19.4 C
Σάμος
09/12/2022
Σαμιακά

Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου η Κατερίνα Στρατάκη- Συβρή

Αγαπητοί, Αγαπητές Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες και Συνεργάτες,

Αποτελεί  ιδιαίτερη τιμή και ταυτόχρονα μεγάλη ευθύνη για μένα η ανάληψη των καθηκόντων μου ως Περιφερειακής Διευθύντριας  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την  απερχόμενη Περιφερειακή Διευθύντρια την κ. Παπαδανιήλ  για την άριστη συνεργασία και την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου τα τρία χρόνια συνεργασίας μας καθώς και για το σημαντικό έργο και την προσφορά της. Της εύχομαι ό,τι καλύτερο σε υπηρεσιακό και σε προσωπικό επίπεδο.

Αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω θερμά για τις ευχές, την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μου μεταφέρετε. Αποτελεί την πιο σπουδαία παρακαταθήκη για να ξεκινήσω το απαιτητικό και πολυεπίπεδο έργο που αναλαμβάνω. Από τα πρώτα χρόνια της υπηρεσίας μου, ξεκινώντας με όνειρα και μεράκι,  βιώνω  την εκπαίδευση από τις ρίζες της και εξακολουθώ με το ίδιο σθένος, να υπηρετώ από όποια θέση ευθύνης και αν βρίσκομαι, έχοντας πάντοτε ως γνώμονα το όραμα για μια καλύτερη σύγχρονη εκπαίδευση που  αφορά στους εμπλεκόμενους σ’ αυτήν μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς στους οποίους βρίσκομαι πάντα δίπλα τους  για να αφουγκράζομαι, να ακούω και να συμμερίζομαι τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους.

Έχοντας εμπιστοσύνη στις αξιόλογες δημιουργικές μας δυνάμεις και γνωρίζοντας παράλληλα την αφοσίωση, το ήθος, τη δημιουργικότητα και την αγωνιστικότητα όλων των εκπαιδευτικών της περιφέρειάς μας στην άσκηση του έργου τους, προσδοκώ τη συνεργασία σας, στον κοινό αγώνα μας για μια εκπαίδευση διαχρονικών αξιών και ολοκληρωμένης αγωγής, ώστε να κερδίσουμε το στοίχημα της μόρφωσης και της παιδείας στην Περιφέρειά μας στην οποία οι ιδιαιτερότητες, οι απαιτήσεις  και οι προκλήσεις της  είναι μεγάλες.

Όραμα όλων μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σχολείο δημοκρατικό, καινοτόμο, βιωματικό, μαθητοκεντρικό. Ένα σχολείο, που θα βασίζεται στο όραμα ενός κόσμου που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα,  υποστηρίζει την αμοιβαία κατανόηση και την αποδοχή της διαφορετικότητας,  την ειρηνική συνύπαρξη και διασφαλίζει  ότι κάθε παιδί θα αξιοποιεί το δυναμικό του για να γίνει ένας ενεργός πολίτης του παρόντος και του μέλλοντος.

Ευελπιστώντας λοιπόν, στην ανανέωση της γόνιμης και εποικοδομητικής συνεργασίας που αναπτύξαμε κατά την διάρκεια της  θητείας  μου ως Διευθύντρια Α/θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και Χίου (2016-2022) με τους θεσμούς και φορείς της Εκκλησίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τα στελέχη και με τις δομές της εκπαίδευσης, με τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, με τους διοικητικούς συνεργάτες μου, με το διοικητικό προσωπικό όλων των υπηρεσιών μας, καθώς και με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, είμαι σίγουρη ότι όλοι μαζί θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για τη βελτίωση της ποιότητας του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Προσωπικά, θα συνεχίζω να εργάζομαι με αίσθημα δικαίου, συνέπεια, μεθοδικότητα,  ευαισθησία για τις ανθρώπινες ανάγκες, αλλά και επιμονή στην τήρηση των κανόνων και την ανάπτυξη των ηθικών αξιών, έχοντας  πλήρη συναίσθηση της σπουδαιότητας του έργου που αναλαμβάνω. Στην προσπάθεια αυτή ζητώ τη στήριξη και τη συνεργασία όλων σας.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου θα παραμένει στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, εκπαιδευτικού, γονέα, μαθητή, πολίτη, ανοιχτή σε κάθε πρόβλημα ή πρόταση. Με τη δική σας υποστήριξη και ειλικρινή συνεργασία θα πραγματώσουμε αυτή την απαιτητική, αλλά και τόσο δημιουργική προσπάθεια, να κάνουμε πράξη το όραμά μας: «Να κάνουμε ποιοτικότερο το δημόσιο σχολείο στο Βόρειο Αιγαίο».

 

Με εκτίμηση

Η αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια

Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου

 

Στρατάκη- Συβρή Αικατερίνη

Πηγή φωτογραφίας lesvospost.com

Related posts

Σε λειτουργία ο ιστότοπος του Πρωτοδικείου Σάμου

admin

Έρχονται βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές το Σαββατοκύριακο

admin

Η βάση του Τομέα ΕΚΑΒ Σάμου στο έλεος του καιρού

admin

Εθελοντική Αιμοδοσία στις 19 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Τριήμερες Εκδηλώσεις του Ιπποτικού Τάγματος του Αγίου Λαζάρου – Παρούσα η Σάμος

admin

Κινητοποιήσεις δικαστικών υπαλλήλων Σάμου

admin

Μεταφορικό Ισοδύναμο: Επέκταση εφαρμογής του ΜΙ Καυσίμων

admin

Με λαμπρότητα τα Νησιά της Σάμου της Ικαρίας και των Φούρνων τίμησαν τον Άγιο των θαλασσών Άγιο Νικόλαο

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα