Connect with us

Δήμος

“Δράση”«Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια»

Published

on

Η γνωστή παρελκυστική τακτική του Δημάρχου Σάμου δεν πρόκειται να τον ωφελήσει και σίγουρα δεν ωφελεί το νησί μας. Ο κ. Αγγελόπουλος αδυνατώντας να επιχειρηματολογήσει επί της ουσίας των ζητημάτων που θέτουμε προσπαθεί, για άλλη μια φορά, με διαφορές σοφιστείες, αντάξιες σαφώς του πολιτικού του επιπέδου, να πείσει τον Σαμιακό λαό ότι «η νύχτα είναι μέρα». Η παράταξη μας θα συνεχίσει να σας ελέγχει  με συνέπεια . Αυτός είναι ο  θεσμικός μας ρόλος. Πιστεύουμε ότι και οι λοιπές δημοτικές παρατάξεις θα πάρουν θέση για αυτό το πολύ σοβαρό θέμα.

κ. Δήμαρχε, να θυμάστε ότι εκτός του «φαίνεσθαι» μετράει και η ουσία. Το να είστε «ο αφανής Δήμαρχος» δεν θα μας ενοχλούσε αν προστατεύονταν το δημόσιο χρήμα…

Ψέματα λοιπόν και μισές  αλήθειες είναι η απάντηση του Δήμαρχου Σάμου στη καταγγελία μας για  την προσπάθεια εκχώρησης  υπηρεσιών καθαριότητας σε ιδιωτικά συμφέροντα που έχουν ονοματεπώνυμο.

Και αφού διαστρεβλώνουμε τα γεγονότα κ. Δήμαρχε,  για την ενημέρωση των δημοτών όπως διαμηνύει το απαντητικό σας δελτίο τύπου, γιατί δεν  αναφέρει ότι ο Δήμος διαθέτει δυο οχήματα ιδίου τύπου  απορριμματοφόραπρέσα, με δυνατότητα άμεσου και επιτόπιου πλυσίματος  των κάδων τα όποια είχαν αποκτηθεί από τους πρώην Δήμου Βαθεος  –  Πυθαγορείου και εδώ και τρία χρόνια όπου ανέλαβε η Δημοτική αρχή του κ. Αγγελόπουλου βρίσκονται ασυντήρητα και παροπλισμένα στις αποθήκες του Δήμου;

Γιατί αυτά τα χρήματα   των 21.060 ευρώ.!  δεν δίνονται για τη συντήρηση τους και τον εκσυγχρονισμό τους όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις;

Γιατί τρία χρόνια εκτός από την απαιτούμενη  συντήρηση  δεν έχει γίνει  καμία προσπάθεια εκσυγχρονισμού του στόλου  που απαξιώνεται συστηματικά;

Να υπενθυμίσουμε στο κ. Δήμαρχο ότι  κατά την δημοτική μας  περίοδο,  εντάξαμε στο ΕΣΠΑ την αγορά τεσσάρων απορριμματοφόρων τα οποία αυτή τη στιγμή εξυπηρετούν στο σύνολο  τους την  αποκομιδή  των απορριμμάτων.

Σχετικά με την επιδεικνυόμενη λεπτομερέστατη γνώση της διαδικασίας της συγκεκριμένης υπηρεσίας που του προκαλούν ερωτηματικά τον παραπέμπουμε στην  5565/156170/16-10-2017  απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδος,  με την οποία ακυρώνει απόφαση της Οικονομικής επιτροπής  του Δήμου Λαμιέων,  για κατακύρωση διαγωνισμού,  για την ανάθεση συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων.

Όσο για τις για τις προβλεπόμενες της κείμενης  νομοθεσίας διαδικασίες και των καταγγελιών μας για τη μεθόδευση και κακοδιαχείριση των οικονομικών πόρων  που μας επιστρέψατε, σας το επιστρέφουμε  με το  «όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια».

.

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Συνάντηση Στάντζου με τον Πρωθυπουργό για το προσφυγικό – μεταναστευτικό

Published

on

By

Το προσφυγικό μεταναστευτικό θα αποτελέσει κεντρικό σημείο της ατζέντας της συνάντησης που θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με δημάρχους του Βορείου Αιγαίου.

Για την επικείμενη συνάντηση ενημέρωσε σχετικά ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο μεταβαίνει αύριο Τρίτη  στην Αθήνα μετά απο πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη.

O κ. Στάντζος προσέρχεται στο διάλογο όπως δήλωσε στο Σώμα, στο πλαίσιο των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου .

Την Τετάρτη στο πρωθυπουργικό γραφείο εκτός απο τον κ. Στάντζο θα παραβρεθούν, ο δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Στρατής Κύτελης, και Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης .

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου δεν θα περάσουν ο δήμαρχος Δυτικής Σαμου, κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης καθώς επίσης και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος.

 

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα, 1η Μαρτίου, στις 18.30, το δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα ακόλουθα:

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών.  Εισηγητής: Κολλάρος Γεώργιος πρόεδρος Δ.Σ.
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων του Δήμου  Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση σεισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Πρόταση Ίδρυσης νέων ειδικοτήτων στο Μαυρογένειο ΕΠΑ. Λ Σάμου – Μεταβολές  σχολικών μονάδων Εσπερινού ΕΠΑΛ Σάμου.  Εισηγητής: Αξιώτης Ιωάννης πρόεδρος επιτροπής παιδείας.
  1. Παραχώρηση χρήσης δημοτικού χώρου στον ΔΕΔΔΗΕ.  Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών
  1. Συγκρότηση γνωμοδοτικών οργάνων σύμφωνα με τις διατάξεις του ν 4412/2016  Δημόσιες Συμβάσεις Έργων Προμηθειών και Υπηρεσιών μέχρι τέλους του έτους 2021.  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.
  1. Χαρακτηρισμός επιχείρησης ως εποχιακή  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή