25.5 C
Σάμος
25/06/2024
Δήμος

Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου – Αναβλήθηκε η συζήτηση για τους σεισμόπληκτους

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Ανατολικής Σάμου, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η αναβολή της συζήτησης για τα προβλήματα των σεισμοπλήκτων. Αυτή η απόφαση ελήφθη παρά το γεγονός ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η επίσκεψη του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, στη Σάμο. Η νέα συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα έχει προγραμματιστεί για τις 15 Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Τίμος Χατζηλάγος, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τις αργές διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών, τρεισήμισι χρόνια μετά τον σεισμό. Επισήμανε τις καθυστερήσεις στη χορήγηση κρατικής αρωγής και κάλεσε τους αρμόδιους να ασκήσουν πιέσεις προς την κεντρική διοίκηση για την επίλυση των προβλημάτων. Ειδική μνεία έγινε στα δημόσια κτήρια που ενδεχομένως δεν έχουν ελεγχθεί και για τα σχολεία που εξακολουθούν να φιλοξενούν μαθητές σε κοντέινερ, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση ως απαράδεκτη. Παράλληλα κ. Χατζηλάγος έφερε προς ψήφιση το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Σάμου, το οποίο είχε εκδοθεί λόγω των καθυστερήσεων που παρατηρούνται σε ζητήματα που αφορούν τους σεισμόπληκτους της περιοχής.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Πάρης Παπαγεωργίου, αναγνώρισε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις απο την Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ), σημειώνοντας ότι η τρέχουσα κατάσταση δεν τους καλύπτει και δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Τόνισε ότι έχει ζητηθεί επίσκεψη κλιμακίου της ΔΑΕΦΚ στη Σάμο για την αξιολόγηση των κτηρίων που έχουν χαρακτηριστεί “κίτρινα” και πιθανώς να χρειαστούν αναβάθμιση σε “κόκκινα”. Ο κ. Παπαγεωργίου ενημέρωσε το συμβούλιο ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η επίσκεψη  του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, στη Σάμο για συζήτηση των θεμάτων και αναμένουν απαντήσεις.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, ο κ. Σταμάτης Σείρλης, χαρακτήρισε την ανακοίνωση του βουλευτή για τους σεισμόπληκτους ως κοροϊδία, εκφράζοντας την αγανάκτησή του για την κατάσταση στη Κοινότητα Βαθέος, όπου έχουν υποβληθεί 25 φάκελοι και έχουν ολοκληρωθεί μόλις δύο σπίτια, ενώ έχουν εκδοθεί μόλις πέντε άδειες. Επισήμανε την ερήμωση του χωριού που για αυτό υπάρχουν υπεύθυνοι και κάλεσε το σώμα να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα χωρίς υπεκφυγές.

Τέλος, ο κ. Γιώργος Στάντζος υπενθύμισε την υπόσχεση της Πολιτείας για το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της Σάμου με δεσμευμένους πόρους και εξέφρασε την άποψη ότι το πρόγραμμα αυτό υπονομεύτηκε.

Related posts

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έργων στη θέση «Φανάρια»

admin

Δράση του Τμήματος Πλεκτικής του ΚΑΠΗ Ανατολικής Σάμου για τα Πρόωρα Νεογνά του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία»

admin

Η πόλη της Σαμου αναγνωρίζεται ως TsunamiReady

admin

Κοκκάρι: Δόθηκε σε κυκλοφορία ο δρόμος

admin

Οδηγίες δήμου για μείωση αποβλήτων χάρτινων συσκευασιών

admin

Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου

admin

Αναστολή λειτουργίας Σχολείων στην Ανατολική και Δυτική Σάμο λόγω καύσωνα

admin

Κλιματιζόμενες αίθουσες στη διάθεση των πολιτών ενόψει καύσωνα στους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου: Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

admin