29.4 C
Σάμος
12/08/2022
Σαμιακά

Γ. Μιαούλης: Aπαγορεύεται η χρήση – καύση ειδών πυροτεχνίας, σε ημέρες που ο δείκτης επικινδυνότητας είναι 4 (πολύ υψηλή) ή 5 (Κατάσταση Συναγερμού)

1.      Από το Ανακριτικό Γραφείο της Π.Υ. Σάμου, γίνεται γνωστό ότι σύμφωνα με την 09/2021 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 1923 B’) από την 01 Μάϊου έως και την 31 Οκτωβρίου κάθε έτους, απαγορεύεται η χρήση – καύση ειδών πυροτεχνίας, σε ημέρες που ο δείκτης επικινδυνότητας σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη που εκδίδει η Γ.Γ.Π.Π. είναι 4 (πολύ υψηλή) ή 5 (Κατάσταση Συναγερμού).

2.      Σε ημέρες που ο δείκτης είναι 1 (χαμηλή), 2 (μέση) ή 3 (υψηλή) η χρήση ειδών πυροτεχνίας επιτρέπεται εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι κάτωθι προϋποθέσεις:

i.    Οι τοπικές καιρικές συνθήκες να μην ευνοούν την έναρξη και ταχεία εξάπλωση της πυρκαγιάς,

ii.    Να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας του Παραρτήματος Ι της 127200/ΔΤΒΝ2234/Τμ.Δ/Φ.14.3./2015 κοινής υπουργικής απόφασης (Β’ 2659).

iii.   Να έχει εκδοθεί σχετική άδεια από την αρμόδια αρχή του τόπου τέλεσης της καύσης, έχοντας και την σύμφωνη γνώμη της κατά τόπον αρμόδιας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ή σε περίπτωση μη έκδοσης άδειας από αρμόδια αρχή να έχει προηγηθεί γνωστοποίηση προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία τουλάχιστον 48 ώρες πριν των στοιχείων του διοργανωτή και του προμηθευτή, των ειδών και των ποσοτήτων προς καύση ειδών, των τεχνικών χαρακτηριστικών των ειδών καύσης (μέγιστο ύψος ανόδου, μήκος οριζόντιας βολής, διάμετρος διασποράς, διάρκεια καύσης, κ.α.), του τόπου, της ημερομηνίας και του χρονικού διαστήματος τέλεσης της καύσης, καθώς και της κατά περίπτωση διάθεσης, από πλευράς τελούντος, ικανού αριθμού πυροσβεστήρων, φορητών εργαλείων, ομάδας πυρασφαλείας, ιδιωτικού πυροσβεστικού οχήματος κ.α.

3.      Ύστερα από τα ανωτέρω και δεδομένου ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώθηκε η ρίψη – καύση ειδών πυροτεχνίας κατά την διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων που διενεργούνται στην Νήσο Σάμο, χωρίς να πληρούνται οι ανωτέρω προϋποθέσεις, απευθύνεται έκκληση προς τους διοργανωτές αυτών προκειμένου να εναρμονιστούν με τις κείμενες διατάξεις.
4.      Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία μας, σε αντίθετη περίπτωση, υποχρεούται στην επιβολή των προβλεπόμενων από την 19/2021 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 2233 Β’) διοικητικών κυρώσεων, το ύψος των οποίων ξεκινάει από εκατόν πενήντα (150,00) €  και ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας μπορεί να ανέλθει στο ύψος των χιλίων διακοσίων (1.200,00) €.

Ο Διοικητής
Γεώργιος Π. Μιαούλης
Αντιπύραρχος

 

Related posts

Fraport Greece: Μειωμένη κατά 6,8% η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Σάμου τον Ιούλιο

admin

Με αίθριο καιρό και κανονικές θερμοκρασίες ο εορτασμός του 15Αύγουστου

admin

Πυθαγόρειο: Διαπληκτίστηκαν και του κάρφωσε ένα ψαλίδι κουζίνας στη πλάτη

admin

Συνάντηση μεταξύ Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου και Εργατικού Κέντρου

admin

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον αύλειο χώρο  του Δημαρχιακού Μεγάρου Δυτικής Σάμου

admin

Πολιτιστική Εκδήλωση Μνήμης της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου Ικαρίας και Κορσεών

admin

Την ανάμνηση των εγκαινίων της εορτάζει η Ιερά Μονή Παναγίας Βροντιανής

admin

Την έσερνε στο δρόμο για να της αρπάξει την τσάντα

admin

Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Σάμος: Παροχή επείγουσας ιατρικής βοήθειας στους νεοαφιχθέντες

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα