Connect with us

Δήμος

Δήμαρχος Σάμου: Η Σάμος είναι όμηρος των διαθέσεων των διακινητών

Published

on

Μήνυμα δημάρχου Σάμου για την απεργιακή κινητοποίηση στη Σάμο την Πέμπτη 7 Φεβρουάριου για το Προσφυγικό και την υποβάθμιση της Υγείας.

Σαμιώτισες και Σαμιώτες,

Θα ήθελα να χαιρετίσω από καρδιάς την σημερινή κινητοποίηση και να καλωσορίσω σ’ αυτήν όλους τους φορείς και τις δυνάμεις του νησιού μας, αλλά και όλες και όλους όσοι, σχεδόν τέσσερα χρόνια τώρα, στεκόμαστε απέναντι στο μεγάλο προσφυγικό/μεταναστευτικό πρόβλημα με αξιοθαύμαστη αξιοπρέπεια, ανθρωπιά, υπομονή και αλληλεγγύη.

Είμαστε ένας τόπος με βαθιά και μακρά δημοκρατική παράδοση, ένας τόπος που έχει να επιδείξει έμπρακτα το σεβασμό του σε όσες αξίες και ιδέες γεννήθηκαν και σ’ αυτά τα μέρη πριν από τρεις χιλιετίες και σήμερα αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των πεποιθήσεων αυτού που ονομάζουμε “πολιτισμένο κόσμο”.

Η στάση όλων μας, το καλοκαίρι του 2015 συγκέντρωσε τον παγκόσμιο θαυμασμό. Και δικαίως. Αυτοί ήμασταν, αυτοί είμαστε: θα σώσουμε με τα χέρια μας τους κατατρεγμένους από πνιγμό. Θα αγκαλιάσουμε τους αδύναμους, θα τους προσφέρουμε ζεστασιά, φιλοξενία, κατανόηση. Δε θα αλλάξει αυτό, ούτε θα το αλλοιώσει η ανερμάτιστη και αλλοπρόσαλλη κυβερνητική πολιτική.

Η σημερινή κινητοποίηση δεν έχει στόχο όσους ξεφεύγουν από πολεμικές ζώνες ή αναζητούν μια καλύτερη μοίρα. Στρέφεται εναντίον όσων, ανεύθυνα, παίζουν με τις ζωές αυτών των ανθρώπων, αλλά και με τις δικές μας. Σε όσους έχουν απερίσκεπτα επιλέξει να μετατρέψουν τη Σάμο, αλλά και τα υπόλοιπα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου σε αποθήκες ψυχών, σε κολαστήρια που θα λειτουργήσουν δήθεν αποτρεπτικά για τους αδίστακτους εμπόρους ελπίδας, που όμως, έτσι, αποθρασύνονται και παίζουν ακόμη πιο επικίνδυνα παιχνίδια με ανθρώπινες υπάρξεις, με ασυνόδευτες γυναίκες και μικρά παιδιά.

Η σημερινή κινητοποίηση δεν αφορά τους χιλιάδες ανθρώπους που, υπό άθλιες συνθήκες, στοιβάζονται εδώ και μήνες, χρόνια κάποιοι, 300 μέτρα πάνω από το κέντρο της πόλης της Σάμου. Αφορά όσους επέλεξαν, παρά τις σθεναρές αντιδράσεις και προειδοποιήσεις της Δημοτικής Αρχής, να φτιάξουν hot-spot σ’ αυτό το ακατάλληλο από κάθε άποψη σημείο. Όσους αγνόησαν τις εκκλήσεις, τις διαμαρτυρίες και τους αγώνες μας από το 2015 και μετά, προκειμένου να βρεθεί λύση σ’ αυτό το, ανθρωπιστικά, απαράδεκτο ζήτημα, που δυσφημεί τη Σάμο και ολόκληρη τη χώρα. Αφορά όσους από την άνεση των γραφείων τους παίρνουν αποφάσεις ανάλγητες και άφρονες. Αποφάσεις που παίζουν με επικίνδυνες καταστάσεις, έχουν απρόβλεπτες διαστάσεις και, εν τέλει, απειλούν ακόμη κι αυτή την κοινωνική συνοχή που με κόπο και περίσσεια αυτοσυγκράτηση έχει διατηρηθεί σ’ έναν τόπο βαθιά πληγωμένο, αλλά υπερήφανο και φωτεινό.

Σήμερα, λέμε όχι στο σκοτάδι που φέρνει στις ψυχές, τις δικές μας αλλά και των χιλιάδων εγκλωβισμένων στο νησί μας αυτή η απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης. Σήμερα, λέμε όχι στην κοροϊδία. Όχι, στην αψήφιση της βούλησης ενός λαού που από το 2016 ήδη, μ’ ένα εντυπωσιακό, απόλυτα ειρηνικό και χωρίς υπερβολές και ακρότητες συλλαλητήριο είχε διατρανώσει την αντίθεσή του με όλα όσα είχε από τότε τη διορατικότητα να αναγνώσει ότι θα συνέβαιναν. Από τότε είχαμε, με ψυχραιμία και σύνεση, τονίσει ότι η στάση της κυβέρνησης είναι αδιέξοδη και καταστροφική. Και τρία χρόνια μετά, δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι είχαμε δίκιο: η κατάσταση μέρα με τη μέρα γίνεται χειρότερη και η Σάμος είναι όμηρος των διαθέσεων των διακινητών, όπως με κυνισμό παραδέχεται ακόμη και μέσα στη Βουλή ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής!

Comments

comments

Δήμος

Στη Σάμο τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ “My Greek Odyssey”

Published

on

By

Ο Δήμος Σάμου και ο Δημοτικός Οργανισμός Τουρισμού, στα πλαίσια του στρατηγικού σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων για την τουριστική προβολή και προώθηση του τόπου, υποδέχονται από την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, την αποστολή του ντοκιμαντέρ “My Greek Odyssey” που θα πραγματοποιηθεί στη Σάμο τον Ιούλιο και αφορά την μονοθεματική παρουσίαση του νησιού σε ένα τηλεοπτικό αφιέρωμα που θα γίνει για αυτό.
Το πρόγραμμα των δημοσιογράφων κατά την παραμονή στο νησί περιλαμβάνει την επίσκεψη στο Πυθαγόρειο, στο Κοκκάρι στο Ηραίο, στο Καρλόβασι, στην Πόλη της Σάμου, στο Ευπαλίνειο Όρυγμα και στο Ναό της Ήρας καθώς και πολλές επισκέψεις σε χωριά και παραλίες. Σκοπός της επίσκεψης του συνεργείου είναι η περιήγηση στο νησί, η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους, η ενημέρωση από τους αρμοδίους για τις τουριστικές προοπτικές καθώς και η επαφή με τους τοπικούς παραγωγούς.
Η παραγωγή του ντοκιμαντέρ θα συλλέξει πληροφορίες για την δημιουργία ενός οδοιπορικού που θα παρουσιάζει όλες τις πτυχές του νησιού, θα αναδεικνύει την ποικιλία των τουριστικών επιλογών και θα αναδεικνύει την περιβαλλοντική, ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.
Να αναφέρουμε πως το ντοκιμαντέρ που θα γυριστεί στη Σάμο αφορά στην ωριαία προβολή του νησιού και θα προβληθεί στην Αυστραλία και σε παγκόσμια τηλεοπτικά δίκτυα. Σκοπός του είναι να καταγράψει την παράδοση, την ιστορία, την γαστρονομία και τον τρόπο ζωής στη Σάμο για να εμπνεύσει τους τηλεθεατές – εντός και εκτός Ελλάδας – να την ανακαλύψουν και την επισκεφτούν!

Για την υλοποίηση της δράσης αυτής ο δήμος Σάμου ευχαριστεί θερμά την Aegean Airlines που παρέχει δωρεάν τα εισιτήρια της αποστολής, την Ένωση Ξενοδόχων Σάμου και το Ξενοδοχείο Aegeon στο Καρλόβασι που προσφέρει την διαμονή και την επιχείρηση «SAMOS AUTO CENTER / Γιάννης Μανώλαρος» που διαθέτει το αυτοκίνητο για την περιήγηση του συνεργείου στο νησί.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Παρουσίαση δράσεων Πολιτικής Προστασίας δήμου Σάμου

Published

on

By

Τις δράσεις του για το 2018 θα παρουσιάσει το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Σάμου τη Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου, στις 6.30 μ.μ, στην αίθουσα του δημαρχιακού Μεγάρου.

Να σημειωθεί πως στην εκδήλωση θα διανεμηθούν υλικά πυρόσβεσης στις εθελοντικές ομάδες του νησιού.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Μαυρατζώτης προς Σίμο: Άντε και το 2024 ευρωβουλευτής!

Published

on

By

Ακόμη μία υποψηφιότητα για τον Δήμο Σάμου γνωστοποιήθηκε σήμερα από τον επικεφαλής του συνδυασμού “Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών”, και δημοτικό σύμβουλο, Αντώνη Σίμο. O ίδιος εξήγησε στο Ράδιο Αρμονία ότι ο κύκλος της ΑΚΙΣ κλείνει στο τέλος αυτής της δημοτικής περιόδου υποστηριζοντας ότι θα υπάρξει άλλη ονομασία στο νέο σχήμα.

Αργότερα το απόγευμα με ανάρτηση του στο Facebook, ο δημοτικός Σύμβουλος Σάμου, Ελισσαίος Μαυρατζώτης, με αφορμή σημείο της διακήρυξης της υποψηφιότητας του κ. Σίμου, το χαρακτήρισε ως “κωλοτούμπα της χρονιάς που ξεπέρασε ακόμα και τον Πανό Καμμένο”.

Δείτε τι έγραψε ο δημοτικός Σύμβουλος.

“Η κωλοτούμπα της χρονιάς που ξεπέρασε ακόμα και τον Καμμένο από τον Αντώνη Σίμο. Στη διακήρυξη της υποψηφιότητας του σήμερα έγραψε:
‘’4ον Να συνεχίσουμε το έργο της εξωστρέφειας, που ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία η νυν δημοτική αρχή, για να αναδείξουμε το προικισμένο νησί μας ως τον τέλειο τουριστικό προορισμό μέσω του πολιτισμού, του αθλητισμού και άλλων συναφών δράσεων. ‘’
Άντε και το 2024 ευρωβουλευτής !!!!!”.

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Advertisement Enter ad code here

Δημοφιλή

Copyright © 2017