Connect with us

Δήμος

Γ. Στάντζος : Είναι αναγκαίο για πρακτικούς και ιστορικούς λόγους να αποκτήσει δικαιωματικά τον τίτλο «Δήμος Σαμίων» Municipality of Samos

Published

on

 

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

Με την τελευταία νομοθετική ρύθμιση χωρισμού του Δήμου της Σάμου σε Δήμο Ανατολικής και Δήμο Δυτικής Σάμου επιβεβαιώθηκε, δυστυχώς θεσμικά, ο διαχωρισμός του νησιού σε ανατολικό και δυτικό τμήμα, γεγονός το οποίο θα ενισχύσει τις τοπικιστικές διαφορές που είχαν αναπτυχθεί στο νησί μας εδώ και πολλές δεκαετίες και είχαν οδηγήσει σε ανταγωνισμούς και ποικίλες διενέξεις μεταξύ των κατοίκων. Και ενώ η ύπαρξη και λειτουργία ενός ενιαίου Δήμου επιχείρησε να αμβλύνει τις διαφορές, η εκ νέου διαίρεση και μάλιστα σε ανατολική και δυτική Σάμο τις κάνει εντονότερες. Η διαίρεση σε δυο Δήμους έγινε βεβιασμένα και χωρίς προηγούμενη μελέτη, όσον αφορά την ονομασία των δύο Δήμων.

Αποτέλεσε προεκλογική δέσμευση του συνδυασμού με τον οποίο εξελέγη Δήμαρχος –όπως και άλλων υποψηφίων-η αλλαγή του ονόματος του Δήμου Ανατολικής Σάμου η οποία θα πρέπει να γίνει τόσο με όρους διαφάνειας και δημόσιας διαβούλευσης όσο και με όρους ιστορικότητας και προβολής του μέλλοντος μας.

Κατά την αρχαιότητα η κεντρική πόλη του νησιού ονομαζόταν «Σάμος» και στα νεότερα χρόνια η πρώτη πρωτεύουσα έλαβε το εμβληματικό όνομα «Χώρα», όπως συμβαίνει σε πολλά νησιά. Η πρωτεύουσα αντιπροσωπεύει το σύνολο του νησιού για το λόγο αυτό παίρνει και το όνομά του.

Η πρωτεύουσα της Σάμου από το 1854 και μετά μετακινήθηκε από τη Χώρα στο λιμάνι του Βαθιού και κράτησε αυτό το όνομα «Λιμήν Βαθέος» μέχρι το 1956 που μετονομάσθηκε βάσει της ανωτέρω λογικής σε «Σάμος», επειδή αντιπροσώπευε όλους τους κατοίκους και ο Δήμος Λιμένος Βαθέος ονομάσθηκε Δήμος Σαμίων.

Η μεταρρύθμιση του νομοσχεδίου «Καποδίστριας» απλά χρησιμοποίησε τα ονόματα των τεσσάρων τμημάτων που είχε καθιερώσει η ηγεμονία, γι’ αυτό και χρησιμοποιήθηκε ο όρος «Δήμος Βαθέος», αν και επίσημα Βαθύ νοείται το Πάνω Βαθύ.
Επειδή:
1.Ο διαχωρισμός και η πρόσφατη ονοματοδοσία των δύο Δήμων έγινε εντελώς πρόχειρα και χωρίς καμιά μελέτη και προετοιμασία, χωρίς να ληφθεί υπόψη η λογική της ιστορικής εξέλιξης.
2.Η πρωτεύουσα «Σάμος» με το κύρος και τη θέση της αντιπροσωπεύει ολόκληρο το νησί, σ’ αυτήν βρίσκονται και λειτουργούν οι διοικητικές υπηρεσίες, τα δικαστήρια, η έδρα της μητρόπολης, το κεντρικό νοσοκομείο, τα κεντρικά λιμάνια, τα προξενεία και άλλα..
3. Για εθνικούς λόγους δεν πρέπει να απουσιάζει το όνομα Σάμος από την ονομασία του Δήμου μας.
4. Το τμήμα στο οποίο ανήκει η πρωτεύουσα οφείλει και πρέπει να εκφράζει την ενότητα όλου του νησιού είναι αναγκαίο για πρακτικούς και ιστορικούς λόγους να αποκτήσει δικαιωματικά τον τίτλο «Δήμος Σαμίων» Municipality of Samos με ιστορική έδρα το Πυθαγόρειο .

Κατ’ αυτό τον τρόπο σε επίπεδο ονομασιών θα εκλείψει ο διαχωρισμός του νησιού σε δύο απρόσωπους ως προς τον τίτλο Δήμους με γεωγραφικό προσδιορισμό, θα αναδειχθεί και θα ενισχυθεί το κύρος της πρωτεύουσας, η οποία αποτελεί διοικητικό, πολιτικό, πολιτιστικό, κοινωνικό και οικονομικό κέντρο της Σάμου και ενοποιητικό παράγοντα όλης της νήσου.

Αυτό αποτελεί την δική μας πρόταση την οποία και καταθέτουμε στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης που πρέπει να ξεκινήσει τόσο σε επίπεδο δημοτικών οργάνων όσο και τοπικής κοινωνίας της Ανατολικής Σάμου προκειμένου να αποκατασταθεί η ονοματοδοσία του Δήμου μας.

Εισηγούμαι σήμερα 16/12/2019 στο Δ.Σ. το θέμα της μετονομασίας του Δήμου μας
προκειμένου να αποφασίσουμε:

 1. Την έκφραση της βούλησης του Δ.Σ. για αλλαγή του ονόματος του Δήμου.
 2. Την διαδικασία και την χρονική διάρκεια της απαραίτητης δημόσιας διαβούλευσης των Δημοτικών οργάνων ή επιτροπών του Δήμου Αν. Σάμου προκειμένου σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να αποφασιστεί με όλες τις κατά νόμο διαδικασίες η αλλαγή του ονόματος .

Εισηγούμαι όπως με απόφαση του ΔΣ συγκροτηθεί Επιτροπή Διαβούλευσης και Επιστημονικής τεκμηρίωσης ονοματοδοσίας αποτελούμενοι από τους κάτωθι (αλφαβητικά):

 1. ΑΓΓΕΛΙΝΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: Ιστορικός – Πρόεδρος της Επιτροπής
 • ΒΑΡΒΟΥΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ: Καθηγητής Λαογραφίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης – Συγγραφέας

 • ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ: Συγγραφέας – Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος

 • ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ: Καθηγητής Παθολογικής Ανατομικής της Ιατρικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

 • ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

 • ΚΑΤΣΙΚΟΓΙΑΝΝΗ ΕΛΠΙΔΑ: Φιλόλογος – Ιστορικός

 • ΛΑΝΔΡΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ: Φιλόλογος, πρώην Διευθυντής Ιστορικού Αρχείου Σάμου

 • ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: Νομικός

 • ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ ΑΓΓΕΛΑ: Ιστορικός – Προϊσταμένη Ιστορικού Αρχείου Σάμου

 • Η Επιτροπή θα λειτουργήσει ανεξάρτητα και θα αποτελέσει το επίσημο επιστημονικό γνωμοδοτικό – εισηγητικό όργανο για τη διαβούλευση και την τεκμηρίωση της Ονοματοδοσίας του Δήμου. Το πόρισμα της Επιτροπής θα αποτελέσει την εισήγηση προς Συζήτηση και τελική απόφαση προς το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να αποφασίσει το νέο όνομα του Δήμου.
  Συντονιστής της διαδικασίας για την ομαλή διεξαγωγή και την πληροφόρηση όλων των μελών της Επιτροπής από την πλευρά του Δήμου θα είναι η κ. Τσολακάκη Δέσποινα – Ειδική Σύμβουλος Δημάρχου.

  Η επιστημονική Επιτροπή θα παρουσιάσει επίσης την τεκμηριωμένη απόφαση του ΔΣ το Συμβούλιο Τοπωνυμίων του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

  Η επικοινωνία των πολιτών για λόγους Διαφάνειας και για τη σωστή διαχείριση της πληροφορίας θα γίνει με τους εξής τρόπους:
  – Μέσω της δημιουργίας νέου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (onomadimou@0615.syzefxis.gov.gr) το οποίο θα δημιουργηθεί για τις συγκεκριμένες ανάγκες και θα ανακοινωθεί προς τους πολίτες
  – Μέσω Φόρμας Επικοινωνίας από το Site του Δήμου (www.islandofsamos.gr)
  – Μέσω γραπτής – έντυπης επιστολής προς το Δήμο

   

  Comments

  comments

  Δήμος

  Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ανατ. Σάμου για την ανακοίνωση του ΤΕΕ

  Published

  on

  By

  Δήμος Ανατολικής  Σάμου

  Πρόεδρος  Δημοτικού Συμβουλίου

   

  Το ΤΕΕ Σάμου την Παρασκευή 16  Απριλίου εξέδωσε  ανακοίνωση  στην οποία με περισσή ευκολία, εντελώς επιφανειακά και αποσπασματικά απομονώνεται  και επί της ουσίας  κατακρίνεται η απάντηση μου σε τοποθέτηση Δημοτικού συμβούλου κατά τη διάρκεια συζήτησης  του  θέματος  του βιολογικού της πόλης της Σάμου.

  Πρώτιστα κύριε συντάκτη της ανακοίνωσης είναι  πασιφανές και ευκολονόητο ότι αναφερόμενος στους Πολιτικούς Μηχανικούς  αναφερόμουν στους  συναδέλφους σας εργολήπτες δημοσίων έργων που αποτελούν από τα 200 μέλη σας ένα ενεργό τμήμα του συλλόγου σας και οι οποίοι ως αναδοχοι ή υπεργολάβοι των αναδόχων εταιριών που ενεπλάκησαν στην κατασκευή του βιολογικού,  μελέτησαν και εκτέλεσαν  για λογαριασμό τους  έργα  κατασκευής και συντήρησης  κατά τα περελθόντα έτη γεγονός που πολύ καλά γνωρίζετε.

  Σέβομαι και  εκτιμώ απεριόριστα του Πολιτικούς Μηχανικούς καθώς και όλους γενικά τους Τεχνικούς της Σάμου  με τους περισσότερους από τους οποίους λόγω επαγγέλματος έχω οικοδομήσει σχέσεις απολύτου εμπιστοσύνης άλλωστε είχα και έχω μέχρι σήμερα  άριστη και αγαστή συνεργασία.

  Αυτό όμως δεν με εμποδίζει να εκφράζω και να καταθέτω ελεύθερα τη γνώμη μου σε ένα δημοκρατικό όργανο όπως είναι το ΔΣ του Δήμου όταν μάλιστα αποδεδειγμένα  η μηδενική  λειτουργία του βιολογικού οφείλεται σε κακή, άστοχη και πλημμελή κατασκευή με ευθύνη  (   όπως άλλωστε και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχει αποφανθεί)   των ανάδοχων εταιρειών και των υπεργολάβων σε συνδυασμό με την έλλειψη επίβλεψης και ελέγχου του έργου.

  Εσκεμμένα απομονώνετε από το διάλογο την αναφορά μου στους Μηχανικούς γνωρίζοντας ότι στον βιολογικό μόνο μερικοί συνάδελφοι σας ενεπλάκησαν και όχι το σύνολο αυτών κατά συνέπεια οι αναφορές σας για το σεισμό και για τα κτίρια που άντεξαν στο σεισμό είναι άστοχη και  καμιά σχέση δεν έχει με τον βιολογικό. Επίσης κρίνω σκόπιμο να σας υπενθυμίσω , διότι γράφτε στο κείμενο το αντίθετο, ότι το ΤΕΕ Σάμου όπως άλλωστε οι Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και όλες οι Δημοτικές παρατάξεις κλήθηκαν και συμμετείχαν σε δύο συνεδριάσεις προκειμένου να ενημερωθούν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου μας για τον βιολογικό, μάλιστα εκφέρατε και καταθέσατε   και την επιστημονική σας γνώμη για την επίλυση του προβλήματος γεγονός που καταγράφεται στην ανακοίνωση σας. Γιατί λοιπόν στην αρχή της ανακοίνωσης σας λέτε ότι δεν κληθήκατε στη συνεδρίαση του ΔΣ  και ότι δεν σας ζητήθηκε η τεχνική σας άποψη;

  Τέλος αναφέρετε ότι “όσα ειπώθηκαν από τον Πρόεδρο του ΔΣ είναι ψευδή, ανυπόστατα και στοχοποιούν  αδίκως έναν ολόκληρο κλάδο και ότι οφείλω να ανασκευάσω την τοποθέτηση μου”.

  Ειλικρινά δεν είχα και δεν έχω  πρόθεση στοχοποίησης , ούτε πρόθεση να αποδώσω ευθύνες άλλωστε δεν είμαι αρμόδιος, άλλοι αποφασίζουν γιαυτό ( εσείς ως ΤΕΕ ασφαλώς και γνωρίζετε ποιοί ευθύνονται λόγω ειδικών τεχνικών γνώσεων)  κι αν εσείς καταλάβατε ότι σας στοχοποιώ, λάθος καταλάβατε άλλωστε ο καθένας καταλαβαίνει ότι του επιτρέπει η αντίληψη του.

  Επαναλαμβάνω ότι στο διάλογο που είχα με συνάδελφο Δημοτικό σύμβουλο, του οποίου απομονώσατε απόσπασμα , φυσικά  δεν εννοούσα συλλήβδην όλους τους Πολιτικούς Μηχανικούς   αλλά όλους όσους με οποιονδήποτε τρόπο και  ιδιότητα εκτέλεσαν έργο σχετικό με τον βιολογικό της πόλης.

  Με την ευκαιρία που μου δίνετε να σας επισημάνω ότι η Δημοτική μας παράταξη και ο Δήμος , έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στην Τεχνική του Υπηρεσία , στους μελετητές και στην επιστημονικά τεκμηριωμένη γνώμη των Σαμίων Πολιτικών Μηχανικών πράττει πάντοτε αυτό που επιτάσσει αποκλειστικά και μόνο το συμφέρον του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

   

  ΚΟΛΛΑΡΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

  Comments

  comments

  Continue Reading

  Δήμος

  Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ανατολικής Σάμου για το βιολογικό

  Published

  on

  By

  Ανακοίνωση για την απόφαση αντικατάστασης του αγωγού του βιολογικού που συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου.

   

  Η ανακοίνωση αναφέρει:

  Στην…. «εύκολη λύση»!!! του (ξανά)σκαψίματος 3,3 χιλιομέτρων στη παραλιακή μέχρι το Καλάμι , προκειμένου να αντικατασταθεί ο άχρηστος  καταθλιπτικός αγωγός του βιολογικού καθαρισμού, οδεύει ο δήμος μετά την απόφαση που ψήφισαν οι παρατάξεις που συνασπίζονται στη δημοτική αρχή .

  Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (Τετάρτη 14-4-2021) παρουσιάστηκε η μελέτη,  για τη  λεγόμενη  βέλτιστη λύση, η οποία εστίασε  μόνο στη λύση της αντικατάστασης, χωρίς να ασχοληθεί ουσιαστικά παρά μόνο αφοριστικά στη λύση του αυτοφερόμενου αγωγού που είχε εγκρίνει το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο το 2018.

  Η Λαϊκή Συσπείρωση στη τοποθέτησή της επισήμανε μια σειρά ζητήματα τα οποία η μελέτη δεν μπήκε στο κόπο να …μελετήσει . Συγκεκριμένα: Απαξίωσε υποτιμητικά την μελέτη που ενέκρινε το 2018 το δημοτικό συμβούλιο και είχαν συντάξει οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου. Δεν έγινε ουσιαστική έρευνα για το υλικό του αυτοφερόμενου αγωγού. Αμφισβήτησε την τεχνική επάρκεια του υλικού, χωρίς να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία. Διαπίστωσε αυθαίρετα ότι δεν υπάρχουν ανταλλακτικά και υλικά σε περίπτωση βλάβης. Δεν αναζητήθηκε η διεθνής εμπειρία εφαρμογής του σε άλλες χώρες. Αναφέρθηκε με σιγουριά σε βλάβες που έχει υποστεί ο υπάρχων αγωγός λόγω του σεισμού χωρίς να βιντεοσκοπήσει εσωτερικά τον αγωγό.  Αποφάνθηκε ότι πιθανόν να χρειαστεί και αντικατάσταση τμημάτων του αγωγού, αποκρύπτοντας ότι υπάρχει ρομποτική τεχνολογία αποκατάστασης εσωτερικά ενός αγωγού που έχει παραμορφωθεί .

  Η παράταξή μας επισήμανε ότι ήταν στοιχειώδης υποχρέωση των μελετητών να ασχοληθούν διεξοδικά και αναλυτικά με την λύση που ΕΙΧΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, πριν την απορρίψει επαρκώς τεκμηριωμένα.

  Κατόπιν τούτων η Λαϊκή Συσπείρωση –  με κριτήρια,  αφενός την βιώσιμη αποκατάσταση του αγωγού για την απρόσκοπτη λειτουργία του βιολογικού  και αφετέρου την αποφυγή του τεράστιου επιπλέον κόστους για την οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης (κόστος που επίσης δεν υπολογίστηκε, γιατί η εν λόγω μελέτη αποφαίνεται ότι το έργο θα τελειώσει σε 3,5 μήνες) – διατύπωσε σοβαρές επιφυλάξεις και ψήφισε «παρών», στη πρόταση του δημάρχου να ολοκληρωθεί και να προκηρυχθεί η μελέτη του έργου με βάση τη λύση της αντικατάστασης.

  Comments

  comments

  Continue Reading

  Δήμος

  Ευχαριστήριο μήνυμα Δημάρχου Δυτικής Σάμου

  Published

  on

  By

  Ευχαριστήριο μήνυμα Δημάρχου Δυτικής Σάμου

  «Σχετικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες ,Σάββατο 17 Απριλίου 2021 ,στην περιοχή μεταξύ Κοντακαιίκων και Καρλοβάσου ,νιώθω την βαθιά υποχρέωση να ευχαριστήσω από καρδιάς ,όλους τους εθελοντές πυροσβέστες από κάθε γωνιά της Σάμου.Η παρουσία τους από την πρώτη στιγμή μέχρι την λήξη του συμβάντος ήταν καθοριστική!

  Ευχαριστώ επίσης τον συνάδελφο ,Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου Γιώργο Στάντζο ,για την κινητοποίηση όλων των εθελοντικών κλιμακίων του δήμου του αλλά και για την δική του παρουσία και συμπαράσταση!

  Υπογραμμίζω ότι η καλή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων :τοπικής αυτοδιοίκησης ,Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ,εθελοντικών κλιμακίων ,Αστυνομίας και Στρατού ,είχε σαν αποτέλεσμα να ελεγχθεί άμεσα η πυρκαγιά και να αποφύγουμε απώλειες ανθρώπων ,κατοικιών και επαγγελματικών εγκαταστάσεων.

  Επίσης ευχαριστώ τον Βουλευτή Ν.Σάμου κ.Στεφανάδη Χριστόδουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Βασίλη Πανουράκη για την βοήθεια τους.

  Πρέπει να προβληματιστούμε εν όψη της αντιπυρικής περιόδου και όλοι να συμβάλλουμε στην προστασία και την διαφύλαξη του περιβάλλοντος.

  Παράλληλα οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση ,ώστε να μπορούμε όλοι μαζί σαν γροθιά ,να αντιμετωπίζουμε και τις πιο δύσκολες περιπτώσεις που πιθανώς να απειλήσουν τον τόπο μας.»

   

  Δήμαρχος Δυτικής Σάμου

  Αλέξανδρος Λυμπέρης

  Comments

  comments

  Continue Reading
  Advertisement
  Advertisement

  Facebook

  Σαμιακά6 ώρες ago

  Απολογισμός δράσης της Πρωτοβάθμιας Σχολικής και της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Δήμου Δυτικής Σάμου

  COVID-197 ώρες ago

  Ένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 στη Σάμο

  Σαμιακά12 ώρες ago

  Απογραφή Γεωργίας – Κτηνοτροφίας 2021

  Δήμος12 ώρες ago

  Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ανατ. Σάμου για την ανακοίνωση του ΤΕΕ

  Σαμιακά14 ώρες ago

  Εθελοντική αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο Μυτιληνιών

  Σαμιακά14 ώρες ago

  Βραβείο στο Μουσικό Γυμνάσιο Σάμου – Παράσταση «Ζωή απ’ τη ζωή μου»

  Δήμος15 ώρες ago

  Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ανατολικής Σάμου για το βιολογικό

  Σαμιακά17 ώρες ago

  Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου: 181 tablet διανεμήθηκαν σε μαθητές της Σάμου

  Σαμιακά1 ημέρα ago

  Τίμησαν τη μνήμη του αγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Καπετάν Κωνσταντή Λαχανά

  Σαμιακά1 ημέρα ago

  Πιθανές λασποβροχές τη Δευτέρα-Αίθριος καιρός από Τρίτη

  COVID-192 εβδομάδες ago

  ΕΟΔΥ: Δεκατρία νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη Σάμο

  Σαμιακά2 εβδομάδες ago

  Την Τετάρτη 7 Απριλίου ξεκινούν τα δρομολόγια του καταμαράν DODEKANISOS EXPRESS

  Σαμιακά4 εβδομάδες ago

  Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

  Περιφερειακά2 εβδομάδες ago

  Η αγανάκτηση των νησιωτών έφτασε στην Ευρώπη μέσω του Κώστα Μουτζούρη

  Σαμιακά2 εβδομάδες ago

  Πρόεδρος Κοινότητας Λέκκας για καραντίνα: Πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας

  Δήμος2 εβδομάδες ago

  Έκτακτο Σ.Τ.Ο για την αντιμετώπιση της επιδημιολογικής έξαρσης του Covid-19 στη Λέκκα

  Δήμος3 εβδομάδες ago

  Οι «παλικαριές» σε πολίτες μετά την επίσκεψη Γιόχανσον

  Σαμιακά1 εβδομάδα ago

  Ο Σταυρός και πάλι στην κορυφή του ιστού της Ελληνικής Σημαίας στη πλατεία Πυθαγόρα

  Αστυνομικά - Λιμενικά4 εβδομάδες ago

  Ικαρία: Σύλληψη για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

  Σαμιακά3 εβδομάδες ago

  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων στο ΚΥΤ στη θέση Ζερβού

  Σαμιακά1 εβδομάδα ago

  Dodekanisos Seaways: Διακομιδή ενός βρέφους 8 ημερών και ενός ενήλικα ασθενή από Σύμη στη Ρόδο

  Σαμιακά1 εβδομάδα ago

  Κοκκάρι: Το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου απο ψηλά

  Σαμιακά4 εβδομάδες ago

  Σάμος: Ύψωσαν τεράστια ελληνική σημαία για την 25η Μαρτίου

  Σαμιακά4 εβδομάδες ago

  Στρατιωτική Παρέλαση 25ης Μαρτίου- Αφιέρωμα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

  Σαμιακά4 εβδομάδες ago

  Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

  Σαμιακά1 μήνα ago

  Παραλία Ψιλή Άμμος: Υποχώρησε η θάλασσα λόγω της άμπωτης

  Σαμιακά2 μήνες ago

  O «Aegean Explorer» στη Μάχη για την προστασία των Θαλασσών μας

  Σαμιακά3 μήνες ago

  Η νυχτερινή καταιγίδα στο Πυθαγόρειο Σάμου

  Δήμος3 μήνες ago

  Συνελήφθη για κλοπή κινητού απο Φαρμακείο

  Αστυνομικά - Λιμενικά3 μήνες ago

  Με το πλοίο Blue Star Mykonos η μεταγωγή στην Αθήνα του 38χρονου πρώην προπονητή | video

  Δημοφιλή