14.4 C
Σάμος
19/03/2024
Περιφερειακά

Δυο προτάσεις για την λειτουργία του «Επικούρειου» Πολιτιστικού Κέντρου Σάμου

Με την παρουσία εκπροσώπων αρκετών πολιτιστικών συλλόγων του νησιού συζητήθηκε το θέμα της λειτουργίας του Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου στο περιφερειακό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ΠΕ στη Σάμο.

Από την πλευρά του εισηγητή αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Πανουρακή προτάθηκε να συσταθεί φορέας διαχείρισης και διοίκησης του επικούρειου πολιτιστικού κέντρου. Να γίνει διερεύνηση σύναψης προγραμματικών συμβάσεων με φορείς του δημόσιου τομέα και πολιτιστικά ιδρύματα της χώρας που θα συμβάλουν στην εξασφάλιση οικονομικών πόρων για τη λειτουργία του Επικούρειου και την απρόσκοπτη επίτευξη των στόχων του.

 

Η πρώτη προτείνει τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού και των συλλόγων εάν και εφόσον επιτρέπεται και η δεύτερη τη σύσταση Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με τη συμμετοχή της περιφερειακής ενότητας, όποιων δήμων επιθυμούν να συμμετέχουν αλλά και των πολιτιστικών συλλόγων.

Αποφασίστηκε άμεσα να εξεταστεί και να έρθει προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου η πρόταση που θα επιτρέπει και στους πολιτιστικούς συλλόγους του νησιού να έχουν λόγο στην λειτουργία του επικούρειου πολιτιστικού κέντρου.

 

Πηγή: ertnews.gr

Related posts

Σύσκεψη υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

admin

Πρόταση ένταξης φακέλου για Γεωπάρκο Χίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

admin

Με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της Π.Β.Α. στην “FOOD EXPO & OENOTELIA 2024”

admin

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης παρέδωσε στην 98 ΑΔΤΕ μηχανήματα μηχανικού

admin

Προσοχή στις απάτες: Επιτήδειοι χρησιμοποιούν την Οικονομική υπηρεσία της ΠΕ Σάμου  για να αποσπάσουν χρήματα απο επιχειρηματίες της Σάμου

admin

Συνάντηση Κ. Μουτζούρη με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

admin

Στην Έκθεση της FoodExpo ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης

admin

Ποιος φοβάται τον Κώστα Μουτζούρη

admin

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις φέτος σε Σάμο, Χίο και Λέσβο

admin