25.5 C
Σάμος
25/06/2024
Πολιτικά

ΓΓ ΕΟΤ: «Η Σάμος μπορεί να κάνει τη διαφορά την επόμενη δεκαετία»

«Η Σάμος μπορεί να κάνει τη διαφορά την επόμενη δεκαετία», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γ.Γ του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους εμπλεκόμενους φορείς του τουρισμού παρουσία του Βουλευτή Σάμου και των δύο δημάρχων Αν. και Δυτικής Σάμου,στο πλαίσιο της επικύρωσης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του ΕΟΤ και των Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου για την τουριστική προβολή του νησιού σε υλοποίηση του προγράμματος των Υπουργείων Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ο κ. Φραγκάκης αναφέρθηκε στις προοπτικές που ανοίγονται για την Σάμο μέσα από την καμπάνια που έχει ξεκινήσει του Υπ. Μετανάστευσης με το ποσό για την Σάμο να ανέρχεται στις 500.000 ευρώ και εξήγησε πως η Σάμος θα μπορέσει να αποτελέσει ένας από τους 10 πιο δημοφιλείς προορισμούς τα επόμενα 10 χρόνια.

Ανέφερε την προσπάθεια που έγινε για να αλλάξει η κακή εικόνα που υπήρχε στο εξωτερικό για την Σάμο λόγω του μεταναστευτικού μέσω ειδικής καμπάνιας ενώ γνωστοποίησε ότι φέτος η Σάμος θα έχει δωρεάν περίπτερο στην έκθεση του Βερολίνου.

Προέτρεψε όλους τους εμπλεκόμενους να ομονοήσουν και να μη χάσουν τη μοναδική ευκαιρία που τους δίνεται με την αλλαγή του χωροταξικού να δημιουργήσουν έναν μοναδικό προορισμό επισημαίνοντας σε αυτό το σημείο την συμβολή του Βουλευτή στο θέμα. Τόνισε ότι οι λεπτομέρειες για το στρατηγικό σχέδιο που θα ακολουθηθεί από τον ΕΟΤ θα προκύψουν από την συνεργασία με τους δύο δήμους και την αξιολόγηση των προτάσεων που θα κατατεθούν.

Οι φορείς του τουρισμού αναφέρθηκαν στα ιδιαίτερα προβλήματα που «φρενάρουν» την τουριστική ανάπτυξη του νησιού όπως οι περιορισμένες θέσεις στα αεροπλάνα, τα ακριβά εισιτήρια, οι περιορισμένες αγορές που δεν ανανεώνονται, η έλλειψη νέων καταλυμάτων λόγω του υφιστάμενου χωροταξικού και ακούστηκαν προτάσεις για το πώς μπορεί να αλλάξει η κατάσταση με τη βοήθεια του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουρισμού ώστε να επιμηκυνθεί η τουριστική σεζόν και να ανοίξουν νέες αγορές. Τονίστηκε από αρκετούς η συμβολή της κυβέρνησης μέσω των επιστρεπτέων προκαταβολών στην διατήρηση των τουριστικών επιχειρήσεων του νησιού μετά από δύο χρόνια πανδημίας με μηδέν τουριστικό εισόδημα.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Στάντζος αναφέρθηκε στις προοπτικές που ανοίγονται για την Σάμο με το μνημόνιο συνεργασίας που έχει στόχο να προωθήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το τουριστικό προϊόν του νησιού κάτι που επιβεβαίωσε και ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου Αλ. Λυμπέρης ο οποίος συμπλήρωσε ότι η Σάμος δεν πρέπει να συγκρίνεται με άλλους προορισμούς καθώς έχει τα δικά της συγκριτικά πλεονεκτήματα

Στην συνέχεια ο Βουλευτής του Νομού Χριστόδουλος Στεφανάδης αναφέρθηκε στην σημαντική επίσκεψη ενός τεχνοκράτη όπως είναι ο κ. Φραγκάκης καθώς μπορεί να βοηθήσει ώστε η Σάμος να πρωτοστατήσει την επόμενη δεκαετία ως ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας.

Ο κ. Φραγκάκης θα ολοκληρώσει τη διήμερη επίσκεψη του στην Σάμο την Τρίτη 10 Ιανουαρίου με επίσκεψη στο Καρλόβασι και την έδρα του Δήμου Δυτικής Σάμου, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσέων κ.κ. Ευσέβιο. Τέλος, θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με τον Πρόεδρο και τα μέλη Δ.Ε.Ε.Π Σάμου.

Related posts

Συνάντηση Βουλευτή Νομού Σάμου με τον Υπουργό Υγείας

admin

Η νέα σύνθεση της Κυβέρνησης

admin

Απάντηση του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας σε Ερώτηση του Βουλευτή Σάμου

admin

50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στη Σάμο

admin

Μιχάλης Αγγελόπουλος: Προχωράμε με τις αξίες μας. Ευχαριστώ για την ψήφο σας!

admin

Το ΚΚΕ ανεβαίνει στη 2η θέση στο Ν.Σάμου με ποσοστό 20,95%

admin

Πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Σάμου: “Το μήνυμα που ελήφθη”

admin

Στεφανάδης: Ο Ελληνικός λαός μίλησε και έστειλε το μήνυμά του προς όλους

admin

Ευρωεκλογές: Πρώτος σε σταυρούς ο Γιώργος Αυτιάς

admin