11.7 C
Σάμος
29/03/2023
Πολιτικά

Δεμερτζή Ελπινίκη (Πένη) – Γιατί είμαι υποψήφια

Τους λόγους για τους οποίους θα είναι υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην εκλογική περιφέρεια του Ν. Σάμου εξήγησε με επιστολή της, η Ελπινίκη (Πένη) Δεμερτζή.

“Τέσσερα σχεδόν χρόνια, μέρα με τη μέρα οι ζωές μας μοιάζουν όλο και περισσότερο με σκληρό αγώνα επιβίωσης, με την ακρίβεια στην ενέργεια αλλά ακόμα και σε βασικά είδη διατροφής να καλπάζει ανεξέλεγκτη.

Η παιδεία και η υγεία από κοινωνικά αγαθά μεταλλάσσονται σε ακριβό εμπόρευμα για τους έχοντες.

Η νέα γενιά –μια γενιά με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και προσόντα- αναγκάζεται να στηριχθεί στα οικογενειακά εισοδήματα αφού η πρόσβαση στην αγορά εργασίας είναι περιορισμένη ή να επιλέξει το δρόμο της μετανάστευσης.

Η θέση των γυναικών στο κοινωνικό γίγνεσθαι είναι υποβαθμισμένη, ενώ η στήριξη της πολιτείας στις εργαζόμενες μητέρες και ιδιαίτερα στις νέες μητέρες είναι υποτυπώδης.

Την ίδια στιγμή η λαϊκή κατοικία γίνεται βορά στους κάθε λογής Πάτσηδες και λοιπούς πολιτικούς φίλους που  πρωτοστατούν στη μεγαλύτερη και βίαιη αναδιανομή πλούτου που έχει γνωρίσει μετά τα κατοχικά χρόνια η πατρίδα μας.

Η δημοκρατία  καθημερινά υποβαθμίζεται, το δικαίωμα λόγου και έκφρασης μοιάζει σύντομο ανέκδοτο και η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό δεν είναι αυτή που μας αξίζει.

Σε όλο αυτό το δυστοπικό σκηνικό θεωρώ μεγάλη μου ευθύνη τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ του νομού Σάμου, ενός νομού που δυόμιση χρόνια μετά τον φονικό σεισμό βλέπει τις πληγές του να είναι ακόμα ανοιχτές με την κυβερνητική ευθύνη βαριά και αμετάκλητη.

Θεωρώ μεγάλη μου τιμή την συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θα απαλλάξει τη χώρα από τη χειρότερη και πιο επικίνδυνη μεταπολιτευτική κυβέρνηση και θα βάλει ξανά τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης, με την κοινωνία και τους ανθρώπους πάνω από τους αριθμούς και με οδηγό την ευημερία των πολλών και όχι τον πλούτο των ολίγων και εκλεκτών.

Δεμερτζή Ελπινίκη (Πένη)

Υποψήφια βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου”

Related posts

Γιάννης Μπουρνούς: Γιατί στερούνται οι ιδιοκτήτες ταξί του Βορείου Αιγαίου το δικαίωμα λειτουργίας πολυθέσιων οχημάτων;

admin

Πρόγραμμα περιοδείας Ανδρέα Ξανθού στις δομές υγείας της Σάμου

admin

Στεφανάδης προς Δήμο Ανατ. Σάμου: 3.525.000 ευρώ για την αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων από τον σεισμό

admin

Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

admin

Ο Σταμάτης Βαρδαρός σε συνέδριο με θέμα: “Εθνικό Σύστημα Υγείας. Νικητής ή ηττημένος μετά τον κορονοϊό;”

admin

Επίσκεψη των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στο αεροδρόμιο της Σάμου

admin

Γιάννης Μπουρνούς στη Βουλή: Η κυβέρνηση συνεχίζει να κοροϊδεύει τους νησιώτες για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

admin

Συγκέντρωση-Εκδήλωση της Τ.Ε. Σάμου του ΚΚΕ για την Υγεία

admin

Σάμος: Η αύξηση στις προκρατήσεις σκορπούν χαμόγελα αισιοδοξίας στους επαγγελματίες του τουρισμού

admin