γνωρίζουν τα κοστολόγια στη Σάμο.

  1. Το αεροπορικό εισιτήριο από Αθήνα – Σάμο με επιστροφή σε συγκεκριμένες ώρες που εξυπηρετούν τον πελάτη, ανέρχεται αυτήν την περίοδο και ιδιαίτερα κάθε Σαββατοκύριακο  εως και 360 €/το άτομο. (αναζήτηση σε σχετικά site). Μεγαλύτερο των 355 € που ενέκρινε η  Οικονομική  Επιτροπή.
  2. Την συγκεκριμένη χρονική περίοδο η διαμονή σε πεντάστερο ξενοδοχείο κυμαίνεται από 292 € έως 312 € για δύο διανυκτερεύσεις το άτομο. (αναζήτηση σε σχετικά site). Μεγαλύτερο των 230 € που ενέκρινε η  Οικονομική Επιτροπή.
  3. Οι μετακινήσεις με ταξί αφορούν δυο δρομολόγια  από το ξενοδοχείο στην πόλη της Σάμου και αντίστροφα με κόστος 50 € ανα άτομο.

Τα ανέξοδα κροκοδείλια δάκρυα ανήκουν σε αυτούς  που απαξιώνουν εμβληματικά περιουσιακά στοιχεία της Περιφερειακής Ενότητας, όπως και οι αμφιβολίες σε κάθε πρωτοβουλία για την προβολή της Σάμου σε δράσεις εξωστρέφειας και διάδοσης των πολιτιστικών δρώμενων στο σύμπλεγμα των νησιών μας.

                                                                               Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΑΜΟΥ

                                                                                    ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΟΥΡΑΚΗΣ

 

Related posts

Χαρές για την οικογένεια Μουτζούρη

admin

Σύσκεψη Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

admin

Ο Περιφερειάρχης στην ημερίδα υπαλλήλων YEN

admin

Προσπάθησε να ταξιδέψει με πλαστά έγγραφα

admin

Το Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης στη Σάμο

admin

Μήνυμα Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου για την επέτειο του Πολυτεχνείου

admin

Πρόγραμμα  Εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων

admin

Αναβλήθηκε η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το Επικούρειο

admin

ΕΝΠΕ: Ο Κ. Μουτζούρης στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος της Πολιτικής Προστασίας

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα