16.1 C
Σάμος
29/03/2024
Πολιτικά

ΔΕΕΠ Σάμου ΝΔ: Ορισμένοι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου Ανατ. Σάμου το παίζουν «σωτήρες»

Με δελτίο Τύπου η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Σάμου της Ν.Δ., αναφέρεται στο θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του χώρου του πρώην ΚΥΤ Σάμου, ένα ζήτημα για το οποίο δίνεται οριστική λύση μετά και την σημερινή ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών, καθώς αποφασίστηκε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μέχρι το τέλος Μαΐου και να μεταβιβαστεί στον Δήμο.
Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, η ΔΕΕΠ Σάμου ΝΔ, εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση σε αιρετούς του Δήμου Ανατολικής Σάμου που το παίζουν «σωτήρες με τις ενέργειες και τις πράξεις της Κυβέρνησης.

Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης.

Παραχώρηση του Παλαιού ΚΥΤ της Πόλης της Σάμου στους Δημότες της

 

Μια πολύ σημαντική σύσκεψη για το νησί μας πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του Υπουργού Οικονομικών κου Χρήστου Σταϊκούρα στην Αθήνα μετά από αίτημα του Βουλευτή Σάμου καθηγητή  Χριστόδουλου Στεφανάδη με θέμα την παραχώρηση του παλαιού ΚΥΤ της Πόλης της Σάμου στους δημότες της.

Ο Υπουργός κατά την περιοδεία του στην Σάμο που πραγματοποίησε πριν λίγες ημέρες, προσκεκλημένος της Δ.Ε.Ε.Π. Νέας Δημοκρατίας Νομού Σάμου, συναντήθηκε με όλους τους θεσμικούς φορείς του νησιού και ανάμεσα στα θέματα που του τέθηκαν ήταν και αυτό της παραχώρησης του Παλαιού ΚΥΤ της Πόλης της Σάμου στον Δήμο Ανατολικής Σάμου. Ο Υπουργός ενημερωμένος πλήρως για το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του χώρου έθεσε τα θεμέλια της σημερινής σύσκεψης. Ουσιαστικά ο Δήμος Ανατολικής Σάμου είχε απευθύνει όλα τα αιτήματα του στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. για την παραχώρηση του χώρου και όχι στο Υπουργείο Οικονομικών με το οποίο θα υπογραφεί τελικώς η παραχώρηση και μάλιστα χωρίς κάποιο χρηματικό αντίτιμο αφού το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας παραιτηθεί του δικαιώματος. Ζήτημα πολύ σημαντικό για το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών γιατί αν είχε μελετηθεί προσεκτικά το ιδιοκτησιακό καθεστώς από την Δημοτική Αρχή δεν θα είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος για τον καθαρισμό και την  αξιοποίηση του χώρου.

Επίσης κατά την επίσκεψη του Υπουργού στη Σάμο παρουσιάστηκε όλο το οικονομικό πρόγραμμα ανάταξης της Σάμου από τον καταστροφικό σεισμό, την πλημμύρα και την πανδημία ύψους 57 εκατομμύριων ευρώ εκ των όποιων τα 20 εκατομμύρια έχουν δοθεί στους πληγέντες  Δήμους και στην Περιφέρεια!

Με 20 Εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτήθηκαν οι φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού μας από την Κυβέρνηση αναλογικά ο καθένας με τις ζημιές που υπέστη και αφορούν την αποκατάσταση αυτών αλλά και έργα ζωτικής σημασίας για την καθημερινότητα των πολιτών.

Καμία άλλη Κυβέρνηση δεν έχει ασχοληθεί, δεν έχει αφουγκραστεί δεν έχει χρηματοδοτήσει δεν έχει υποστηρίξει το νησί μας όσο η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Απευθυνόμαστε σε ορισμένους νυν αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμου Ανατολικής Σάμου που το παίζουν «σωτήρες» αυτού του τόπου με τις ενέργειες και τις πράξεις της Κυβέρνησης καθώς και  με τα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών.

Related posts

Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος

admin

Πολιτική Εκδήλωση :”Το κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον ελληνικό λαό για τις ευρωεκλογές”

admin

Μιχάλης Αγγελόπουλος: Η πρώτη δήλωση μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στις Ευρωεκλογές

admin

O Μιχάλης Αγγελόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής -Τα 28 πρώτα ονόματα της ΝΔ

admin

Εκδήλωση του ΚΚΕ Σάμου ενάντια στην πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας

admin

Συζητήσαν τα τρέχοντα προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου – Ικαρίας

admin

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο

admin

Γ. Γεραπετρίτης: Visa express σε Τούρκους πολίτες – Θα ξεκινήσει στις 30 Μαρτίου σε πέντε νησιά

admin

Παράταση ενός έτους διατήρησης υπαίθριων σκιάστρων & προστεγασμάτων στην χερσαία ζώνη λιμένων της Σάμου

admin