Connect with us

Δήμος

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Η αίτηση ακύρωσης των επιτάξεων στο ΣτΕ

Published

on

Κατατέθηκε, την Παρασκευή 6 Μαρτίου στο  ΣτΕ, από το Δήμο Ανατολικής Σάμου, αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής κατά της με αριθ.1311/2020 Υπουργικής Απόφασης, που αφορά τις επιτάξεις 216 στρεμμάτων, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν στη δημιουργία κλειστού κέντρου στη περιοχή του Ζερβού.

Το υπουργικό συμβούλιο προχώρησε στις 10/02 στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και εξουσιοδότησε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να «επιτάσσει, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, απαραίτητα ακίνητα και εκτάσεις για τη διαχείριση της  μετανάστευσης κρίσης.

Ο Δικηγορικός Σύλλογός Σάμου αναφέρει σχετικά:

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι με συντονισμένες ενέργειες  της επιτροπής που απαρτίζετε από τα μέλη του Δ.Σ Σάμου ΚΟΛΛΑΡΟ ΓΕΩΡΓΙΟ- ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ και ΚΑΛΤΑΚΗ ΙΩΑΝΝΗ σε συνεργασία και με το νομικό τμήμα του Δήμου Ανατολικής Σάμου κατατέθηκε στο ΣτΕ την Παρασκευή 6/3/2020 αίτηση ακύρωσης κατά της με αριθμό 1311/2020 Υπουργικής απόφασης για τις επιτάξεις στο νησί της Σάμου.

Η ημερομηνία συζήτησης της αίτησης ακύρωσης θα ανακοινωθεί εντός 15νθημέρου. Τέλος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα εντεταλμένα μέλη του Δ.Σ. Σάμου που έχουν αναλάβει την υπόθεση και είναι επιφορτισμένα με την διεκπεραίωση της,  θα προβούν αν κρίνουν τούτο απαραίτητο και αναγκαίο  σε κάθε σύννομη ενέργεια και διαδικασία  προκειμένου να προασπίσουν τα συμφέροντα των Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου σχετικά με το προσφυγικό –μεταναστευτικό ζήτημα.

Το samos24.gr σας παρουσιάζει αποκλειστικά την αίτηση ακύρωση που κατατέθηκε στο ΣτΕ.

Πατήστε πάνω στον παρακάτω σύνδεσμο.

aithsh akiroseos 1

 

 

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Συνάντηση Στάντζου με τον Πρωθυπουργό για το προσφυγικό – μεταναστευτικό

Published

on

By

Το προσφυγικό μεταναστευτικό θα αποτελέσει κεντρικό σημείο της ατζέντας της συνάντησης που θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με δημάρχους του Βορείου Αιγαίου.

Για την επικείμενη συνάντηση ενημέρωσε σχετικά ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο μεταβαίνει αύριο Τρίτη  στην Αθήνα μετά απο πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη.

O κ. Στάντζος προσέρχεται στο διάλογο όπως δήλωσε στο Σώμα, στο πλαίσιο των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου .

Την Τετάρτη στο πρωθυπουργικό γραφείο εκτός απο τον κ. Στάντζο θα παραβρεθούν, ο δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Στρατής Κύτελης, και Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης .

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου δεν θα περάσουν ο δήμαρχος Δυτικής Σαμου, κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης καθώς επίσης και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος.

 

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα, 1η Μαρτίου, στις 18.30, το δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα ακόλουθα:

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών.  Εισηγητής: Κολλάρος Γεώργιος πρόεδρος Δ.Σ.
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων του Δήμου  Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση σεισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Πρόταση Ίδρυσης νέων ειδικοτήτων στο Μαυρογένειο ΕΠΑ. Λ Σάμου – Μεταβολές  σχολικών μονάδων Εσπερινού ΕΠΑΛ Σάμου.  Εισηγητής: Αξιώτης Ιωάννης πρόεδρος επιτροπής παιδείας.
  1. Παραχώρηση χρήσης δημοτικού χώρου στον ΔΕΔΔΗΕ.  Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών
  1. Συγκρότηση γνωμοδοτικών οργάνων σύμφωνα με τις διατάξεις του ν 4412/2016  Δημόσιες Συμβάσεις Έργων Προμηθειών και Υπηρεσιών μέχρι τέλους του έτους 2021.  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.
  1. Χαρακτηρισμός επιχείρησης ως εποχιακή  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή