8.3 C
Σάμος
04/02/2023
Ικαριακά

Για την χθεσινή κινητοποίηση για την υγεία στην Ικαρία

Να μην περάσει το νέο νομοσχέδιο-ταφόπλακα για τη δημόσια και δωρεάν υγεία του λαού». Αυτό το μήνυμα στάλθηκε από εργαζόμενους όλων των κλάδων και υγειονομικούς, τόσο στην συγκέντρωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ικαρίας στο προαύλιο του νοσοκομείου, όσο και το απόγευμα στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Σάμου στην πλατεία Ευδήλου.

Στις παρεμβάσεις του Φανούρη Καρούτσου, προέδρου του Συνδικάτου Οικοδόμων Ικαρίας-Φούρνων και αντιπροέδρου του Ε.Κ, σχετικά με την τραγική κατάσταση σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας καταγγέλθηκαν μεταξύ άλλων:

 • Το νοσοκομείο Ικαρίας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένα επείγον περιστατικό με αποτέλεσμα παιδιά να χαροπαλεύουν μέσα σε πλωτά και ελικόπτερα.
 • Έχουμε (ξανά) ΕΛΛΕΙΨΗ στην κρισιμότατη ειδικότητα του αναισθησιολόγου.
 • Το τμήμα επειγόντων του Νοσοκομείου εφημερεύει τις περισσότερες μέρες αποκλειστικά με ανειδίκευτους αγροτικούς γιατρούς.
 • Ο χειρουργικός τομέας υπολειτουργεί.
 • Οι διακομιδές ασθενών με κάθε μέσο έχουν εκτιναχτεί.
 • Ο αξονικός τομογράφος είναι κλειδωμένος το μισό μήνα. Πού θα απευθύνονται οι ασθενείς όταν υπάρξει ανάγκη να πραγματοποιηθεί αξονική τομογραφία;
 • Η παθολογική κλινική λειτουργεί χωρίς παθολόγους. Πώς γίνεται να υπάρχει παθολογική κλινική με στελέχωσή της από άλλες ειδικότητες;
 • Δεν υφίσταται 24ωρη κάλυψη στη Παιδιατρική κλινική. Πώς θα νιώσουν ασφάλεια οι γονείς των νησιών μας όταν αρκετές μέρες κάθε μήνα δεν υπάρχει δυνατότητα εξέτασης των παιδιών τους από τον ένα και μοναδικό παιδίατρο που διαθέτουμε;
 • Δεν υπάρχει 2ος νεφρολόγος και το απαραίτητο εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, με αποτέλεσμα αυτή να υπολειτουργεί.
 • Οι μισοί σχεδόν εργαζόμενοι είναι συμβασιούχοι με αβέβαιο μέλλον, γεγονός που ναρκοθετεί την λειτουργία τμημάτων-κλινικών.
 • Το ΚΥ Ευδήλου παραμένει ακόμα χωρίς το προσωπικό που προβλέπεται από το οργανόγραμμά του. Το ΚΥ Ευδήλου δεν έχει αναβαθμιστεί παρόλο που οι εργαζόμενοι βάλανε πλάτη να δουλέψει κόντρα στα τεράστια κενά σε προσωπικό, όπως του ζητούνταν από όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά.
 • Οι κάτοικοι των Φούρνων και της Θύμαινας διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν γιατρούς, αν και ο βουλευτής του νομού μας και οι Δήμοι Ικαρίας και Φούρνων αποθέωναν την πρωτοβουλία του ιδιώτη Αποστολόπουλου, ιδιοκτήτη του Ιατρικού Κέντρου, ο οποίος υποτίθεται «υιοθέτησε υγειονομικά» τα νησιά αυτά. Ποιος κοροϊδεύει ποιον τελικά, όταν οι Φουρνιώτες και οι Θυμαινιώτες για επείγον περιστατικό τους απευθύνονται στο Νοσοκομείο μας…

Έγινε επίσης κάλεσμα σε όλους τους συλλόγους, σωματεία και φορείς των νησιών να κάνουν δική τους υπόθεση την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής τους! Να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και συνολικά τον λαό  για τις ολέθριες συνέπειες που θα έχει για την υγεία των λαϊκών οικογενειών για το μέλλον της υγείας και της ζωής των παιδιών τους. Η πείρα από την περίοδο της πανδημίας ανέδειξε ότι ο λαός σε μια γροθιά με τους υγειονομικούς μπορούν να παλέψουν και να υπερασπιστούν τη ζωή τους, την υγείας τους, τα δικαιώματά τους.

Η συνέχεια των διεκδικήσεων για την Υγεία δίνεται την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη στο Π. Δημαρχείο Αγ. Κηρύκου στις 7.30 μ.μ. στο κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας.

Related posts

Το ψήφισμα των Συλλόγων Γονέων Αγίου Κηρύκου Ικαρίας που απέστειλαν στην Εισαγγελία Σάμου

admin

Κτηριακά ζητήματα στο Γυμνάσιο – Γενικό Λύκειο Αγίου Κηρύκου Ικαρίας

admin

Νηπιαγωγείο Ευδήλου Ικαρίας: Άμεση στελέχωση του Τμήματος Ένταξης

admin

Ορκίστηκε μόνιμη παιδίατρος στο Νοσοκομείο της Ικαρίας

admin

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά στους Φούρνους

admin

Φωτιά στους Φούρνους

admin

Ανακοίνωση της ΤΕ Ικαρίας-Φούρνων του ΚΚΕ για το «Blue Star Myconos»

admin

Η 19χρονη αθλήτρια και διαιτητής Ευτυχία Χαϊντούτη απó την Ικαρία

admin

Πρόσληψη Επικουρικού Iατρού Ορθοπαιδικής – Τραυματολογίας στο Γ.Ν – Κ.Υ. Ικαρίας

admin