14.4 C
Σάμος
22/02/2024
Σαμιακά

Γ.Κολλάρος : Να πάρουμε πίσω τη πατρίδα μας και τη ζωή μας!

Με ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, κ. Γιώργος Κολλάρος, αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στη Σάμο, λόγω της συσσώρευσης μεγάλου αριθμού μεταναστών και επισημαίνει πως οι χθεσινές αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ δεν πρόκειται  να επιλύσουν το πρόβλημα, καθώς δεν συμπεριλαμβάνουν την αλλαγή του νομικού πλαισίου, την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και  την άρση του γεωγραφικού περιορισμού. «Μήπως ήρθε η ώρα να αντιταχθούμε μαζικά και συντεταγμένα σε αυτήν την ασύμμετρη κατάσταση και σε αυτό που ετσιθελικά μας επέβαλλαν;» επισημαίνει ο κ. Κολλάρος και προσθέτει: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος».

Η ανάρτηση αναλυτικά:

ΣΑΜΟΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Η Σάμος, η πόλη μας , άλλαξε έγινε μία άλλη Σάμος . Για όλους μας. Τριτοκοσμική , αφιλόξενη, απάνθρωπη. Μια πόλη αποθήκη ψυχών με μηδενική επισκεψιμότητα, οικονομικό μαρασμό που την «επισκέπτονται» κυρίως μετανάστες από όλη την οικουμένη.

Το ΚΥΤ που οι «φωστήρες» του Νησιού εγκατέστησαν μέσα στην πόλη, κι όταν τους δόθηκε η χρυσή ευκαιρία να το απομακρύνουν δεν το τόλμησαν για ευνόητους λόγους, καθιερώθηκε, εξαπλώθηκε και γιγαντώθηκε τόσο όσο είναι αρκετό να κατασπαράξει και το «περιεχόμενο και το «περιτύλιγμα». Όση αλληλεγγύη και αν έδειξαν, οι Σαμιώτες εξοργίζονται. Και σωστά. Υπερπληθυσμός, διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, παραβατικότητα, ανέχεια , βρωμιά, ρύπανση του περιβάλλοντος, ασθένειες. Η νέα «κανονικότητα» της πόλης διασπείρει την οργή στους μετανάστες, αντί αυτή να διοχετεύεται μαζικά και βροντερά στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Σε αυτούς που εκ του αποτελέσματος κρίθηκαν και κρίνονται ανίκανοι να διαχειριστούν το μεταναστευτικό. Αντί, λοιπόν, να εναντιώνονται σε εκείνους που αποφάσισαν να μετατρέψουν τη Σάμο σε μια αποθήκη ψυχών, βρίθουν από θυμό και μίσος προς λάθος μεριά. Αφήσαμε δυστυχώς να καπηλεύονται την αγάπη για την πατρίδα και την έννοια του πατριωτισμού οι ανεγκέφαλοι. Και όλοι αυτοί που βλέπουν τη ζωή τους να καλυτερεύει από το προσφυγικό; Οι κερδοσκόποι, οι τυχάρπαστοι και οι «άνεργοι» που βρήκαν δουλειά; Η πίτα μεγάλωσε αλλά με σαθρά υλικά. Πολλές και πρόσκαιρες δουλειές, η αγορά κινείται, τα σπίτια μισθώνονται σε μετανάστες. Ως πότε όμως θα βολευόμαστε με αυτήν τη στρεβλή ανάπτυξη; Μέχρι πότε θα είναι εδώ οι ΜΚΟ, η Ύπατη Αρμοστεία και η FRONTEX; Μέχρι πότε θα υπάρχουν για να ξοδεύονται στη πόλη τα 90 ευρώ των μεταναστών;

Αγνοούμε βασικά πράγματα όπως τη τρομακτική δυσαναλογία των 7.000 μεταναστών σε μία πόλη 6.000 κατοίκων. Παραβλέπουμε και αδιαφορούμε για το γεγονός ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα νομοτελειακά θα έρθει η αλλοίωση του πληθυσμού. Αφήνω εκτός εξίσωσης τη φυματίωση, τη λέπρα, την ηπατίτιδα, τον HIV και της πάσης φύσεως δερματολογικές ασθένειες που αγνοούμε στο βωμό του γρήγορου χρήματος. Οι ίδιοι που τώρα φουσκώνουν τις τσέπες τους, αύριο θα είναι «στα κάγκελα» για τις αρρώστιες, τις συνθήκες υγιεινής στη πόλη, στους κοινόχρηστους χώρους και στα σχολεία. Αφήνω εκτός εξίσωσης ότι ποτέ δεν πρόκειται να γίνει καμιά τουριστική επένδυση σε τόπο με τέτοια χαρακτηριστικά προβλήματα. Ποτέ το νησί- ιστορικά- δεν βρέθηκε σε τόσο δεινή θέση. Η Σάμος είναι πολύ μικρή για να σηκώσει επ’ αόριστον τέτοιο βάρος.

Μήπως ήρθε η ώρα να αντιταχθούμε μαζικά και συντεταγμένα σε αυτή την ασύμμετρη κατάσταση και σε αυτό που ετσιθελικά μας επέβαλλαν; Όλοι μας, « οι ριγμένοι», οι προσωρινά βολεμένοι και οι ουδέτεροι. Όλοι οι σκεπτόμενοι πρέπει να ενώσουμε τις φωνές μας. Πολίτες και φορείς. Μακριά από λαϊκισμούς. Προς την ίδια κατεύθυνση. Προς την κυβέρνηση και κατ’ επέκταση την Ευρώπη, που οριοθετεί το ζήτημα σε δύο νησιά τη Μυτιλήνη και τη Σάμο , σκορπώντας μερικά εκατομμύρια ευρώ. Δεν μας αρκούν ούτε τα ημίμετρα στήριξης για τις πληγές μας από το προσφυγικό ούτε οι μεμονωμένες αποσυμφορήσεις όταν μετά την «μεταφορά μεταναστών» στην ενδοχώρα έρχονται σε χρόνο ρεκόρ δεκαπλάσιοι.

Σήμερα συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ για το προσφυγικό-μεταναστευτικό αλλά οι αποφάσεις που έλαβε χωρίς καμιά αμφιβολία αποκλείεται να επιλύσουν το πρόβλημα που είναι βασανιστικό, καταστροφικό και σίγουρα Εθνικό. Καμιά αναφορά και καμιά απόφαση για την αλλαγή του νομικού πλαισίου, την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, την άρση του γεωγραφικού περιορισμού και τη δημιουργία μεγάλων κέντρων στην ηπειρωτική Ελλάδα για τη φιλοξενία μεταναστών.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Οι συναντήσεις, οι επιστολές και οι διαμαρτυρίες απλά διαιώνισαν και διαιωνίζουν το πρόβλημα. Εδώ και τώρα ζητάμε λύσεις από αυτούς που εμπλέκονται στο διαρκές έγκλημα σε βάρος των προσφύγων και των πολιτών της Σάμου . Ζητάμε να πάρουν θέσεις και να δεσμευτούν στο λαό της Σάμου για το οριστικό κλείσιμο και την κατεδάφιση των εγκαταστάσεων του υφιστάμενου HOT SPOT σε χρονικό ορίζοντα, για την επίσπευση των διαδικασιών μεταφοράς του ΚΥΤ από τη πόλη της Σάμο , τον απεγκλωβισμό των μεταναστών που παρά τη θέληση τους παραμένουν στο νησί , την άμεση μεταφορά των μεταναστών που το αίτημα τους για παροχή ασύλου έχει απορριφθεί και στο Β βαθμό, τη μεταφορά των ασυνόδευτων παιδιών , των εγκύων, των αναπήρων και γενικά των ευάλωτων ομάδων. Διαφορετικά να πολεμήσουμε συντεταγμένα με ένα στόχο: Να πάρουμε πίσω τη πατρίδα μας και τη ζωή μας!!!!!!!!!

ΚΟΛΛΑΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Related posts

Κήρυξη 24ωρης Πανσαμιακής Πανεργατικής Απεργίας την 28/2/2024

admin

Συνεχίζεται η αφαίμαξη αστυνομικού προσωπικού απο την Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου

admin

Λειτουργία ιατρείου Σακχαρώδη Διαβήτη στο ΚΥ Καρλοβασίου

admin

Vin Doux Naturel: Μοναδική εμπειρία γεύσης

admin

Προσοχή στην τήρηση της νομοθεσίας για αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δασικές εκτάσεις

admin

Ξεσηκώθηκαν οι αγρότες της Σάμου συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις

admin

Νοσοκομείο Σάμου: Στάση εργασίας την Πέμπτη 22/2

admin

Τη συνέχιση της κατάληψης αποφάσισαν οι φοιτητές του Μ.Π.Ε.Σ

admin

Oμιλία με θέμα τον Σακχαρώδη Διαβήτη στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Σάμου

admin