10.6 C
Σάμος
21/01/2022
Σαμιακά

Διαμαρτυρία Επιμελητηρίου Σάμου για τα προβληματικά ΑΤΜ στο Πυθαγόρειο και στους Μυτιληνιούς

Την έντονη διαμαρτυρία του για την κακή λειτουργία των ΑΤΜ στο Πυθαγόρειο και στους Μυτιληνιούς, εξέφρασε με επιστολή του στον Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, στον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών και στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, ο Προέδρος του Επιμελητηριου Σαμου, κ. Γιώργος Κυριαζής.

Αναλυτικά :

Το Επιμελητήριο Σάμου γίνεται καθημερινά αποδέκτης διαμαρτυριών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Πυθαγόρειο και τους Μυτιληνιούς της Σάμου,  αλλά και στις κοντινές σε αυτές περιοχές καθώς τα δύο ΑΤΜ που βρίσκονται εκεί δεν λειτουργούν σωστά, παρουσιάζοντας συνεχώς προβλήματα. Επίσης μας ενημέρωσαν ότι αυτό συνέβαινε καθ΄ όλη την διάρκεια του προηγούμενου έτους και έως και την τελευταία ημέρα του 2021.

Συγκεκριμένα στις 29/12 τελευταίες ημέρες του έτους κάποιες επιχειρήσεις επισκέφτηκαν το ΑΤΜ για να καταθέσουν χρήματα για την εξόφληση των οφειλών τους προς το Δημόσιο, (δόση εφορία, ΟΑΕΕ, διακανονισμοί και τέλη κυκλοφορίας). Παρόλο που κατέθεσαν τα χρηματικό ποσό δεν προχώρησε η συναλλαγή και το μηχάνημα κράτησε τα χρήματα χωρίς να εκδώσει κάποιο αποδεικτικό επιτυχής ή ανεπιτυχής συναλλαγής. Επί τόπου πραγματοποιήθηκε κλίση  στο τηλεφωνικό κέντρο της Εθνικής Τράπεζας για να δηλωθεί το πρόβλημα της μη ολοκλήρωσης της συναλλαγής και της κράτηση των χρημάτων του στο ΑΤΜ. Δυστυχώς έως σήμερα 11/1/2022 δεν υπάρχει καμία ενημέρωση και τα χρήματα δεν έχουν πιστωθεί στον λογαριασμό.

Αποτέλεσμα αυτού είναι: πρώτον να μην μπορούν να εξοφλήσουν τις οφειλές  τους, καθώς τα χρήματα προορίζονταν για τις συγκεκριμένες πληρωμές τα οποία τώρα δεν έχουν στην διάθεσή τους, και δεύτερον να βρίσκονται με την απειλή να χαθούν οι οποιεσδήποτε ρυθμίσεις δόσεων και να καταβληθούν πρόστιμα για εκπρόθεσμη πληρωμή των οφειλών, είτε δόσεων είτε τελών κυκλοφορίας.

Επίσης σας γνωρίζουμε ότι η περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Πυθαγορείου είναι τουριστική περιοχή και υπάρχουν μεγάλα προβλήματα με τα ΑΤΜ και κατα τους θερινούς μήνες.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Παρόμοια άρθρα

Αισθητή πτώση θερμοκρασίας με πιθανές χιονοπτώσεις στα παραθαλάσσια ξημερώματα Κυριακής

admin

Επιστολή επαγγελματιών στην περιοχή του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου

admin

Νέοι κύκλοι διαδικτυακών συναντήσεων του “Φάρου” για την οικογένεια

admin

Επίσκεψη ΥΝΑΝΠ Γ. Πλακιωτάκη σε Σάμο και Φούρνους

admin

Αεροδιακομιδή ασθενoύς απο την Ρόδο στη Σάμο

admin

Παράταση έως τις 31 Ιανουαρίου 2022 της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων πρώτης αρωγής για τους σεισμόπληκτους της Σάμου και της Θεσσαλίας

admin

Ο Μιχάλης Αγγελόπουλος για το ΞΕΝΙΑ Βαθέος και για την απώλεια του Αλέκου Φασιανού

admin

Τελετή Καθομολόγησης και απονομής Πτυχίων στο Καρλόβασι

admin

Υπό κατάληψη το Γενικό Λύκειο Μαραθοκάμπου

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα