18.5 C
Σάμος
18/04/2024
Δήμος

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Σύσκεψη φορέων, αναφορικά με την ομαλοποίηση της οικονομικής δραστηριότητας

 

Το απόγευμα της 12ης Μαΐου 2020, πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Δήμου Ανατολικής Σάμου, σύσκεψη φορέων, αναφορικά με την ομαλοποίηση της οικονομικής δραστηριότητας και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του COVID-19. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, κ. Διονυσίου, κ. Μητσός, κ. Καΐλα, ο Πρόεδρος ΔΣ, Δημοτικοί Σύμβουλοι, υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου, σύμβουλοι, συνεργάτες και τοπικά ΜΜΕ.

Απ΄ τους φορείς παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Λιμενικού Ταμείου Σάμου, του Επιμελητηρίου Σάμου, της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου, του Εμπορικού Συλλόγου, του Συλλόγου Εστίασης και Ψυχαγωγίας, του Επαγγελματικού Συλλόγου Κοκκαρίου, του Εργατικού Κέντρου Σάμου, του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Επισιτισμού, Επαγγελματίες και Επαγγελματίες Οδηγοί ΤΑΞΙ Πυθαγορείου.

Όλοι τοποθετήθηκαν εκπροσωπώντας τον κλάδο τους και εξέφρασαν την ανησυχία τους για το μέλλον μετά τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, στον τουρισμό, την εστίαση, την απασχόληση, την ανεργία κλπ.

Ο Δήμος από την πλευρά του ήδη έχει ξεκινήσει και σχεδιάζει ενέργειες και δράσεις που θα μας επιτρέψουν την πορεία προς την ανάκαμψη στους τομείς του Τουρισμού, της Πράσινης Ανάπτυξης, των Επιχειρήσεων, της Κοινωνικής Πρόνοιας και της Παιδείας. Κινούμαστε σε έναν τριγωνικό άξονα με κορυφή την Υγεία, τον παράγοντα άνθρωπο και την τοπική οικονομία.

Οι συνθήκες που βιώνουμε και οι καταστάσεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε είναι πρωτοφανείς για όλους μας. Κινούμαστε σε αχαρτογράφητα νερά, γίνεται μια επανεκκίνηση και σίγουρα πρέπει να προετοιμαστούμε και για το καλό και για το κακό σενάριο. Ο καθένας από το πόστο του, θα συνδράμει με απόλυτο επαγγελματισμό, σύνεση και κυρίως καλή θέληση.

Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε και τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων, των εργαζομένων και λοιπών κλάδων για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν οι περιορισμοί των μέτρων διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Επίσης ανέφερε ότι σχεδιάζεται ένας τοπικός χάρτη ανάπτυξης ο οποίος θα εμπλουτιστεί με τις προτάσεις όλων των φορέων, οι οποίες θα καταγραφούν, θα αξιολογηθούν και θα ενσωματωθούν στους κεντρικούς πυλώνες ανάπτυξης.
Το νησί μας χρειάζεται τοπικό σχέδιο. Διαμορφώνουμε λοιπόν στρατηγική ασφαλούς προορισμού.

Related posts

Πράσινο φως για τα έργα αποκατάστασης της Πορφυριάδας & του δρόμου της Σπηλιάς του Πυθαγόρα

admin

ΑΝΑ.Σ.Α για τη Σάμο: Οι 9 θεματικές ομάδες του συνδυασμού

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόστιμο 200 ευρώ για τα ακαθάριστα οικόπεδα

admin

Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Θεμ. Παπαθεοφάνους προς τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Σμύρνης, Κουσάντασι και Σεφερίχισαρ

admin

Εφαρμογή προγράμματος προληπτικής ιατρικής για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

admin

“Στόχος σας να αντιπολιτευτείτε για ακόμη μια φορά την προηγούμενη Δημοτική αρχή”

admin

Τσιμεντόστρωση τμήματος στο δρόμο Παλαιό-Σπήλαιο Αγίου Αντωνίου

admin

Ζητούν την διατήρηση των Σχολικών Επιτροπών

admin

Ανοιχτή επιστολή για την εξόφληση οφειλών προς το Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin