27.8 C
Σάμος
30/09/2022
Δήμος

Δημάρχος Ανατολικής Σάμου : Καλώ την Κυβέρνηση και τον Βουλευτή του Νομού να ξεκαθαρίσουν άμεσα το θέμα

Nα ξεκαθαρίσουν άμεσα το θέμα και να ενημερώσουν υπεύθυνα και με πληρότητα τους θεσμικούς εκπροσώπους και την τοπική μας κοινωνία καλεί την Κυβέρνηση και τον Βουλευτή του Νομού ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου, κ. Γιώργος Στάντζος, ο οποίος επισημαίνει πως η δημοτική αρχή δεν έχει λάβει καμία επίσημη ενημέρωση για την προσφάτως εκπονηθείσα κυβερνητική πολιτική στο μεγάλο εθνικό θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

Αναλυτικά :

Δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση ως Δημοτική αρχή για την προσφάτως εκπονηθείσα κυβερνητική πολιτική στο μεγάλο εθνικό θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

Χωρίς να θέλω να συμβάλλω στην περαιτέρω σύγχυση και ανασφάλεια των πολιτών της Σάμου επισημαίνω την κρισιμότητα της κατάστασης και καλώ την Κυβέρνηση και τον Βουλευτή του Νομού να ξεκαθαρίσουν άμεσα το θέμα και να ενημερώσουν υπεύθυνα και με πληρότητα τους θεσμικούς εκπροσώπους και την τοπική μας κοινωνία.

Οι κοινωνίες της Σάμου και των άλλων νησιών των ανατολικών μας συνόρων έχουν υπέρμετρα δοκιμαστεί και ζημιωθεί από το 2015, είναι τόσο «κουρασμένες» και απογοητευμένες που μόνο η υπεύθυνη και εθνικά επωφελής δράση και κοινή στάση των κομμάτων, της κυβέρνησης και των τοπικών φορέων μπορεί να μας βγάλει αλώβητους ως κοινωνία και έθνος από την μεγάλη αυτή ιστορική κρίση.

Κανένας μας δεν δικαιούται να διαχειρίζεται χωρίς διαφάνεια και ενημέρωση το μεγάλο αυτό θέμα ούτε την άρση των αρνητικών συνεπειών του.

Προτεραιότητες και δεσμεύσεις μας ως νέα δημοτική αρχή αποτελούν και παραμένουν :

Ο άμεσος και μαζικός απεγκλωβισμός των προσφύγων μεταναστών από το νησί και κλείσιμο του ΚΥΤ στην πόλη της Σάμου με την παράλληλη δημιουργία μιας μικρής κλειστής δομής προδιαγραφών – εκτός οικισμών- για την πρώτη υποδοχή των προσφύγων-μεταναστών.

Απόδοση του χώρου που καταλαμβάνει το σημερινό ΚΥΤ στον Δήμο, άμεση απομάκρυνση και κατεδάφιση των εγκαταστάσεων προκειμένου να αξιοποιηθεί προς κοινή χρήση των Δημοτών.

Απορρύπανση της περιοχής με κρατική ή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος καθώς και χορήγηση αποζημίωσης στους ιδιοκτήτες των εκτάσεων που γειτνιάζουν με το ΚΥΤ και οι οποίες έχουν καταπατηθεί.

Το θέμα κορυφαίο ,οι δυσκολίες μεγάλες, η στήριξη σας όμως ακόμα μεγαλύτερη.

Δεν θα τη διαψεύσω, δε θα την προδώσουμε.

Γιώργος Στάντζος Δήμαρχος Αν. Σάμου

Related posts

Δήμαρχος Δυτικής Σάμου: Παρουσίασε τον απολογισμό της τριετίας

admin

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Σε απολογισμό πεπραγμένων προχωρά ο Δήμος Δυτικής Σάμου

admin

Παραδόθηκε η μελέτη για τη μείωση σεισμικής διακινδύνευσης και την ασφαλή ανάπτυξη του Δήμου Ανατολικής Σάμου

admin

Ξεκινούν οι εργασίες για την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο Δημοτικό Γήπεδο Καρλοβασίου

admin

ΛΑΣ:«Kολοβό» το διεκδικητικό πλαίσιο της δημοτικής αρχής που δεν απηχεί τις πραγματικές ανάγκες του Νοσοκομείου

admin

“Η Σάμος αλλάΖΕΙ” για το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου

admin

O δημοτικός συνδυασμός “Μ.ΠΡΟ.ΣΤΑ” για το “ΞΕΝΙΑ”

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Δυτικής Σάμου για το θάνατο του Αρχιμουσικού Χαράλαμπου Κοτζαμάνη

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα