20 C
Σάμος
05/10/2022
Σαμιακά

Διαμαρτυρία Επιμελητηρίου Σάμου για τα προβληματικά ΑΤΜ στο Πυθαγόρειο και στους Μυτιληνιούς

Την έντονη διαμαρτυρία του για την κακή λειτουργία των ΑΤΜ στο Πυθαγόρειο και στους Μυτιληνιούς, εξέφρασε με επιστολή του στον Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, στον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών και στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, ο Προέδρος του Επιμελητηριου Σαμου, κ. Γιώργος Κυριαζής.

Αναλυτικά :

Το Επιμελητήριο Σάμου γίνεται καθημερινά αποδέκτης διαμαρτυριών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Πυθαγόρειο και τους Μυτιληνιούς της Σάμου,  αλλά και στις κοντινές σε αυτές περιοχές καθώς τα δύο ΑΤΜ που βρίσκονται εκεί δεν λειτουργούν σωστά, παρουσιάζοντας συνεχώς προβλήματα. Επίσης μας ενημέρωσαν ότι αυτό συνέβαινε καθ΄ όλη την διάρκεια του προηγούμενου έτους και έως και την τελευταία ημέρα του 2021.

Συγκεκριμένα στις 29/12 τελευταίες ημέρες του έτους κάποιες επιχειρήσεις επισκέφτηκαν το ΑΤΜ για να καταθέσουν χρήματα για την εξόφληση των οφειλών τους προς το Δημόσιο, (δόση εφορία, ΟΑΕΕ, διακανονισμοί και τέλη κυκλοφορίας). Παρόλο που κατέθεσαν τα χρηματικό ποσό δεν προχώρησε η συναλλαγή και το μηχάνημα κράτησε τα χρήματα χωρίς να εκδώσει κάποιο αποδεικτικό επιτυχής ή ανεπιτυχής συναλλαγής. Επί τόπου πραγματοποιήθηκε κλίση  στο τηλεφωνικό κέντρο της Εθνικής Τράπεζας για να δηλωθεί το πρόβλημα της μη ολοκλήρωσης της συναλλαγής και της κράτηση των χρημάτων του στο ΑΤΜ. Δυστυχώς έως σήμερα 11/1/2022 δεν υπάρχει καμία ενημέρωση και τα χρήματα δεν έχουν πιστωθεί στον λογαριασμό.

Αποτέλεσμα αυτού είναι: πρώτον να μην μπορούν να εξοφλήσουν τις οφειλές  τους, καθώς τα χρήματα προορίζονταν για τις συγκεκριμένες πληρωμές τα οποία τώρα δεν έχουν στην διάθεσή τους, και δεύτερον να βρίσκονται με την απειλή να χαθούν οι οποιεσδήποτε ρυθμίσεις δόσεων και να καταβληθούν πρόστιμα για εκπρόθεσμη πληρωμή των οφειλών, είτε δόσεων είτε τελών κυκλοφορίας.

Επίσης σας γνωρίζουμε ότι η περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Πυθαγορείου είναι τουριστική περιοχή και υπάρχουν μεγάλα προβλήματα με τα ΑΤΜ και κατα τους θερινούς μήνες.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Related posts

Οι Σχολικές Μονάδες της Σάμου που θα υλοποιηθεί το Πρόγραμμα Σχολικά Γεύματα

admin

Δάσος Μαύρου Κοραλλιού στα 100μ βάθος

admin

Ο Νίκος Καρούλιας στον Κέρκη Μαραθοκάμπου

admin

Μοίρασαν σχολικά είδη στους μαθητές του καταυλισμού Ρομά στο “Φουρνιώτικο Ρέμα”

admin

Προσοχή, η αντιπυρική περίοδος δεν έχει τελειώσει ακόμη

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Δωρεάν πρόγραμμα στειρώσεων και ηλεκτρονικής καταγραφής

admin

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στη περιοχή του Αγίου Γεωργίου

admin

Ο Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Δαδούδης στα νησιά της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου

admin

Καιρός: Αραιή συννεφιά κατά περιόδους με διαστήματα ηλιοφάνειας, ενισχυμένους Βοριάδες και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα