27.8 C
Σάμος
30/09/2022
Αστυνομικά - Λιμενικά

Διευκρινήσεις για την ακούσια νοσηλεία ζητά η ΕΑΥΝ. Σάμου

Με επιστολή τους προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Παναγιώτη Θεοδωρακάκο και την Υφυπουργό Υγείας αρμοδίας για θέματα ψυχικής υγείας κ. Ζωή Ράπτη, τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου ζητούν να δοθούν διευκρινήσεις στους εμπλεκόμενους φορείς για την διαδικασία που θα πρέπει να τηρηθεί για την ακούσια νοσηλεία των φερόμενων ως ψυχικά ασθενών.

Η επιστολή της Ένωσης.

     κ.κ. Υπουργοί

 

Την αρχική μας ικανοποίηση για την ψήφιση του Ν.4931/2022 και συγκεκριμένα του άρθρου 59 με τίτλο «Μεταφορά του ασθενή κατά την διαδικασία της ακούσιας νοσηλείας», διαδέχτηκε η πλήρης απογοήτευση και μάλιστα ούτε έναν μήνα ακόμα από την ψήφισή του.

Επειδή για το ύψιστης κοινωνικής ευαισθησίας θέμα των ψυχικά ασθενών ατόμων, δεν χρειάζονται πολλά λόγια, τα οποία πολλάκις άλλωστε κατά το παρελθόν έχουμε ως Ένωση πει, θέλουμε με το παρόν έγγραφό μας να  ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ  το αδιανόητο που συμβαίνει ακόμα και σήμερα στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου. Συγκεκριμένα, εδώ και δύο μέρες (και άγνωστο για πόσο ακόμα), κρατούνται (;) φυλάσσονται (;) νοσηλεύονται (;) δύο συνάνθρωποί μας ψυχικά ασθενείς, ο ένας στο Α.Τ. Σάμου και ο έτερος στο Α.Τ. Καρλοβασίων, οι οποίοι χρήζουν ακούσιας νοσηλείας, ενώ θα έπρεπε να ευρίσκονται σε Δομή Υγείας, προκειμένου να τους παρασχεθεί η απαιτούμενη ιατροφαρμακευτική φροντίδα και σε συνθήκες που προσδίδουν σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια τους.

Κατόπιν αυτών και προκειμένου να μην επαναληφθούν θλιβερά γεγονότα σαν τα ανωτέρω, παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας, για να διευκρινισθεί στους εμπλεκόμενους φορείς (Νοσοκομείο Σάμου, Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου, κ.τ.λ.), ο ακριβής χώρος παραμονής των ασθενών, κατά το χρονικό διάστημα από την έκδοση της σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας για την ακούσια νοσηλεία τους, έως και την μεταφορά τους στην Μονάδα Ψυχικής Υγείας. Να ληφθεί δε υπόψη, η ιδιαιτερότητα νησιωτικών περιοχών, όπως ο Νομός Σάμου, οι οποίες ούτε Μονάδες Ψυχικής Υγείας διαθέτουν, ούτε έχουν και την δυνατότητα αυθημερόν αναχώρησης και μετάβασης σε αυτές. Σχετικές διευκρινήσεις, θα επιθυμούσαμε να μας κοινοποιηθούν προς ενημέρωσή μας.-

 

Με εκτίμηση

για το  Διοικητικό Συμβούλιο

-Η-                                                                                                    -Ο-

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                             ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ                                                              ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

Related posts

Τροχαίο ατύχημα στο Καρλόβασι

admin

Σύλληψη ατόμου στην Ικαρία για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικών βλαβών

admin

Σύλληψη για παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας

admin

Ανεύρεση αμφορέα στη θαλάσσια περιοχή Ψιλής Άμμου

admin

Συνελήφθη στo Καρλόβασι ανήλικος με χασίς

admin

Σορός σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε στους Φούρνους

admin

Τροχαίο με δύο ελαφρά τραυματίες στην Αγία Ειρήνη

admin

Εύδηλος – Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ατόμου για το αδίκημα της κλοπής

admin

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 71χρονος από τη θαλάσσια περιοχή Βοτσαλάκια

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα