Connect with us

Πολιτιστικά

Γιορτή κρασιού στο Πάνδροσο Σάμου

Published

on

Γιορτή κρασιού διοργανώνει ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Πανδρόσου, την Κυριακή 18 Αυγούστου, στις 20:30 το βράδυ, στην πλατεία πλησίον του Ναού, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την εξωτερική επισκευή και συντήρηση του Ιερού Ναού. Με Ελληνική νησιώτικη μουσική από την ορχήστρα του Βαγγέλη Γιαγιά.

Φώτο pandrossos.blogspot.com

 

Comments

comments

Πολιτιστικά

Το τοπικό συμβούλιο Πυθαγορείου σε ρυθμούς Χριστουγέννων

Published

on

By

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων, το τοπικό συμβούλιο του Δήμου Πυθαγορείου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυθαγορείου “Ο Λυκούργος”, τον Σύλλογο Εθελοντών Πυροσβεστών Πυθαγορείου και τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Πυθαγορείου, διοργανώνουν κάποιες δράσεις ψυχαγωγίας σε συνδυασμό με εκπαίδευση.

Οι δράσεις ξεκινούν την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου και ώρα 09:30 όπου τα παιδιά θα μεταφερθούν με τα πυροσβεστικά οχήματα από το Πυθαγόρειο (Πάρκινγκ Δημοτικού Σχολείου), στη δασική περιοχή της εξόδου Ευπαλινείου (Αγιάδες), οπού εκεί θα γίνει ενημέρωση για το περιβάλλον.

Στη συνέχεια τα παιδιά θα συλλέξουν υλικά τα οποία θα βαφτούν από τα παιδιά την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου το πρωί σε αίθουσα στο παλαιό Δημαρχείο στην πλατεία Ειρήνης στο Πυθαγόρειο και θα χρησιμοποιηθούν για τον στολισμό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου που θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου, 7 Δεκεμβρίου, στις 16:00 στο Πυθαγόρειο.
Συμμετοχή δωρεάν.

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτιστικά

Εκδηλώσεις για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Published

on

By

 

Εορταστικές εκδηλώσεις για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, διοργανώνει την Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, η 79 ΑΔΤΕ.

Ειδικότερα:

Υλοποίηση του θεσμού «Ανοιχτά Στρατόπεδα» στις 11:00, στο Στρδο «ΑΝΘΛΓΟΥ (ΠΖ) ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΜΑΝΩΛΗ», όπου το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί το Στρατηγείο της 79 ΑΔΤΕ, να ξεναγηθεί από Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς της Ταξιαρχίας στις εγκαταστάσεις του Στρατοπέδου και να ενημερωθεί για τα οπλικά συστήματα, υλικά και μέσα που χρησιμοποιούνται στο Στρατό, την εκπαίδευση, τις συνθήκες διαβίωσης και τη λειτουργία των Μονάδων. Επιπλέον οι μαθητές και οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το στρατιωτικό επάγγελμα, τις Στρατιωτικές Σχολές, τις ειδικότητες και γενικότερα για τον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Διοργάνωση Επετειακής Θεματικής Μουσικής Εκδήλωσης στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19:00, με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής και της Παιδικής Χορωδίας «ΕΥΩΔΙΑ» της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου Ικαρίας και Κορσεών.

 

 

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτιστικά

Ομιλία του Καθηγητή Ανθρωπολογίας της μουσικής και του χορού Παναγιώτη Πανόπουλο

Published

on

By

Η Φωτόνησος Τεχνών & Πολιτισμού φιλοξενεί τον Καθηγητή Ανθρωπολογίας της μουσικής και του χορού Παναγιώτη Πανόπουλο.

Ο Παναγιώτης Πανόπουλος θα πραγματοποιήσει ομιλία με τίτλο: «Τώρα θα τραγουδήσω στην άλλη μεριά…»: Φωνογραφία, φωτογραφία και μνήμη μεταξύ ανθρωπολογίας και σύγχρονης τέχνης.

Λίγα λόγια για τον Παναγιώτη Πανόπουλο: Ο Παναγιώτης Πανόπουλος διδάσκει κοινωνική ανθρωπολογία στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη. Ασχολείται ερευνητικά με ζητήματα ανθρωπολογίας της μουσικής, του ήχου και της επιτέλεσης.

Οι εθνογραφικές του εργασίες, που έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή ανθρωπολογικά περιοδικά (Journal of the Royal Anthropological Institute, Ethnologie Française) και συλλογικούς τόμους, εστιάζουν στον συμβολισμό του ήχου και της ακοής στην ελληνική κοινωνία, τη μελέτη των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και το ρόλο των μουσικών επιτελέσεων στη συμβολική κατασκευή της εντοπιότητας.

Τα τελευταία χρόνια, ασχολείται ερευνητικά με την κοινότητα και τoν πολιτισμό των Κωφών και έχει αναπτύξει πολλαπλές συνεργασίες με εικαστικούς καλλιτέχνες.

Έχει διδάξει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει εργαστεί ως επισκέπτης ερευνητής στο Princeton University (2002-3, 2012) και το University of California, Berkeley (2009). Έχει επίσης διδάξει ως προσκεκλημένος λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Martin Luther του Halle-Wittenberg και στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Καρλόβασι) το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, στις 8 μ.μ.. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή