20 C
Σάμος
09/12/2022
Σαμιακά

Για νέα μέτρα αστυνομοκρατίας στην ΚΕΔ Σάμου καταγγέλλει το ΕΚΣ

Όχι στην ένταση της αστυνομοκρατίας στην  Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου 

 Κανένα κέντρο φυλακή της Ε.Ε. στα νησιά μας

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου καταγγέλλει το νέο μέτρο που εφαρμόζεται από σήμερα (30/3) και που κάνει ακόμα πιο αυστηρή τη ζωή και τη δουλειά στη νέα Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή προσφύγων και μεταναστών στη Σάμο, δηλαδή τον έλεγχο των εργαζομένων και όσων εισέρχονται σε αυτή μέσω μαγνητικών πυλών xrayως συνέχεια των εξονυχιστικών ελέγχων που ήδη γίνονταν. Επιβεβαιώνεται ότι η ΚΕΔ Σάμου λειτουργεί ως φυλακή κατατρεγμένων ανθρώπων, ανεξάρτητα από το περιτύλιγμα που κάνει σε αυτό το γεγονός η κυβέρνηση.

Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει ακόμη μια φορά ότι η υπερδομή – φυλακή ΝΑΤΟϊκών προδιαγραφών στη Ζερβού, βασίζεται στην αντιμεταναστευτική πολιτική αυτής και της προηγούμενης κυβέρνησης, που υλοποιούν την πολιτική καταστολής και εγκλωβισμού ξεριζωμένων με βάση τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και του Νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

Μέλη της Διοίκησης του ΕΚΣ το πρωί της 30ης Μάρτη, βρέθηκαν έξω από το ΚΕΔ στη Ζερβού μαζί με τους εργαζόμενους που ήταν συγκεντρωμένοι, στους οποίους αρνιόταν η είσοδος επειδή αντιδρούν στην ένταση της αστυνομοκρατίας στον εργασιακό τους χώρο, εκφράζοντας ταυτόχρονα και κάποια ανησυχία για τυχόν επιπτώσεις στην υγεία τους. Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στον Διοικητή του ΚΕΔ, στην Επιθεώρηση Εργασίας της Σάμου και στο Τμήμα Τεχνικής και Υγειονομικής της Χίου τόσο από τους ίδιους όσο και από το ΕΚΣ για τα ζητήματα ελέγχου αλλά και για να μη χαθεί από κανέναν το σημερινό μεροκάματο.

Καλούμε τους εργαζόμενους στη δομή που κατά βάση αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, εργάζονται με διαφόρων ειδών εργασιακές σχέσεις και συμβάσεις, όμηροι της εργασιακής ανασφάλειας οι περισσότεροι, αλλά με πολύτιμη πείρα, υψηλή εξειδίκευση και πολύτιμες υπηρεσίες σε όλα τα πόστα του ΚΥΤ, να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, να οργανώσουν τη δράση τους και να παλέψουν σε συντονισμό για σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα, δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες στο χώρο δουλειάς τους, για μετατροπή των συμβάσεων όλων σε αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για γιατρό εργασίας και τεχνικό ασφαλείας, για απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα προς το τη χώρα προορισμού τους.

Λέμε όχι στα κέντρα φυλακές της Ε.Ε.

Λέμε όχι σε εργασιακούς χώρους φυλακές.

 

Όλοι στην Απεργία και στην Απεργιακή Συγκέντρωση του Ε.Κ. Σάμου

Την Τετάρτη 6 Απρίλη στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο, στο Βαθύ

 

Η Διοίκηση

Related posts

Σε λειτουργία ο ιστότοπος του Πρωτοδικείου Σάμου

admin

Έρχονται βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές το Σαββατοκύριακο

admin

Η βάση του Τομέα ΕΚΑΒ Σάμου στο έλεος του καιρού

admin

Εθελοντική Αιμοδοσία στις 19 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Τριήμερες Εκδηλώσεις του Ιπποτικού Τάγματος του Αγίου Λαζάρου – Παρούσα η Σάμος

admin

Κινητοποιήσεις δικαστικών υπαλλήλων Σάμου

admin

Μεταφορικό Ισοδύναμο: Επέκταση εφαρμογής του ΜΙ Καυσίμων

admin

Με λαμπρότητα τα Νησιά της Σάμου της Ικαρίας και των Φούρνων τίμησαν τον Άγιο των θαλασσών Άγιο Νικόλαο

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα