Connect with us

Πολιτικά

Γ. Πατούλης: « Συντονισμένα Κεντρική Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση για να βοηθήσουμε έμπρακτα τους κατοίκους της Σάμου»

Published

on

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, συμμετείχε σήμερα στη διευρυμένη σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στη Σάμο υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σάμος και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου από το φονικό σεισμό, ενώ υπήρξε συνεννόηση για το συντονισμό των δράσεων και των πρωτοβουλιών που απαιτείται να αναληφθούν στο πλαίσιο της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης από την κεντρική διοίκηση κα την τοπική διοίκηση.

Η διευρυμένη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, του υφυπουργού Εσωτερικών Θ. Λιβάνιου, του γενικού γραμματέα Υποδομών Γ. Καραγιάννη, του γενικού γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων ‘Ασυλο Εμ. Λογοθέτη, του γενικού γραμματέα Λιμένων Ευάγ. Κυριαζόπουλου, τουΠεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κ. Μουτζούρη, του Αντιπροέδρου της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της ΕΝΠΕ Α. Τζιτζικώστα, του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Β. Πανουράκη, του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου Γ. Στάντζουτου Προέδρου του ΟΑΣΠ καθηγητή Ε. Λέκκα, του βουλευτή ΝΔ Χ. Στεφανάδη και τοπικών φορέων.

Ο Γ. Πατούλης, ο οποίος συνόδευσε τον Πρωθυπουργό με το κυβερνητικό κλιμάκιο στην επιθεώρηση των ζημιών, επισήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος θα βρίσκεται δίπλα στους πληγέντες με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες.

 Αύριο ο κ. Πατούλης αναμένεται να επισκεφθεί και το νοσοκομείο της Σάμου προκειμένου να ενημερωθεί από τους συναδέλφους του για τις ανάγκες και τις ελλείψεις που υπάρχουν.  

Σε σχετικές δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής και Αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ Γ. Πατούλης επισήμανε:

«Κεντρική Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση θα συνεργαστούμε συντονισμένα για να βοηθήσουμε έμπρακτα του κατοίκους της Σάμου και όλων των νησιών του Αιγαίου που επλήγησαν από το σεισμό.Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Δεύτερου Βαθμού θα βρεθεί έμπρακτα στο πλευρό των πληγέντων κατοίκων, τόσο με την κάλυψη εκτάκτων αναγκών, όσο και με την συνδρομή στελεχών μας στην  προσπάθεια καταγραφής και αποκατάστασης των ζημιών. Επιπλέον αν κριθεί αναγκαίο θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να μεταβεί στο νησί και η επιστημονική ομάδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών προκειμένου να παράσχει βοήθεια».

 

Share this post:

Comments

comments

Πολιτικά

«Ισόβια κάθειρξη, χημικός ή χειρουργικός ευνουχισμός στους παιδοβιαστές»

Published

on

By

Σε αντίθεση με τις συνήθεις αερολογίες των παλαιών κομμάτων και την φοβική αντιμετώπιση, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ  είναι η μόνη πολιτική δύναμη με ξεκάθαρες και άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις: Ισόβια κάθειρξη, χημικός ή χειρουργικός ευνουχισμός και κατάσχεση του συνόλου κινητής και ακίνητης περιουσίας στους παιδοβιαστές.

Άμεσα λοιπόν το πολιτικό σύστημα θα μπορούσε να δώσει σκληρή απάντηση στους παιδοβιαστές και να προλάβει φρικτά εγκλήματα κατά των παιδιών μας. Δεν το έκαναν. Την λύση θα την δώσει η Ελληνική Λύση όταν ο λαός την εξουσιοδοτήσει.

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτικά

Χαρδαλιάς σε Στεφανάδη: Αναμένουμε την εισήγηση των επιδημιολόγων για την Σάμο

Published

on

By

«Αναμένουμε την εισήγηση των επιδημιολόγων σχετικά με την περίπτωση της Σάμου για να λάβουμε τις τελικές αποφάσεις και τα επόμενα βήματα στο μέτωπο της πανδημίας στη Σάμο», ανέφερε νωρίτερα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Βουλευτή Σάμου, Χριστόδουλο Στεφανάδη .

Ο βουλευτής σε δηλώσεις του στο «Ράδιο Αρμονία», υποστήριξε ότι επισήμανε στον υφυπουργό ότι το κλείσιμο του νησιού έχουν ζητήσει κατ’ επανάληψη και οι δήμαρχοι, εξαιτίας της διασποράς του ιού σε περιοχές της Σάμου.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή