13.9 C
Σάμος
20/04/2024
Σαμιακά

Γ. Στάντζος για ΕΚΑΒ Σάμου: Καταδέχονται σήμερα απο το υπουργείο Υγείας να έχουν δομή υγειονομική σε τέτοια κατάσταση;

Το κράτος έπρεπε να λύσει το θέμα της στέγασης του ΕΚΑΒ χθες.

Σχετικά με το σοβαρό ζήτημα στέγασης της υπηρεσίας του Τομέα ΕΚΑΒ Σάμου, παρενέβει το πρωι του Σάββατου σε ραδιοφωνική εκπομπή του Ράδιο Αρμονία, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος.

Ο δήμαρχος έχει προτείνει, την άμεση προκήρυξή εύρεση χώρου για την στέγαση του ΕΚΑΒ Σάμου με μίσθωμα από το Υπουργείο Υγείας που να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του και να μην βρίσκονται οι 15 διασώστες σε κοντέινερ.

«Το ΕΚΑΒ, ο στρατός, η αστυνομία, το λιμενικό, είναι κρατικές υπηρεσίες. Tο κράτος πρέπει να φροντίζει να υπάρχουν υποδομές για τις υπηρεσίες και όχι τα στελέχη να μετατρέπονται σε ζητιάνους, ούτε να ζητούν βοήθεια για το ρεύμα, για το νερό, για τη στέγαση η τον καλλωπισμό. Είναι κρατικές υπηρεσίες. Οφείλει από θέμα αρχής το κράτος να διασφαλίζει τις υποδομές του» ανέφερε αρχικά ο δήμαρχος κ. Στάντζος.

Και συνέχισε «Το κράτος, έβγαλε εκτός νοσοκομείου το ΕΚΑΒ, ενώ υπήρξε και δέσμευση ανοιχτά ότι θα πατέ εκεί στο χώρο που δίνει η Ένωση και θα δώσουμε και τα χρήματα ως κράτος να φτιαχτούν οι αποθήκες, όπισθεν των κοντέινερ.  Η υπόσχεση αυτή δεν τηρήθηκε. Επανήλθαμε και με την υφυπουργό που ξανά φέραμε το θέμα».

Συγκεκριμένα όπως είπε, «σε επαφή που είχα με τον βουλευτή Σάμου, έκανα την πρόταση ότι το ΕΚΑΒ θα πρέπει να προβεί σε μια προκήρυξή εύρεση χώρου με μίσθωμα. Γιατί το κράτος πληρώνει μίσθωμα για την ελληνική αστυνομία;, έτσι να πληρώσει και για το ΕΚΑΒ.

Μιλώντας για την στάση της πολιτείας στο θέμα της στέγασης του ΕΚΑΒ Σάμου, ο δήμαρχός σημείωσε ότι, «οι φορείς πρέπει να συνεργάζονται, η επιλογή όμως να αποκτήσει κτηριακή στέγη το ΕΚΑΒ, όταν οι φορείς δηλώνουν ότι δεν έχουν την διαθεσιμότητα να το κάνουν, πρέπει να το καλύψει η πολιτεία. Το ΕΚΑΒ είναι κρατικό, δεν είναι εθελοντική οργάνωση. Είναι εικόνα αυτή ΕΚΑΒ 2023, και σε αυτό φταίει ο δήμος η περιφέρεια;. Το θέμα πρέπει να λυθεί με απόκτηση στέγης από το κράτος, από το υπουργείο Υγείας. Καταδέχονται σήμερα απο το υπουργείο Υγείας να έχουν δομή υγειονομική σε τέτοια κατάσταση;» αναρωτήθηκε ο δημαρχος, κλείνοντάς την παρέμβαση του.

 

Related posts

Πορεία Ειρήνης από ΚΕΔΝ Σάμου στην πλατεία Πυθαγόρα

admin

Σε οριακό σημείο τα κωδωνοστάσια του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου μετά τον σεισμό

admin

Νέα καταγραφή του Φυσητήρα στα νερά μεταξύ Χίου, Ικαρίας και Σάμου

admin

Δώσε Ζωή – Η Ένωση Στρατιωτικών Σάμου καλεί σε Εθελοντική Αιμοδοσία – 20/4/2024

admin

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Τ.Ο.Ε.Β. Κάμπου Χώρας – Πρόσληψη ενός υδρονομέα

admin

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin