20.9 C
Σάμος
28/03/2024
Ικαριακά

Δήμος Ικαρίας : Ξεκίνησαν πιλοτικά οι στειρώσεις αδέσποτων σκύλων

Με την ολοκλήρωση της δράσης δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων που πραγματοποιήθηκε στις 16, 17 και 18 Ιουνίου στο Ιατρείο του Υδροθεραπευτηρίου Απόλλωνα στα Θέρμα, ο Δήμος Ικαρίας έκανε την αρχή κι ένα μεγάλο βήμα στην προσπάθεια για τον έλεγχο του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων, τη βελτίωση των συνθηκών ευζωίας τους και την καλλιέργεια μιας περισσότερο υπεύθυνης κηδεμονίας και φιλοζωικής κουλτούρας στο νησί της Ικαρίας
Ο δήμος σε ανακοίνωση σημειωνει τα εξής:
“Χωρίς εσάς και τους εθελοντές κτηνιάτρους όμως τίποτα δε θα ήταν δυνατό. Κι αυτό απεδείχθη από τη συγκινητική ανταπόκριση δεκάδων ευαισθητοποιημένων δημοτών μας, οι οποίοι αγκάλιασαν και συνέδραμαν στη δράση που κατάφερε να πετύχει το στόχο των 100 στειρώσεων, 80 γατών και 20 σκυλιών, χάρη στους εθελοντές κτηνιάτρους και την πολύωρη κι ακούραστη εργασία τους.
Ευχαριστούμε θερμά τον Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος και τους εθελοντές κτηνιάτρους κ. Vasileios Petridis,Π. Μπίσκα, Mimoza Tsili,Χ.Μπίσκα,Γ.Τρικούπη, Λ.Αναστασίου , τον Ικαριώτη κτηνίατρο κ.Konstantinos Roustas, που εργάστηκε και ο ίδιος αδιάλειπτα στη διαδικασία των στειρώσεων, επικουρώντας με τον τρόπο αυτό το τεράστιο έργο που επιτελούν τα μέλη του Δικτύου Ελλήνων Εθελοντών Κτηνιάτρων, αλλά και την Aegean Airlines που απέδειξε έμπρακτα την εταιρική κοινωνική της ευθύνη.
Το επόμενο ραντεβού μας θα είναι βόρειο!
Έως τότε, σήμερα αλλά και κάθε μέρα ας κάνουμε όλοι μαζί πράξη τη φροντίδα και την προστασία που αρμόζει στους τετράποδους φίλους μας”.

Related posts

Αποφάσεις Γ.Σ. του ΣΕΠΕ Ικαρίας και Φούρνων

admin

Ικαρία: Άγρια κακοποίηση ζώου – Κρέμασαν κατσίκα σε δέντρο

admin

Φούρνοι: Ναυάγιο της πρώιμης βυζαντινής περιόδου ερευνήθηκε

admin

Γ.Ν.-Κ.Υ. Ικαρίας: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θέση Ψυχιάτρου

admin

Γ.Ν-Κ.Υ Ικαρίας – Προκήρυξη τριών θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ

admin

Ο Δήμαρχος Ικαρίας υποψήφιος για το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

admin

Από την απεργία στην Ικαρία στις 28.2

admin

Κοινή δήλωση των δημάρχων της Λαϊκής Συσπείρωσης για την οικονομική κατάσταση των σχολικών μονάδων

admin

Αιμοδοσία στην Ικαρία – Μάρτιος 2024

admin