16.1 C
Σάμος
19/03/2024
Πολιτικά

Γενικός γραμματέας του ΕΟΤ: Με σχέδιο και στρατηγική καταφέραμε φέτος την σχεδόν πλήρη ανάκαμψη του τουρισμού στη Σάμο

Διήμερη επίσκεψη στη Σάμο πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, ώστε να επικυρωθεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του ΕΟΤ και των δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου για την τουριστική προβολή του νησιού συνολικά.

Ο κ. Φραγκάκης δήλωσε :

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αντιμετώπισε με επιτυχία μια τριπλή κρίση στη Σάμο τα τελευταία 3 χρόνια: πανδημία, σεισμό, προσφυγικό.  Όλα αυτά επηρέασαν σημαντικά τον τουρισμό του νησιού. Παρόλα αυτά με σχέδιο, στρατηγική και πολλή δουλειά καταφέραμε φέτος την σχεδόν πλήρη ανάκαμψη του τουρισμού στο νησί.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Βαθύ με τους δημάρχους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, τον βουλευτή, τους θεσμικούς φορείς του τουρισμού και απλούς πολίτες συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή. Και το κυριότερο μπήκαν οι άξονες για την επόμενη μέρα.

Η Σάμος μπορεί να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια στον βιώσιμο ποιοτικό τουρισμό και σε αυτή την προσπάθεια ο ΕΟΤ Visit Greece θα είναι σταθερός υποστηρικτής».

Τη δεύτερη μέρα ο Γ.Γ. πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου  στο Καρλόβασι παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων όπου ενημερώθηκε πλήρως για τις ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά του Δήμου Δυτικής Σάμου για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος.

Η δημοτική αρχή αναφέρθηκε λεπτομερώς στα τροχοπέδια που αντιμετωπίζει ο κλάδος χρόνια τώρα όπως το υψηλό κόστος των εισιτηρίων, το θέμα του Βιολογικού Μαραθοκάμπου που ταλανίζει μια από τις πιο τουριστικές περιοχές του νησιού καθώς και για την ανάγκη για εύρεση νέων αγορών.

Αναφορά έγινε στις συντονισμένες ενέργειες που γίνονται για την ανάδειξη των Ιαματικών πηγών Ποταμίου όπου ο Γ.Γ. τόνισε ότι στο επόμενο διάστημα θα προγραμματιστεί συνάντηση στην  Αθήνα ώστε να δοθούν κατευθυντήριες για  την εξεύρεση χρηματοδοτικών  εργαλείων  για την αξιοποίηση αυτών.

Ο Γ.Γ. ξεναγήθηκε στο Μουσείο Βυρσοδεψίας  και στην πρώην βιομηχανική ζώνη των Βυρσοδεψείων Καρλοβάσου όπου συζητήθηκε  το σχέδιο αξιοποίησης του κτιριακού αποθέματος το οποίο προσπαθεί η αρχή εδώ και μεγάλο διάστημα και αποτελεί το  σήμα κατατεθέν για την πόλη και την ιστορία της.

Μετά την ολοκλήρωση των επαφών επισημάνθηκε ότι το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο και απαιτεί την από κοινού συνεργασία όλων ώστε το νησί να πρωτοστατήσει και να αναρριχηθεί στη θέση που του αρμόζει.

Related posts

Εκδήλωση του ΚΚΕ Σάμου ενάντια στην πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας

admin

Συζητήσαν τα τρέχοντα προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου – Ικαρίας

admin

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο

admin

Γ. Γεραπετρίτης: Visa express σε Τούρκους πολίτες – Θα ξεκινήσει στις 30 Μαρτίου σε πέντε νησιά

admin

Παράταση ενός έτους διατήρησης υπαίθριων σκιάστρων & προστεγασμάτων στην χερσαία ζώνη λιμένων της Σάμου

admin

Συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σάμου ο Ιωάννης Αξιώτης

admin

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Βαθύ

admin

Παρέμβαση Στεφανάδη στον Γεωργιάδη: Ακόμα μια θέση Ιατρού στο Νοσοκομείο Σάμου

admin

Ο Μιχάλης Αγγελόπουλος ανάμεσα στα τέσσερα νέα πρόσωπα στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ

admin