Connect with us

Ικαριακά

Για την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού σε Ικαρία και Φούρνους

Published

on

Για την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού σε Ικαρία και Φούρνους

Να μην γίνουν τα νησιά μας ντεκόρ της επικοινωνιακής πολιτικής της Κυβέρνησης

Ο πρωθυπουργός έρχεται να εγκαινιάσει εμβολιαστικά κέντρα σε Ικαρία και Φούρνους.

Όμως πίσω από την σκηνοθετημένη παρουσίαση της Επιχείρησης «Ελευθερία» (όπως βάφτισαν το σχέδιο εμβολιασμού) υπάρχουν συγκεκριμένα χρόνια προβλήματα που δεν μας επιτρέπουν να δεχτούμε την παρουσίαση των νησιών μας ως σκηνικό στο επικοινωνιακό σόου της κυβερνητικής πολιτικής, όταν:

 • Οι δομές υγείας των νησιών μας εξακολουθούν να έχουν σοβαρά προβλήματα στελέχωσης και εξοπλισμού. Στο νοσοκομείο της Ικαρίας που διαχρονικά υπάρχουν μεγάλα κενά, δεν υπάρχει ούτε καν ΜΕΘ ή ΜΑΦ, δεν υπάρχει ούτε ένας πνευμονολόγος!

 • Στην βόρεια Ικαρία με το «δύσκολο» οδικό δίκτυο, δεν υπάρχει επαρκής υγειονομική κάλυψη αφού το Κ.Υ Ευδήλου δεν στελεχώθηκε ποτέ σύμφωνα με τον οργανισμό ίδρυσης του, και τα περιφερειακά Ιατρεία μένουν συχνά μεγάλο διάστημα χωρίς ούτε έναν γιατρό. Τα κενά στο ΕΚΑΒ είναι επίσης σημαντικά, και δεν επιτρέπουν την ταυτόχρονη διακομιδή δυο περιστατικών πάνω στο νησί.

 • Στους Φούρνους που πριν λίγους μήνες ένας άνθρωπος πέθανε στην σκάλα περιμένοντας σκάφος να τον μεταφέρει στο πλησιέστερο στελεχωμένο ιατρείο, τέλος του Μήνα θα μείνουν πάλι με ένα γιατρό στο Π.Ι Φούρνων για να αντιμετωπίσει όλες τις ανάγκες δυο οικισμών. Αφού για μια ακόμα φορά δεν υπάρχει γιατρός στο Π.Ι Χρυσομηλιας. Να θυμίσουμε ότι το «πολυδύναμο» περιφερειακό ιατρείο Φούρνων σπανίως είχε δεύτερο γιατρό …..τόσο πολυδύναμο!!!

 • Τα προβλήματα στην συγκοινωνία των νησιών μας (ένα καράβι 2 φορές την βδομάδα), έχουν μετατρέψει την μετακίνηση σε ακριβοπληρωμένη κρουαζιέρα. Πρόβλημα το οποίο δεν βρήκε καμία λύση στην πρόσφατα εγκεκριμένη στο κοινοβούλιο «Ολοκληρωμένη νησιώτικη πολιτική» της κυβέρνησης.

 • Τρείς μήνες σχεδόν μετά το δεύτερο λοκντάουν, η κυβέρνηση ξανανοίγει τα σχολεία, χωρίς κανένα μέτρο (κραυγαλέο παράδειγμα το θέμα της μεταφοράς των μαθητών), σαν να μην τρέχει τίποτα, σαν να μην υπάρχει πανδημία!

Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σε δεκάδες γνωστά προβλήματα που δεν βρίσκουν εδώ και δεκαετίες λύση, πολύ απλά γιατί η «πυξίδα» της κυβερνητικής πολίτικης όλων των κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ)  είναι προσανατολισμένη στις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων κόντρα  στις λαϊκές ανάγκες. Αλλά ας επανέλθουμε στην Επιχείρηση «Ελευθερία» που γίνεται η αφορμή για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στα νησιά μας.

 • Ο εμβολιασμός είναι αναγκαίος. Αλλά το γεγονός ότι το φάρμακο είναι ιδιοκτησία των μονοπωλιακών ομίλων έχει ως αποτέλεσμα συγκρούσεις ανάμεσα σε μονοπώλια με χαμένους τους λαούς.

 • Τα εμβόλια έρχονται με το σταγονόμετρο, το ζήτημα της πατέντας παραμένει με χαμένη την ανθρωπότητα, καθώς αντί να συνεργάζονται τα επιστημονικά μυαλά για να βρουν λύση, ανταγωνίζονται μεταξύ τους, δέσμιοι των νόμων της αγοράς. Επομένως και οι εμβολιασμοί θα γίνουν με εξαιρετικά αργό ρυθμό.

 • Τόσο ο αργός ρυθμός του εμβολιασμού, όσο και το αντικειμενικό γεγονός ότι η ανοσία του πληθυσμού απαιτεί ένα σημαντικό χρονικό διάστημα για να επιτευχθεί, κάνει αναγκαία τη θωράκιση του συστήματος υγείας. Κάτι για το οποίο η κυβέρνηση δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτα! Πρακτικά η κυβερνητική πολιτική που: Δεν ενίσχυσε με μαζικές προσλήψεις το ΕΣΥ- που δεν εξασφάλισε της αναγκαίες (σύμφωνα με τα πρότυπα σχέδια του ΠΟΥ) ΜΕΘ – που δεν επίταξε τον ιδιωτικό τομέα, αντίθετα τον «μπούκωσε» με χρήμα από τον ιδρώτα του λαού.Αυτές οι επιλογές έχουν βαριές συνέπειες για τη ζωή του λαού των νησιών μας.

Και αυτό δεν το ξεχνάμε!

Η άθλια κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας δεν είναι μονόδρομος. Σήμερα, τον 21ο αιώνα, με το επίπεδο ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας, υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε ένα αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα καλύπτει τον έλεγχο και τη νοσηλεία ασθενών από τον κορωνοϊό μαζί με την περίθαλψη ασθενών που έχουν άλλες παθήσεις, καθώς και τις ανάγκες για πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση, προαγωγή της υγείας μας.

Δε δεχόμαστε να χαρίζουν εκατομμύρια ευρώ στους κλινικάρχες και να διαθέτουν δισεκατομμύρια στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς (βλέπε RAFALE…) για να τους χρησιμοποιήσουν για τους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς θυσιάζοντας τις λαϊκές ανάγκες.

Παλεύουμε για Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας & ΠΦΥ με κατάργηση κάθε πληρωμής στην Υγεία, την Πρόνοια, το Φάρμακο.

Διεκδικούμε:

  • Γενναία αύξηση κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας.

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για να στελεχωθούν πλήρως το Νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας Ευδήλου, τα περιφερειακά ιατρεία, το ΕΚΑΒ, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων, όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Πρόσληψη πνευμονολόγων ιατρών στο νοσοκομείο, δημιουργία ΜΕΘ ή ΜΑΦ. Αύξηση του αριθμού των αναπνευστήρων στο νοσοκομείο.

  • Δημιουργία Κέντρου Υγείας στις Ράχες και στους Φούρνους, που να λειτουργούν όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, με όλες τις βασικές ειδικότητες ιατρών.

  • Δωρεάν, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους (κατοίκους και εργαζόμενους), όπως και στα λιμάνια και το αεροδρόμιο, ώστε να ελεχθεί η διασπορά του ιού.

  • Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της ΠΦΥ, σε κατάλληλους χώρους και στελέχωσή με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

  • Αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων ασφαλών εμβολίων για τον έγκαιρο και μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού.

  • Επίταξη των μονάδων Υγείας του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση των επιχειρηματιών και να ενταχθούν στην ευθύνη του κράτους για να ενισχυθεί με τις απαραίτητες νέες κλίνες ΜΕΘ, για να ενισχυθεί ο αριθμός των απλών κλινών νοσηλείας ασθενών, των διαγνωστικών εργαστηρίων, και της πραγματοποίησης μοριακού ελέγχου και γρήγορων τεστ για τον κορωνοϊό δωρεάν για όλους και όλες.

  • Να παρθούν ΤΩΡΑ μέτρα προστασίας της Υγείας, σε σχολεία και Πανεπιστήμια για να λειτουργήσουν με ασφαλείς συνθήκες.

Υ.Γ.: Σε μια ηλικιωμένη από το Μαραθόκαμπο Σάμου της ήρθε SMS να πάει να εμβολιαστεί στην Ικαρία. Αφού θα κάνετε τη βόλτα σας από τα μέρη μας, δεν κάνετε μια αβαρία να τη φέρετε στην Ικαρία για να εμβολιαστεί η γυναίκα;

Αυτά για το «επιτελικό και ψηφιακό» σας κράτος!

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ& ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ (μέλος ΟΓΕ)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2021

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

Αγ. Κήρυκος 4/2/2021

Ανακοίνωση με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του κου Μητσοτάκη στα νησιά μας και την πανυγειονομική απεργία στις 16/2

Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας και ενώ βαίνουμε σε διαδοχικά λόκ ντάουν, τα μέτρα που συνεχίζει να λαμβάνει η κυβέρνηση της ΝΔ για να μας ¨προστατεύσει¨ από την πανδημία, αφορούν πλέον αποκλειστικά και μόνο πρόστιμα, απαγορεύσεις και ασφυκτικό περιορισμό των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Πουθενά δεν θα βρει κανείς, τις μέρες αυτές του νέου κύματος του κορονοϊού, κυβερνητική ανακοίνωση που να αφορά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σύσταση νέων κρεβατιών ΜΕΘ, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, μαζικά στοχευμένα τέστ με σωστή επιδημιολογική επιτήρηση ή για ότι άλλο σε τελική ανάλυση απαιτείται προκειμένου να έχουμε την δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δικαιούμαστε, ανεξαρτήτως ύπαρξης ή μη μιας πανδημίας.

Έτσι, κόντρα σε κάθε κοινή λογική, ακούμε συνεχώς τους τελευταίους μήνες εξαγγελίες για προσλήψεις αστυνομικών και εξοπλισμό της αστυνομίας, για αγορές πολεμικών αεροσκαφών, για επιδοτήσεις καναλαρχών και κλινικαρχών, για ανατροπές στην εργασία και την εκπαίδευση, για αστυνομία στα πανεπιστήμια και παντού, για απαγόρευση διαδηλώσεων, περιορισμούς στο δικαίωμα της απεργίας και απαγορεύσεις κυκλοφορίας, ως τα μόνα όπλα, μαζί με την επίκληση στην ατομική ευθύνη, ενάντια στην πανδημία.

Είναι προφανές πως η κυβέρνηση της ΝΔ, με την αμέριστη υποστήριξη των κυρίαρχων ΜΜΕ, προσπαθεί να συγκαλύψει με κάθε τρόπο και μέσο τα πραγματικά αίτια των πολιτικών της επιλογών, να αποπροσανατολίσει και ιδίως να τρομοκρατήσει την κοινωνία, έχοντας ως απώτερη επιδίωξη την μεταφορά του λογαριασμού της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης στους γνωστούς παραλήπτες, δηλαδή στον σκληρά δοκιμαζόμενο για χρόνια από μνημόνια και πανδημικά κύματα ελληνικό λαό.

Έναν λαό, που ενώ του έχει επιβληθεί να παραμείνει κλεισμένος στα σπίτια του πειθαρχώντας όσο πιο πολύ γίνεται στις αντιφατικές και σκληρές αποφάσεις για λόγους πανδημίας, την ίδια ώρα γίνεται δέκτης μέτρων που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματική θωράκιση της δημόσιας υγείας, παρά μόνο με την καθιέρωση της πειθάρχισης και υποταγής που απαιτεί η νέα κανονικότητα του οικονομικού συστήματος που ζούμε.

Και όσοι επιλέγουν ωστόσο να ορθώσουν αντίλογο στα αδιέξοδα, επικίνδυνα και αναποτελεσματικά λόκ ντάουν, στις πολιτικές διάλυσης της εργασίας, της υγείας και της εκπαίδευσης και στα χουντικής χροιάς περιοριστικά μέτρα, βρίσκονται αντιμέτωποι με μηνύσεις, διώξεις, Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις ή χαρακτηρίζονται ως ψεκασμένοι, αρνητές, ανεύθυνοι κλπ. Εσχάτως τιμωρούνται και με απόλυση, όπως συμβαίνει με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Άγιος Σάββας Κώστα Καταρραχιά που μαζί με το σωματείο του ήταν και είναι από αυτούς που δεν σιώπησαν. Για αυτό και αρχικά τον μεταθέτουν εκδικητικά και τώρα τον απολύουν με γελοίες προφάσεις και μεθοδεύσεις.

Είμαστε μαζί του μιας και στο πρόσωπό του διώκονται όλοι οι εργαζόμενοι που με αυτοθυσία στήριξαν την δημόσια υγεία που τόσο έχει χτυπηθεί από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές των σημερινών υποψήφιων σωτήρων μας. Είμαστε μαζί του γιατί στο πρόσωπό του διώκονται τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και ελευθερίες, αυτά που τόσο πολύ φοβάται η κυβέρνηση και που με περισσή λύσσα θέλει να ξεμπερδέψει μια και καλή.

Υπό τις συνθήκες αυτές, σε μια κοινωνία που σιγοβράζει από βουβή οργή, που βλέπει τους ηλικιωμένους και τους ευπαθείς να πεθαίνουν με υπευθυνότητα και τα παιδιά της να πετάγονται στα άχρηστα, χωρίς να έχουν μάλιστα ληφθεί ένα χρόνο μετά(!) τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα, η απάντηση δεν μπορεί πλέον να είναι η συμμόρφωση και η ευθυγράμμιση στην υποκριτική υπευθυνότητα που λανσάρει η κυβέρνηση. Οι φοιτητές που κατακλύζουν αυτές τις μέρες κατά χιλιάδες τους δρόμους των πόλεων είναι η προοπτική μας. Γιατί κανένας λαός δεν σώθηκε ψηφίζοντας σωτήρες, πόσο μάλλον όταν οι περισσότεροι εξ αυτών είναι χρόνια γνωστοί ως εχθροί του λαού και προέρχονται από τις ξαναζεσταμένες άνοστες πολιτικές σούπες της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας.

Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι ως υγειονομικοί αλλά και πολίτες αυτής της χώρας, δεν δεχόμαστε καμιά υπόδειξη για επίδειξη οποιασδήποτε ευθύνης. Είμαστε αυτοί που υπεύθυνα καλύπτουμε καθημερινά και καθ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων μας όλα τα διαχρονικά υπαρκτά κενά που οι πολιτικές των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών δημιούργησαν. Που χρόνια τώρα και προ πανδημίας ακόμα, διεκδικούσαμε και απαιτούσαμε αυτό που τώρα εν μέσω υγειονομικής κρίσης αναδεικνύεται ως αναγκαία και θεμελιώδης συνθήκη: δηλαδή η ύπαρξη και προπαντώς η ουσιαστική θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Έχουμε υπάρξει λοιπόν υπεύθυνοι πολύ πριν μας ζητηθεί. Ήρθε η ώρα να γίνουμε εξίσου υπεύθυνοι και για το μέλλον της κοινωνίας αυτής, παραμένοντας ταυτόχρονα υπεύθυνοι και στο παρόν της.

Μόνο ως πρόκληση συνεπώς μπορεί να χαρακτηριστεί για όλους αυτούς τους παραπάνω λόγους η επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στα νησιά μας. Είναι ανεπιθύμητος ως ο κύριος υπεύθυνος των εφαρμοζόμενων πολιτικών που, όχι μόνο δεν θωρακίζουν το ΕΣΥ όπως ψευδώς και προκλητικά διαλαλούν οι αρμόδιοι και αβαντάρουν οι υποτακτικοί τους, αλλά στην ουσία δρομολογούν την περεταίρω διάλυσή του, όπως επιτάσσουν τα νεοφιλελεύθερα ευαγγέλια των διεθνών τοκογλύφων.

Ύστερα από απόφαση της σημερινής γενικής μας συνέλευσης, καλούμε σε:

 1. Ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην επίσκεψη του πρωθυπουργού κου Μητσοτάκη το Σάββατο 6/2 και ώρα 10:00 το πρωί στο προαύλιο του νοσοκομείου.

 2. Τρίτη 16/2, ώρα 11:000 το πρωί συγκέντρωση στην πλατεία του Αγίου Κηρύκου στα πλαίσια της 24ωρης πανελλαδικής πανυγειονομικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι ομοσπονδίες μας.

 3. Κατάθεση υπομνήματος σχετικά με τις άμεσες διεκδικήσεις μας για το νοσοκομείο μας, το ΚΥ Ευδήλου, τα Π.Ι. και το ΕΚΑΒ.

ΚΑΤΩ ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ – ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ – ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΛΙΝΩΝ ΜΕΘ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ ΠΑΝΤΟΥ – ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΜΒΟΛΙΩΝ

ΑΥΤΟΝΟΜΟ – ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ / ΜΕΙΩΣΗ ΑΡΙΘΜΟΥ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΝΑ ΤΑΞΗ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ Κ. ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Comments

comments

Ικαριακά

Αιμοδοσία στην Ικαρία

Published

on

By

Το Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” αποτελεί το μοναδικό Νοσοκομείο μέσω της Πανικάριας Τράπεζας Αίματος το οποίο καλύπτει τις ανάγκες των αιμοδοτών του Νησιού μας και των συγγενών αυτών, όπου και αν αυτοί βρεθούν και ταυτόχρονα όλων των περιστατικών του Νοσοκομείου Ικαρίας.

Η συμβολή της τράπεζας αίματος του Νησιού μας και του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” είναι σπουδαία και οφείλουμε να συνδράμουμε όλοι, ούτως ώστε η προσφορά σε φιάλες αίματος να αυξηθεί, ιδιαίτερα εν μέσω της πανδημίας όπου παρατηρείται μεγάλη έλλειψη σε αίμα, με αποτέλεσμα την δυσκολία κάλυψης όλων των αναγκών τόσο των αιμοδοτών, όσο και του Νοσοκομείου μας.

Την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου έχει προγραμματιστεί δράση εθελοντικής αιμοδοσίας από το Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, στο νησί της Ικαρίας. Η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών θα συμβάλει τα μέγιστα στην επιτυχία αυτής της εθελοντικής δράσης, ούτως ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες μας σε αίμα.

Το πρόγραμμα της αιμοδοσίας αποτυπώνεται ως εξής:

 • ΠΕΜΠΤΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΜΟ – Ώρες: 16.00 – 20.00

 • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ – ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ – Ώρες: 09.00 – 14.00 & 16.00-20.00

 • ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ – ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ – Ώρες: : 09.00 – 14.00

Οφείλουμε όλοι να συνεχίσουμε και να εδραιώσουμε αυτή την τόσο σπουδαία εθελοντική δράση. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην αντίστοιχη εθελοντική αιμοδοσία, τον Μάρτιο του 2020 συλλέχθηκαν 246 φιάλες.

Ας συμβάλουμε όλοι μαζί στην εθελοντική αιμοδοσία, είτε συμμετέχοντας άμεσα σ’ αυτήν, είτε ευαισθητοποιώντας και ενημερώνοντας τους συνανθρώπους μας γι’ αυτή την σπουδαία προσπάθεια. Ας πάρουμε όλοι μέρος στο πιο υψηλό έργο ανθρώπινης αλληλεγγύης.

Σημείωση: Πριν την αιμοδοσία πραγματοποιείται εξέταση από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχουν στην προσπάθεια, παρέχοντας κάθε ασφάλεια στον εθελοντή αιμοδότη.

Αν είστε ήδη εθελοντής μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας την προσωπική κάρτα αιμοδότη. Όποιος εθελοντής προσφέρει αίμα πρώτη φορά ή όποιος την έχει χάσει θα του χορηγηθεί νέα κάρτα.

Η αιμοδοσία μπορεί να πραγματοποιηθεί από εθελοντές μεταξύ των ηλικιών 18 – 65 ετών.

Comments

comments

Continue Reading

Ικαριακά

Προκήρυξη για την πλήρωση επί θητεία θέσεων ειδικευμένων ιατρών του Γ.Ν. – Κ.Υ. Ικαρίας

Published

on

By

Απο το Γ.Ν. – Κ.Υ. ΙΚΑΡΙΑΣ γίνεται γνωστό ότι εκδόθηκε «Προκήρυξη για την πλήρωση επί θητεία θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. του Γ.Ν. – Κ.Υ. Ικαρίας»για τις κάτωθι τρεις (03) ειδικότητες ως εξής:

Α/ΑΦΟΡΕΑΣΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΒΑΘΜΟΣΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ
1Γ.Ν – Κ.Υ. ΙΚΑΡΙΑΣΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ1
2Γ.Ν – Κ.Υ. ΙΚΑΡΙΑΣΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Α΄1
3Γ.Ν – Κ.Υ. ΙΚΑΡΙΑΣΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Α΄1

 

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Για τις παραπάνω θέσεις γίνονται δεκτοί ως υποψήφιοι όσοι έχουν:

α. Ελληνική Ιθαγένεια (πλην όσων προέρχονται από Κράτη Μέλη της Ε.Ε.)

β. Άδεια άσκησης ιατρικού επαγγέλματος.

γ. Τίτλο αντίστοιχης με την θέση ιατρικής ειδικότητας.

 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ & ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr αρχίζει στις 16-02-2021 ώρα 12.00 και λήγει στην 03-03-2021 ώρα 12.00.

Κάθε υποψήφιος δύναται να υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση για το σύνολο των προκηρυγμένων θέσεων της ειδικότητάς του ανά φορέα και με ανώτατο όριο πέντε (5) φορείς (νοσοκομεία ή Κ.Υ.) μίας (1) μόνο Διεύθυνσης Υγειονομικής Περιφέρειας (Δ.Υ.ΠΕ.), δηλώνοντας υποχρεωτικά και τη σειρά προτίμησής τους.

Η υποψηφιότητα υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Υγείας esydoctors.moh.gov.gr, εντός προθεσμίας, η οποία ορίζεται με την απόφαση έγκρισης της προκήρυξης των θέσεων (παρούσα), συνοδευόμενη με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ: 

Comments

comments

Continue Reading

Ικαριακά

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Ικαρίας – Φούρνων του ΚΚΕ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού σε Ικαρία και Φούρνους

Published

on

By

 

Η Τ.Ε Ικαρίας – Φούρνων του ΚΚΕ χαιρετίζει τα σωματεία και τους φορείς, που με αγωνιστικό πνεύμα και τηρώντας τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική που συσσωρεύει προβλήματα για το λαό των νησιών. Αυτή η στάση του λαού ήταν σε πλήρη αντίθεση με την πολυπληθή κουστωδία και τα προκλητικά γεύματα του πρωθυπουργού, σε αυτή την επικοινωνιακού τύπου επίσκεψή του.

Παρά τα μεγάλα λόγια τα κενά στο νοσοκομείο και το δημόσιο σύστημα υγείας παραμένουν πολλά, με ευθύνη τόσο της σημερινής, όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ενδεικτικό είναι ότι δεν υπάρχει ούτε καν πνευμονολόγος, ενώ η πλειοψηφία των κλινικών (πχ παθολογική, χειρουργική, παιδιατρική, γυναικολογική, καρδιολογική) δεν έχουν το προσωπικό για να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση. Τα περιφερειακά ιατρεία λειτουργούν με κενά, ενώ υπάρχουν περίοδοι που δεν έχουν κανένα γιατρό. Το δε περιφερειακό ιατρείο Φούρνων στο τέλος του μήνα θα μείνει με ένα γιατρό. Το ΕΚΑΒ δεν μπορεί να λειτουργήσει πάντα σε 24ωρη βάση, με όποιους κινδύνους αυτό συνεπάγεται.

Συνεπώς οι διεκδικήσεις του λαού των νησιών είναι δίκαιες, ενώ η εικόνα που δίνει η κυβέρνηση για την κάλυψη των κενών είναι κάλπικη. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Ικαριώτες και οι Φουρνιώτες μεταβαίνουν στην Αθήνα για μια σειρά από ιατρικές εξετάσεις, ενώ τώρα με την πανδημία, ακόμη κι αυτό περιορίστηκε σημαντικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιβάρυνση της υγείας τους. Σε σχέση με τον εμβολιασμό έχει επιβεβαιωθεί ότι η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ στερεί τη δυνατότητα μαζικού, έγκαιρου και ασφαλούς εμβολιασμού. Δεν έχει φροντίσει ούτε καν για το προσωπικό που απαιτείται για να γίνουν οι εμβολιασμοί.

Όσον αφορά τα αναπτυξιακά έργα στα νησιά, στην ίδια την τοποθέτηση του πρωθυπουργού αποτυπώνεται ότι κριτήριό τους είναι η δυνατότητα κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Για τη θαλάσσια συγκοινωνία η ικανοποίηση, που εξέφρασε ο πρωθυπουργός, μάλλον έχει να κάνει με τις γεμάτες από χρήμα τσέπες των εφοπλιστών, αφού η σύνδεση της Ικαρίας και των Φούρνων με την ηπειρωτική Ελλάδα είναι σπανιότατη, 2 φορές τη βδομάδα, και με τα εισιτήρια πανάκριβα.

Ο λαός της Ικαρίας και των Φούρνων είναι βέβαιο ότι θα διατηρήσει τις αγωνιστικές του παραδόσεις απέναντι στις επιδιώξεις των εκάστοτε κυβερνήσεων που στηρίζουν το κεφάλαιο. Γι’ αυτό και δε θα σκύψει το κεφάλι, θα φωνάζει και θα διεκδικεί το δίκιο του, θα αντιπαλεύει τις πολιτικές που τον πνίγουν, θα συσπειρώνεται γύρω από τη ριζοσπαστική πρόταση του ΚΚΕ.

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

COVID-193 εβδομάδες ago

ΕΟΔΥ: Δεκατρία νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη Σάμο

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Την Τετάρτη 7 Απριλίου ξεκινούν τα δρομολόγια του καταμαράν DODEKANISOS EXPRESS

Περιφερειακά3 εβδομάδες ago

Η αγανάκτηση των νησιωτών έφτασε στην Ευρώπη μέσω του Κώστα Μουτζούρη

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Πρόεδρος Κοινότητας Λέκκας για καραντίνα: Πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας

Δήμος3 εβδομάδες ago

Έκτακτο Σ.Τ.Ο για την αντιμετώπιση της επιδημιολογικής έξαρσης του Covid-19 στη Λέκκα

Δήμος4 εβδομάδες ago

Οι «παλικαριές» σε πολίτες μετά την επίσκεψη Γιόχανσον

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Ο Σταυρός και πάλι στην κορυφή του ιστού της Ελληνικής Σημαίας στη πλατεία Πυθαγόρα

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Skyserv: Οι νέες κενές θέσεις εργασίας στον αερολιμένα της Σάμου

Αστυνομικά - Λιμενικά4 εβδομάδες ago

Ικαρία: Σύλληψη για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων στο ΚΥΤ στη θέση Ζερβού

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Dodekanisos Seaways: Διακομιδή ενός βρέφους 8 ημερών και ενός ενήλικα ασθενή από Σύμη στη Ρόδο

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Κοκκάρι: Το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου απο ψηλά

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Σάμος: Ύψωσαν τεράστια ελληνική σημαία για την 25η Μαρτίου

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Στρατιωτική Παρέλαση 25ης Μαρτίου- Αφιέρωμα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά1 μήνα ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά2 μήνες ago

Παραλία Ψιλή Άμμος: Υποχώρησε η θάλασσα λόγω της άμπωτης

Σαμιακά2 μήνες ago

O «Aegean Explorer» στη Μάχη για την προστασία των Θαλασσών μας

Σαμιακά3 μήνες ago

Η νυχτερινή καταιγίδα στο Πυθαγόρειο Σάμου

Δήμος3 μήνες ago

Συνελήφθη για κλοπή κινητού απο Φαρμακείο

Αστυνομικά - Λιμενικά3 μήνες ago

Με το πλοίο Blue Star Mykonos η μεταγωγή στην Αθήνα του 38χρονου πρώην προπονητή | video

Δημοφιλή