14.9 C
Σάμος
20/04/2024
Πολιτικά

ΔΗΜ ΤΟ ΝΔ Δυτικής Σάμου: Πανεπιστημιακή εκπαίδευση όπως αξίζει στο Πανεπιστήμιό μας

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου δέχτηκε το 2017 δύο καίρια πλήγματα. Πρώτα, η αιφνιδιαστική αναπάντεχη και αδικαιολόγητη (εκτός κι αν θεωρηθεί κοινωνικό αίτημα η απόκτηση σε μια νύχτα Πανεπιστημιακής έδρας από εκατοντάδες καθηγητές ΤΕΙ άνευ διδακτορικού) μετατροπή  όλων των ΤΕΙ σε ΑΕΙ από την τότε κυβέρνηση Τσίπρα,  κατέστησε κατά τον τίτλο τουλάχιστον,  Πανεπιστημιακή την εκπαίδευση σε  όλα τα τμήματα ΤΕΙ στην Επικράτεια. Τα αποτελέσματα ειδικά για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ήταν δραματικά.

Το  ενδιαφέρον για δήλωση των Τμημάτων μας,  στα μηχανογραφικά των παιδιών μειώθηκε δραματικά   και οι βάσεις εισαγωγής κατέρρευσαν με συνέπεια το 2019 και το 2020 πια να έχουμε  όχι μόνο λιγότερους  εισακτέους αλλά και με μέσο όρο βαθμολογίας που μόνο ως αστεϊσμό μπορούσε κάποιος να τον δεχτεί.

Πράγματι όσοι είχαμε επαφή με τα παιδιά αυτά, είδαμε ότι από τον πρώτο χρόνο τα ίδια και οι γονείς τους, σταματούσαν κάθε προσπάθεια σπουδών, αφού με μέσο όρο 4 και 5 ήταν αδύνατον να περάσουν έστω και ένα μάθημα. Ειδικά όμως το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου μας, δέχτηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και ένα δεύτερο πισώπλατο χτύπημα όταν ιδρύθηκαν τότε  πάλι σε μια νύχτα,  άλλες δύο νέες Μαθηματικές Σχολές,  μια στην Λαμία και μια στην Καστοριά, λες και αυτό ήταν που έλειπε  από το εκπαιδευτικό μας σύστημα τον 21ο αιώνα. Φυσικά και πάλι Πανεπιστημιακές έδρες  μοιράστηκαν, αλλά τα αποτελέσματα τα ζήσαμε όλοι στα χρόνια που ακολούθησαν.

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων φέτος,  που για πρώτη  φορά εκδόθηκαν από το τέλος Ιουλίου, έφεραν και πάλι χαμόγελα και ελπίδα. Αποδείχτηκε ότι σωστές αποφάσεις όπως  η θέσπιση  της Ελάχιστης Βάσης  Εισαγωγής,  ήταν απαραίτητες πάρα  το πρόσκαιρο πολιτικό κόστος που συνεπάγονται.

Αποδείχτηκε ότι οι σωστές αποφάσεις για το κοινό καλό πρέπει να παίρνονται όταν αυτό απαιτεί ο τόπος.  Αποδείχτηκε έτσι φέτος ότι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής δεν ήταν εκείνη που έφερε ελάχιστους εισακτέους το 2020 στα Τμήματα μας , αλλά οι παραπάνω δύο λόγοι απαξίωσης και οι μοιραίες αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης που ελήφθησαν τότε,  όπως και τόσα άλλα κάτω από την ιδεολογία του φτηνού λαϊκισμού. Φέτος έχουμε την χαρά να βλέπουμε 240 εισακτέους στο ΜΠΕΣ , 200 εισακτέους στο Στατιστικής και ακόμα κι αυτό το τόσο λαβωμένο Μαθηματικό να έχει 50 εισακτέους σε σχέση με τους 10 πέρυσι.

Και το κυριότερο: όλα αυτά τα παιδιά με την Ελάχιστη Βάση,  δηλαδή με Βάση που έθεσαν οι Σχολές και που δίνουν αξιοπρέπεια τόσο στους φοιτητές όσο και στα Τμήματα μας. Εισακτέους δηλαδή που δεν θα έχουν πια μέσο όρο βαθμολογίας το 4 και το 5 και θα μπορούν να παρακολουθήσουν μια πραγματικά Πανεπιστημιακή εκπαίδευση όπως αξίζει στο Πανεπιστήμιό μας. Όπως αξίζει στα παιδιά που πέρασαν.

Τα καλωσορίζουμε λοιπόν και ευχόμαστε καλές σπουδές και καλή διαμονή στον τόπο μας. Θα τον λατρέψουν όπως όλοι οι μέχρι σήμερα απόφοιτοί μας

                Ο πρόεδρος ΔΗΜ.ΤΟ Δυτικής Σάμου

Λουκάς Δημόπουλος

Related posts

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατέθεσε τροπολογία για την παράταση της απαλλαγής από τον Ε.Ν.Φ.Ι.Α. και για το έτος 2024 των σεισμόπληκτων κτηρίων της Σάμου

admin

“Μ. Αγγελόπουλος: Κυρίαρχο ζήτημα η ασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών”

admin

Κοινοβουλευτική ερώτηση για τη διάσωση του πυργόσπιτου του Καπετάν Λαχανά

admin

Η Έρη Ρίτσου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

admin

Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ι.Τ.Α επανεξελέγη ο Μ. Αγγελόπουλος

admin

Οι ΚΟ του ΚΚΕ Δυτικής Σαμου προς Παπαθεοφάνους : Η «μάχη της κολώνας» μπορεί να περιμένει….

admin

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Οι προτεινόμενοι Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

admin

Ο Γιώργος Αυτιάς υποψήφιος με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές

admin

Ευρεία σύσκεψη με τον Πανσαμιακό Αγροτικό Σύλλογο

admin