15.9 C
Σάμος
04/03/2024
Σαμιακά

Διευκρινήσεις από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου Βαθέος Σάμου

Με ανακοίνωσή τoυ ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου Βαθέος, διαψεύδει την είδηση για την εκδίκαση της αγωγής κατά εκπαιδευτικού.

Η πρόεδρος του Συλλόγου κα Σταματία Θωμασούλη αναφέρει πως προχθές, 21.10.2019, ήταν η καταληκτική προθεσμία υποβολής προτάσεων στη Γραμματεία του Πρωτοδικείου για την αγωγή, που κατέθεσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Δημοτικού Σχολείου Βαθέος κατά της εκπαιδευτικού ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σάμου, σύμφωνα με τη νέα δικονομία των 100 ημερών. Εντός 15 ημερών η κάθε πλευρά έχει δικαίωμα κατάθεσης προσθήκης και αντίκρουσης των προτάσεων της αντίδικης πλευράς, δηλαδή έως τις 5.11.2019. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, η πρόεδρος Πρωτοδικών Σάμου θα ορίσει Πρωτόδικη, που θα παραλάβει τους φακέλους με τα σχετικά και μέχρι τον Ιούλιο του 2020 θα εκδοθεί απόφαση επί της αγωγής αποζημίωσης.

Η κα Θωμασούλη επισημαίνει πως η μήνυση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης και εφόσον ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία τότε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Σάμου θα ορίσει δικάσιμο στο ακροατήριο ή θα τη θέσει στο αρχείο, αν κρίνει ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία. Η διαδικασία αυτή ακολουθείται πάντα σε όλες τις μηνύσεις. Εφόσον η Εισαγγελέας κρίνει ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία τότε ασκεί ποινική δίωξη και ο/ η κατηγορούμενος/η οδηγείται στο ακροατήριο. Συνεπώς η μήνυση θα δικαστεί σε πολύ μεταγενέστερο χρόνο.

Η πρόεδρος του Συλλόγου τονίζει πως αφορμή για την κατάθεση της αγωγής δεν ήταν η έναρξη ΔΥΕΠ  στο σχολείο, αλλά ένα συγκεκριμένο γεγονός που έλαβε χώρα μεταξύ συγκεκριμένων ανθρώπων, σε ορισμένο τόπο και χρόνο και μόνον αυτών η μαρτυρία μπορεί να αποτελέσει αποδεικτικό υλικό. «Το συμβάν της εξύβρισης και της συκοφαντικής δυσφήμισης έγινε μέρες πριν ξεκινήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΔΥΕΠ στο σχολείο μας. Όλοι οι υπόλοιποι (φορείς και λοιποί ενδιαφερόμενοι) απλά εξυπηρετούν συμφέροντα που το Δικαστήριο δεν λαμβάνει υπόψην ποτέ. ζήσαμε το εξής παράλογο να κλείσουν σχολεία και συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί να διαδηλώνουν χωρίς αντικείμενο έμπροσθεν του δικαστηρίου για το θεαθήναι και για τις φωτογραφίες!», προσθέτει.

«Για ακόμη μια φορά το πιασάρικο θέμα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων έρχεται να καλύψει τις άδικες πράξεις μιας κυρίας (είτε είναι εκπαιδευτικός είτε όχι) που καταφέρθηκε με χαρακτηρισμούς και απρεπή συμπεριφορά σε μέλη ενός Συλλόγου, που μέχρι σήμερα έχει αποδείξει ότι παλεύει για το καλύτερο των παιδιών του και μόνο αδιάφορος δεν είναι προς τα δρώμενα του τόπου και την κατάντια του», επισημαίνει η κα Θωμασούλη.

Related posts

Η ΕΛΜΕ Σάμου για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου

admin

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Combat Ju Jitsu: Την πρώτη θέση ανδρών 18+ -85 kg ο Σωτήρης Σύρμας

admin

Έφορος Εκκλησιαστικών Θεμάτων υπό την Αιγίδα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας ο Σάμιος Ευγένιος Χαρδαβέλλας

admin

Ιατρικός Σύλλογος Σάμου: Από τις 42 κενές θέσεις στο Νοσοκομείο μας προκηρύχθηκε μόνο μία

admin

“Φροντίζοντας τα ψυχικά μας αποθέματα”: Κύκλος εβδομαδιαίων συναντήσεων για ανθρώπους με εμπειρία καρκίνου

admin

Μεγάλη η συμμετοχή και στην απεργιακή κινητοποίηση στην Σάμο

admin

«Έφυγε» ο Πέτρος Μ. Γρύλλος (1946-2024)

admin

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Πύργου στο Εκκλησιαστικό και Βυζαντινό Μουσείο της Μητροπόλεως Σάμου.

admin

Nέα συνεργασία του ΕΟΣ Σάμου και των Goody’s

admin