Connect with us

Ικαριακά

Διαμαρτυρία υπαλλήλων Κ.Υ. Ευδήλου Ικαρίας για την μη τήρηση πρωτοκόλλου covid-19

Published

on

ΑΘΗΝΑ 17/8/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3292

ΠΡΟΣ: 1. ΔΙΟΙΚΗΤΗ 2ης ΥΠΕ
κο ΡΟΪΛΟ ΧΡΗΣΤΟ

ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Κ.Υ. Β. ΑΙΓΑΙΟΥ

Κύριε Διοικητά,
Σας κοινοποιούμε έγγραφο του Σωματείου Εργαζομένων των Κ.Υ. Βορείου Αιγαίου που αναφέρεται σε διαμαρτυρία των υπαλλήλων του Κ.Υ. Ευδήλου Ικαρίας όπου καταγγέλλουν ότι δεν τηρείται το πρωτόκολλο του covid–19 στους ασθενείς που προσέρχονται με ύποπτα συμπτώματα.
Επίσης καταγγέλλουν την επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας για απρεπή συμπεριφορά απέναντι σε ασθενείς και προσωπικό.
Συγκεκριμένα το Σωματείο καταγγέλλει 3/8/2020 προσήλθε ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού και με απαίτηση της Διευθύντριας του Κέντρου Υγείας δεν τηρήθηκε η διαδικασία που προβλέπει το πρωτόκολλο για τα ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού. 7/8 απεδείχθη ότι ήταν θετικό, ζητήθηκε να γίνει απολύμανση στο Κέντρο Υγείας και η Διευθύντρια το αρνήθηκε. Ζήτησε ο υπάλληλος που ήρθε σε άμεση επαφή με το κρούσμα να υποβληθεί σε τεστ κορωνοϊού και η Διευθύντρια του ζήτησε για να υποβληθεί σε τεστ θα πρέπει να υπογράψει χαρτί ότι ήρθε σε επαφή με το κρούσμα με δική του υπαιτιότητα. Αυτές οι συμπεριφορές θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τους εργαζόμενους και τους ασθενείς που επισκέπτονται το Κέντρο Υγείας.
Θεωρούμε αυτονόητο ότι η Διοίκηση της ΥΠΕ πρέπει να παρέμβει άμεσα τόσο για την τήρηση των μέτρων προστασίας για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους όσο και προς την επιστημονικά υπεύθυνη για την εριστική συμπεριφορά που επιδεικνύει.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                    ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 

[pdf-embedder url=”https://www.samos24.gr/wp-content/uploads/2020/08/YYYYYYYYYYY_7.pdf”]

 

Πηγή: poedhn.gr

Share this post:

Comments

comments

Advertisement

Ικαριακά

Ημέρα δράσης για τη Δημόσια Παιδεία – Συγκέντρωση στην πλατεία του Ευδήλου

Published

on

By

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης χαιρετίζει όσους συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και για την παιδεία την Πέμπτη 17/9/2020. Στην Ικαρία πραγματοποιήθηκε  συγκέντρωση στην πλατεία του Ευδήλου.

Συμμετείχαν εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γονείς , εργαζόμενοι από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και σύλλογοι γονέων σχολείων Ικαρίας .Αισθητή ήταν η απουσία εκπροσώπου του Δήμου Ικαρίας, καθώς αρκετά από τα προβλήματα που απασχολούν τη λειτουργία των σχολείων μας (κτηριακά- καθαριότητα), αφορούν τον Δήμο.

 Μέσα από τις ομιλίες  φάνηκε η αποφασιστικότητα στη διεκδίκηση σχολείων, που θα λειτουργούν σύμφωνα με τις ανάγκες των μαθητών για υγεία και ολόπλευρη μόρφωση, με σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων. Αποφασιστικότητα απέναντι στα τόσα νομοθετήματα ενάντια στην παιδεία, που δεν θα τη σταματήσουν οι περιορισμοί στις διαδηλώσεις.

Επισημάνθηκε η ανάγκη για τμήματα με 15 το πολύ μαθητές, σε αίθουσες με επαρκή χώρο. Αναδείχθηκαν τα προβλήματα των σχολείων της περιοχής με παιδιά στρυμωγμένα στα περισσότερα τμήματα και τα χρόνια προβλήματα στις μεταφορές μαθητών, που τώρα έχουν γίνει εντονότερα.

  Η συγκέντρωση έκλεισε με την πρόεδρο του Σ.Ε.Π.Ε. Ικαρίας – Φούρνων να τονίζει την ανάγκη για συνέχιση των αγώνων μας.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Ικαριακά

Επιστολές προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης για ειρηνοδικείο και υποθηκοφυλακείο Ικαρίας

Published

on

By

Σε παρεμβάσεις προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης προέβη ο Δήμος Ικαρίας,  για την κάλυψη των κενών θέσεων του Ειρηνοδικείου και για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το Υποθηκοφυλακείο στο νησί .

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Ικαρίας :

Ο Δήμος Ικαρίας πάντα με γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δημοτών του κινήθηκε σε δύο κατευθύνσεις, διεκδικώντας από τη μία τη στελέχωση του Ειρηνοδικείου αλλά και την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το υποθηκοφυλακείο.

Έτσι λοιπόν έχει αποστείλει δύο (2) επιστολές προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζοντας για άλλη μια φορά την επιτακτική ανάγκη έκδοσης προκήρυξης ΑΣΕΠ για την κάλυψη των κενών θέσεων και συνάμα επιστολή προς τους αρμόδιους φορείς με σκοπό την απεμπλοκή συνδημοτών μας από το χρόνιο πρόβλημα της πληθώρας συμβολαίων που δεν έχουν μεταγραφεί.

Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την επίλυση των δύο σοβαρών αυτών προβλημάτων.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή