Connect with us

Δήμος

Γ. Διονυσίου: Νομίζω ότι πρέπει να ηρεμήσουμε και να δούμε κάποια πράγματα όλοι μας με άλλο μάτι

Published

on

“Δυστυχώς το μεταναστευτικό (αν και τεράστιο πρόβλημα) δεν είναι το μόνο που μας απασχολεί και ασχολούμαστε” 

Μετά το ντόρο που προκλήθηκε με αφορμή την πρόθεση του δήμου Ανατολικής Σάμου να προβεί στην αλλαγή της ονοματοδοσίας του, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Διονυσίου, τοποθετηθηκε σχετικά  :

“Μου έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση τις τελευταίες μέρες ο ντόρος που έχει γίνει με την αλλαγή του ονόματος. Δε μπορώ ακόμη να κατανοήσω (αν και προσπαθώ) , που είναι το εξωπραγματικό του θέματος.

Άλλωστε πρόκειται για δέσμευση της παράταξής μας και προεκλογικά. Αυτό δε, που μου προκαλεί εντύπωση και αγανάκτηση ταυτόχρονα είναι το γεγονός οτι θεωρείται μείζονος σημασίας το συγκεκριμένο θέμα από πολλούς και αναφέρεται οτι είναι το τελευταίο που θα έπρεπε να μας απασχολεί.

Προφανώς οι περισσότεροι (θέλω να πιστεύω) γνωρίζουν οτι η δημοτική αρχή δεν ασχολείται ΜΟΝΟ με αυτό αλλά και με πολλά άλλα θέματα που απασχολούν τον δήμο μας.

Δυστυχώς το μεταναστευτικό (αν και τεράστιο πρόβλημα) δεν είναι το μόνο που μας απασχολεί και ασχολούμαστε.

Δε καταλαβαίνω εάν μ αυτή τη λογική θα έπρεπε να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια ώστε να περιμένουμε να λυθεί το μεταναυστετικό με την μικρή δυνατότητα και ευθύνη που έχει ένας δήμος σε ένα τέτοιο πρόβλημα , ώστε να προχωρήσουμε και σε άλλα όπως η ονοματοδοσία, τα Απορρίμματα, η ψηφιακή αναβάθμιση του δήμου και άλλα.

Νομίζω ότι πρέπει να ηρεμήσουμε και να δούμε κάποια πράγματα όλοι μας με άλλο μάτι.

Τέλος, σχολιάζουμε για την ονοματοδοσία ΧΩΡΙΣ ακόμη να έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση για το πότε και κυρίως για το ΠΩΣ θα γίνει αυτό”.

Comments

comments

Δήμος

Την 3η θέση κατέκτησε κατέκτησε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου στην Εβδομάδα Κινητικότητας 2019

Published

on

By

Την 3η θέση κατέκτησε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου στον διαγωνισμό «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019» στη κατηγορία Μικρών πόλεων.

Στη φετινή εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019 με θέμα «Ασφαλές περπάτημα, ασφαλής ποδηλασία» και σύνθημα «Ας περπατήσουμε μαζί» συμμετείχαν 86 ελληνικές πόλεις! Πρωταθλήτριες, ανάμεσα σε 3.136 ευρωπαϊκές πόλεις που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό, αναδείχθηκαν η Καρδίτσα, η οποία κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Βραβείο στην κατηγορία μικρών πόλεων και το Ρέθυμνο, το οποίο κατέκτησε τη 2η θέση στην κατηγορία των μεγάλων πόλεων.

Το βραβείο για τον δήμο Ανατολικής Σάμου παρέλαβαν η Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Πολιτισμού κα Δέσποινα Κάιλα και η Μαρία Παπαδάμ, τοπική συντονίστρια.

Στον υπέροχο χώρο στο περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση όπου παρέστησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, καθώς και μεγάλου αριθμού στελεχών της πολιτικής ηγεσίας της χώρας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σχετικά με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι ένας θεσμός που καθιερώθηκε το 2002 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σκοπό να προάγει τη βιώσιμη κινητικότητα και την αστική ανάπτυξη. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο με στόχο να ενθαρρύνει τους κατοίκους των πόλεων να επιλέγουν βιώσιμους τρόπους μεταφοράς, όπως το περπάτημα και το ποδήλατο, η ποιοτική κυκλοφοριακή σύνδεση με ταυτόχρονη εξοικονόμηση ενέργειας, η χρήση καθαρότερης ενέργειας, η ορθολογική διαχείριση του υπάρχοντος μεταφορικού δικτύου, οι εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης καθώς και η δημιουργία ποιοτικής «ατμόσφαιρας» στις πόλεις.

 

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με ανακοίνωσή του συγχαίρει τους δύο νικητές δήμους, επισημαίνοντας ότι συνεχίζει την προώθηση της εκστρατείας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας που ξεκίνησε στην Ελλάδα από το 2002:

  • με συνεχή ενημέρωση και καθοδήγηση,
  • με προβολή των βέλτιστων ευρωπαϊκών και διεθνών πρακτικών,
  • με συνεχή επικοινωνία με τα στελέχη των δήμων μέσω του network, «Δίκτυο των Τοπικών Συντονιστών για την Βιώσιμη Κινητικότητα»,
  • εκσυγχρονίζοντας τη νομοθεσία του,
  • εξασφαλίζοντας χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα υποστήριξης μελετών και έργων.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη το Υπουργείο έχει καταθέσει σχετική τροπολογία για τη δημιουργία προσωρινών πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων, ενώ σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται η Εθνική Στρατηγική για το Ποδήλατο και το Εθνικό Σχέδιο για την προσβασιμότητα με έμφαση στην Κλιματική Αλλαγή.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Ο βιολογικός της πόλης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Συνεδριάζει τη Δευτέρα, 13 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεών του, το δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών και θα συζητηθούν τα ακόλουθα θέματα:
1. Αποχετευτικό δίκτυο και μονάδα Επεξεργασίας λυμάτων πόλεως Σάμου.  Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών 
 
2. Έγκριση και παραλαβή της μελέτης «ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΕΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ».  Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών 
 
3. Εισήγηση για έγκριση υπογραφής συμφωνητικού συνεργασίας του Δήμου Ανατολικής  Σάμου με το Φιλοζωικό σωματείο Σάμου με την επωνυμία «ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΓΑΤΑΣ ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ- GREEK CAT RESCUE»  Εισηγητής: Δ/νση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης. 
 
4. Ανανέωση σύμβασης μίσθωσης με COSMOTE ΑΕ στη θέση Βροντιανή Κοινότητας Παλαιοκάστρου. Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος. 
 
5. Έγκριση τροποποίησης ιδιωτικού συμφωνητικού χώρου μίσθωσης μεταξύ Δήμου  Ανατολικής Σάμου και Eurobank A.E. Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος. 
 
6. Έγκριση σύνταξης μελετών από τη ΔΕΔΗΗΕ. Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών 
 
7. Διάθεση θέσεων Μαθητείας. Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος. 
 
8. Αναπροσαρμογή τροφείων Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών. Εισηγητής: Καϊλα Δέσποινα Αντιδήμαρχος. 
 
9. Λήψη απόφασης για διεξαγωγή της συνεδρίασης του επόμενου δημοτικού συμβουλίου στη ΔΕ Πυθαγορείου.  Εισηγητής: Κολλάρος Γεώργιος Πρόεδρος Δ.Σ

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

“Ανατροπή”- Οι τοποθετήσεις στο δημοτικό συμβούλιο

Published

on

By

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουλίου 2020 η δημοτική παράταξη “Ανατροπή” τοποθετήθηκε για τα ακόλουθα:

1.      Κατά την ώρα των ανακοινώσεων-ερωτήσεων τέθηκε το ερώτημα κατά πόσο τα αρμόδια όργανα του Δήμου δίνουν απαντήσεις στις αποφάσεις των κοινοτήτων. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την νομοθεσία οι αποφάσεις των οργάνων των κοινοτήτων διαβιβάζονται στον Δήμαρχο και ο εκείνος με τη σειρά του φροντίζει να ληφθούν αμέσως υπόψη από τα αρμόδια όργανα του Δήμου,  τα οποία οφείλουν να τις μελετήσουν και να ενημερώσουν σχετικά για κάθε θέμα το αρμόδιο όργανο της κοινότητας μέσα σε διάστημα ενός μήνα. Ως παράταξη γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι περισσότερες αποφάσεις δεν απαντώνται και προτείνουμε ότι με την απαράβατη χρήση της συγκεκριμένης νομοθεσίας θα μπορούσαν οι πρόεδροι των κοινοτήτων να υλοποιήσουν ουσιαστικά το έργο τους και να διασφαλίζεται ο προγραμματισμός των εργασιών.

2.      Κατά την ημερήσια διάταξη, όσον αφορά το 2ο θέμα, η “Ανατροπή” έθεσε στο σώμα τις αντιρρήσεις της. Τα έργα που προτάθηκαν από την δημοτική αρχή – αν και είναι αναγκαία, όπως και πολλά άλλα που θα έπρεπε να έχουν διευθετηθεί εδώ και χρόνια – προτείνονται κάτω από το «Ταμείο Αλληλεγγύης», το οποίο στην πρόσκλησή του αναφέρει ξεκάθαρα ότι χρηματοδοτεί έργα για την στήριξη των τοπικών κοινωνιών που επιβαρύνονται από την λειτουργία μονάδων φιλοξενίας μεταναστών και χρηματοδοτεί έργα υποδομών που είναι απαραίτητα για την πλήρη και ορθή λειτουργία των υφιστάμενων μονάδων ή για τη θέση σε λειτουργία νέων μονάδων. Η “Ανατροπή” είναι αντίθετη σε τέτοιου είδους ανταλλάγματα, τα οποία δίνουν λευκή επιταγή στα απαράδεκτα και «μεγάλα» σχέδια του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, προκειμένου να εδραιωθούν μόνιμα ένα μεγάλο πλήθος μεταναστών στο νησί μας, με ανεξέλεγκτες και αρνητικές συνέπειες για το μέλλον μας. (Και επειδή πολλοί σύμβουλοι επιθυμούν να πάρει χρήματα ο Δήμος, αλλά το ερώτημα είναι με ποια κριτήρια και με ποιο τρόπο, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 12 Υπέρ, 9 Λευκά και 1 Παρών· δυστυχώς, όμως, σύμφωνα πλέον με τον νόμο 4555/2018… η απόφαση αυτή λογίζεται ως ομόφωνη Υπέρ!)

 

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.