Connect with us

Δήμος

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Σύσκεψη φορέων, αναφορικά με την ομαλοποίηση της οικονομικής δραστηριότητας

Published

on

 

Το απόγευμα της 12ης Μαΐου 2020, πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Δήμου Ανατολικής Σάμου, σύσκεψη φορέων, αναφορικά με την ομαλοποίηση της οικονομικής δραστηριότητας και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του COVID-19. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, κ. Διονυσίου, κ. Μητσός, κ. Καΐλα, ο Πρόεδρος ΔΣ, Δημοτικοί Σύμβουλοι, υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου, σύμβουλοι, συνεργάτες και τοπικά ΜΜΕ.

Απ΄ τους φορείς παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Λιμενικού Ταμείου Σάμου, του Επιμελητηρίου Σάμου, της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου, του Εμπορικού Συλλόγου, του Συλλόγου Εστίασης και Ψυχαγωγίας, του Επαγγελματικού Συλλόγου Κοκκαρίου, του Εργατικού Κέντρου Σάμου, του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Επισιτισμού, Επαγγελματίες και Επαγγελματίες Οδηγοί ΤΑΞΙ Πυθαγορείου.

Όλοι τοποθετήθηκαν εκπροσωπώντας τον κλάδο τους και εξέφρασαν την ανησυχία τους για το μέλλον μετά τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, στον τουρισμό, την εστίαση, την απασχόληση, την ανεργία κλπ.

Ο Δήμος από την πλευρά του ήδη έχει ξεκινήσει και σχεδιάζει ενέργειες και δράσεις που θα μας επιτρέψουν την πορεία προς την ανάκαμψη στους τομείς του Τουρισμού, της Πράσινης Ανάπτυξης, των Επιχειρήσεων, της Κοινωνικής Πρόνοιας και της Παιδείας. Κινούμαστε σε έναν τριγωνικό άξονα με κορυφή την Υγεία, τον παράγοντα άνθρωπο και την τοπική οικονομία.

Οι συνθήκες που βιώνουμε και οι καταστάσεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε είναι πρωτοφανείς για όλους μας. Κινούμαστε σε αχαρτογράφητα νερά, γίνεται μια επανεκκίνηση και σίγουρα πρέπει να προετοιμαστούμε και για το καλό και για το κακό σενάριο. Ο καθένας από το πόστο του, θα συνδράμει με απόλυτο επαγγελματισμό, σύνεση και κυρίως καλή θέληση.

Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε και τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων, των εργαζομένων και λοιπών κλάδων για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν οι περιορισμοί των μέτρων διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Επίσης ανέφερε ότι σχεδιάζεται ένας τοπικός χάρτη ανάπτυξης ο οποίος θα εμπλουτιστεί με τις προτάσεις όλων των φορέων, οι οποίες θα καταγραφούν, θα αξιολογηθούν και θα ενσωματωθούν στους κεντρικούς πυλώνες ανάπτυξης.
Το νησί μας χρειάζεται τοπικό σχέδιο. Διαμορφώνουμε λοιπόν στρατηγική ασφαλούς προορισμού.

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα, 1η Μαρτίου, στις 18.30, το δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα ακόλουθα:

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών.  Εισηγητής: Κολλάρος Γεώργιος πρόεδρος Δ.Σ.
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων του Δήμου  Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση σεισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Πρόταση Ίδρυσης νέων ειδικοτήτων στο Μαυρογένειο ΕΠΑ. Λ Σάμου – Μεταβολές  σχολικών μονάδων Εσπερινού ΕΠΑΛ Σάμου.  Εισηγητής: Αξιώτης Ιωάννης πρόεδρος επιτροπής παιδείας.
  1. Παραχώρηση χρήσης δημοτικού χώρου στον ΔΕΔΔΗΕ.  Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών
  1. Συγκρότηση γνωμοδοτικών οργάνων σύμφωνα με τις διατάξεις του ν 4412/2016  Δημόσιες Συμβάσεις Έργων Προμηθειών και Υπηρεσιών μέχρι τέλους του έτους 2021.  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.
  1. Χαρακτηρισμός επιχείρησης ως εποχιακή  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Έξι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές στο Γυμνάσιο Καρλοβάσου

Published

on

By

Σήμερα Πέμπτη, ο  Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Δυτικής Σάμου, ο κ. Δημήτρης Κυπραίου, έπειτα από πρόταση του και έγκριση αυτής από το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής, παρέδωσε στη Διευθύντρια του Γυμνασίου Καρλοβασίου κ. Αικατερίνη Σφέτσου, έξι φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές για την κάλυψη αναγκών στις σχολικές μονάδες του Γυμνασίου Καρλοβασίου και Γυμνασίου Μαραθοκάμπου, που προέκυψαν για την τηλεκπαίδευση λόγω COVID-19.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε λόγω παλαιότερης απονομής χρημάτων για προμήθεια υπολογιστών στα τρία Λύκεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δυτικής Σάμου, για κάλυψη αναγκών έπειτα από απόφαση της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου .

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή