17.8 C
Σάμος
26/02/2024
Δήμος

Δημάρχος Ανατολικής Σάμου : Καλώ την Κυβέρνηση και τον Βουλευτή του Νομού να ξεκαθαρίσουν άμεσα το θέμα

Nα ξεκαθαρίσουν άμεσα το θέμα και να ενημερώσουν υπεύθυνα και με πληρότητα τους θεσμικούς εκπροσώπους και την τοπική μας κοινωνία καλεί την Κυβέρνηση και τον Βουλευτή του Νομού ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου, κ. Γιώργος Στάντζος, ο οποίος επισημαίνει πως η δημοτική αρχή δεν έχει λάβει καμία επίσημη ενημέρωση για την προσφάτως εκπονηθείσα κυβερνητική πολιτική στο μεγάλο εθνικό θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

Αναλυτικά :

Δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση ως Δημοτική αρχή για την προσφάτως εκπονηθείσα κυβερνητική πολιτική στο μεγάλο εθνικό θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

Χωρίς να θέλω να συμβάλλω στην περαιτέρω σύγχυση και ανασφάλεια των πολιτών της Σάμου επισημαίνω την κρισιμότητα της κατάστασης και καλώ την Κυβέρνηση και τον Βουλευτή του Νομού να ξεκαθαρίσουν άμεσα το θέμα και να ενημερώσουν υπεύθυνα και με πληρότητα τους θεσμικούς εκπροσώπους και την τοπική μας κοινωνία.

Οι κοινωνίες της Σάμου και των άλλων νησιών των ανατολικών μας συνόρων έχουν υπέρμετρα δοκιμαστεί και ζημιωθεί από το 2015, είναι τόσο «κουρασμένες» και απογοητευμένες που μόνο η υπεύθυνη και εθνικά επωφελής δράση και κοινή στάση των κομμάτων, της κυβέρνησης και των τοπικών φορέων μπορεί να μας βγάλει αλώβητους ως κοινωνία και έθνος από την μεγάλη αυτή ιστορική κρίση.

Κανένας μας δεν δικαιούται να διαχειρίζεται χωρίς διαφάνεια και ενημέρωση το μεγάλο αυτό θέμα ούτε την άρση των αρνητικών συνεπειών του.

Προτεραιότητες και δεσμεύσεις μας ως νέα δημοτική αρχή αποτελούν και παραμένουν :

Ο άμεσος και μαζικός απεγκλωβισμός των προσφύγων μεταναστών από το νησί και κλείσιμο του ΚΥΤ στην πόλη της Σάμου με την παράλληλη δημιουργία μιας μικρής κλειστής δομής προδιαγραφών – εκτός οικισμών- για την πρώτη υποδοχή των προσφύγων-μεταναστών.

Απόδοση του χώρου που καταλαμβάνει το σημερινό ΚΥΤ στον Δήμο, άμεση απομάκρυνση και κατεδάφιση των εγκαταστάσεων προκειμένου να αξιοποιηθεί προς κοινή χρήση των Δημοτών.

Απορρύπανση της περιοχής με κρατική ή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος καθώς και χορήγηση αποζημίωσης στους ιδιοκτήτες των εκτάσεων που γειτνιάζουν με το ΚΥΤ και οι οποίες έχουν καταπατηθεί.

Το θέμα κορυφαίο ,οι δυσκολίες μεγάλες, η στήριξη σας όμως ακόμα μεγαλύτερη.

Δεν θα τη διαψεύσω, δε θα την προδώσουμε.

Γιώργος Στάντζος Δήμαρχος Αν. Σάμου

Related posts

Β. Αιγαίο: Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ ο Αλέξανδρος Λυμπέρης

admin

ΑΝΑ.Σ.Α: Παρακολουθούμε και παρεμβαίνουμε αυτόνομα και δημιουργικά δίχως αποκλεισμούς και εξωθεσμικές δεσμεύσεις

admin

28 Φεβρουαρίου η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής Δήμου Ανατολικής Σάμου

admin

Βασίλης Κοσμάς για Λογοδοσία: Καταγγέλλουμε μεθόδευση – Η νέα δημοτική αρχή δεν έχει κάνει καλό ποδαρικό

admin

Οι παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Ανατολικής Σάμου

admin

Δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου: Ναι στη δημιουργία πειραματικών λυκειακών τάξεων με προϋποθέσεις

admin

Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου 

admin

Πρώτη ήττα – Χωρίς Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης ο Δήμος Δυτικής Σάμου

admin

Ο Δήμος Ζιντελφίνγκεν δώρισε Πυροσβεστικό όχημα στο Δήμο Ανατολικής Σάμου.

admin