16.1 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

Γ. Μιαούλης: Aπαγορεύεται η χρήση – καύση ειδών πυροτεχνίας, σε ημέρες που ο δείκτης επικινδυνότητας είναι 4 (πολύ υψηλή) ή 5 (Κατάσταση Συναγερμού)

1.      Από το Ανακριτικό Γραφείο της Π.Υ. Σάμου, γίνεται γνωστό ότι σύμφωνα με την 09/2021 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 1923 B’) από την 01 Μάϊου έως και την 31 Οκτωβρίου κάθε έτους, απαγορεύεται η χρήση – καύση ειδών πυροτεχνίας, σε ημέρες που ο δείκτης επικινδυνότητας σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη που εκδίδει η Γ.Γ.Π.Π. είναι 4 (πολύ υψηλή) ή 5 (Κατάσταση Συναγερμού).

2.      Σε ημέρες που ο δείκτης είναι 1 (χαμηλή), 2 (μέση) ή 3 (υψηλή) η χρήση ειδών πυροτεχνίας επιτρέπεται εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι κάτωθι προϋποθέσεις:

i.    Οι τοπικές καιρικές συνθήκες να μην ευνοούν την έναρξη και ταχεία εξάπλωση της πυρκαγιάς,

ii.    Να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας του Παραρτήματος Ι της 127200/ΔΤΒΝ2234/Τμ.Δ/Φ.14.3./2015 κοινής υπουργικής απόφασης (Β’ 2659).

iii.   Να έχει εκδοθεί σχετική άδεια από την αρμόδια αρχή του τόπου τέλεσης της καύσης, έχοντας και την σύμφωνη γνώμη της κατά τόπον αρμόδιας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ή σε περίπτωση μη έκδοσης άδειας από αρμόδια αρχή να έχει προηγηθεί γνωστοποίηση προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία τουλάχιστον 48 ώρες πριν των στοιχείων του διοργανωτή και του προμηθευτή, των ειδών και των ποσοτήτων προς καύση ειδών, των τεχνικών χαρακτηριστικών των ειδών καύσης (μέγιστο ύψος ανόδου, μήκος οριζόντιας βολής, διάμετρος διασποράς, διάρκεια καύσης, κ.α.), του τόπου, της ημερομηνίας και του χρονικού διαστήματος τέλεσης της καύσης, καθώς και της κατά περίπτωση διάθεσης, από πλευράς τελούντος, ικανού αριθμού πυροσβεστήρων, φορητών εργαλείων, ομάδας πυρασφαλείας, ιδιωτικού πυροσβεστικού οχήματος κ.α.

3.      Ύστερα από τα ανωτέρω και δεδομένου ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώθηκε η ρίψη – καύση ειδών πυροτεχνίας κατά την διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων που διενεργούνται στην Νήσο Σάμο, χωρίς να πληρούνται οι ανωτέρω προϋποθέσεις, απευθύνεται έκκληση προς τους διοργανωτές αυτών προκειμένου να εναρμονιστούν με τις κείμενες διατάξεις.
4.      Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία μας, σε αντίθετη περίπτωση, υποχρεούται στην επιβολή των προβλεπόμενων από την 19/2021 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 2233 Β’) διοικητικών κυρώσεων, το ύψος των οποίων ξεκινάει από εκατόν πενήντα (150,00) €  και ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας μπορεί να ανέλθει στο ύψος των χιλίων διακοσίων (1.200,00) €.

Ο Διοικητής
Γεώργιος Π. Μιαούλης
Αντιπύραρχος

 

Related posts

Βιωματικό εργαστήριο στο Καρλόβασι: «Οι σύγχρονες εξαρτήσεις στη ζωή των παιδιών μας και ο ρόλος των ενηλίκων»

admin

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin