23.9 C
Σάμος
25/09/2022
Δήμος

“Δύναμη Δημιουργίας”- Ομάδες εργασίας ανά τομέα δράσης

ο Συνδυασμός Δύναμη Δημιουργίας πάντα κοντά στον πολίτη και στις καθημερινές του ανάγκες αποφάσισε να δημιουργήσει ομάδες εργασίας ανά τομέα δράσης, ώστε να μπορεί να διαμορφώσει ολοκληρωμένη άποψη – πρόταση για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής μας .

Ταυτόχρονα σε πλήρη συνεργασία με την κομματική οργάνωση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ , τον βουλευτή- κυβερνητική πολιτική να προβάλει και να προασπίζει τις πολιτικές που βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας του πολίτη.

Ο διεκδικητικός χαρακτήρας των επιτροπών  σε συνδυασμό με την συνεργασία όλων μας και τον διάλογο θα βοηθήσει ώστε ο τελικός αποδέκτης που είναι ο συμπολίτης μας να συνειδητοποιήσει και να βιώσει ότι κάποια πράγματα αλλάζουν έτσι ώστε να καλυτερεύσουν οι καθημερινές συνθήκες διαβίωσής του και κατά συνέπεια να συμβάλουν στην ανάπτυξη του τόπου μας.

Στα πλαίσια των παραπάνω απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν και να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια ώστε να διαμορφώσουμε μαζί  μια πρόταση ευθύνης για το Δήμο που οραματιζόμαστε.

Διαμόρφωση πρότασης για παρέμβαση στα θέματα Υγείας  της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Δυτικής Σάμου

Αγαπητοί Συνδημότες

Στα πλαίσια της κίνησης του συνδυασμού μας ¨Μαζί με τον συμπολίτη μας διεκδικούμε για τον τόπο μας¨ ο συνδυασμός μας προχώρησε στη δημιουργία της πρώτης ομάδας εργασίας με αντικείμενο τα προβλήματα υγείας που απασχολούν των Δήμος μας.

Σε συνεργασία και διάλογο με τους εργαζομένους στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου ( νοσηλευτικό – ιατρικό προσωπικό) και με αποκορύφωση την συνάντηση  στα γραφεία της ΔΗΜ. ΤΟ Δυτικής Σάμου της Νέας Δημοκρατίας το Σάββατο 28/9/2019 με την συμμετοχή του βουλευτή Ν. Σάμου καθηγητή Καρδιολογίας  κον. Χριστόδουλο Ι. Στεφανάδη, μετά από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων έγινε καταγραφή των προβλημάτων των οποίων η άμεση επίλυση θα βοηθήσει στη σωστή λειτουργία του Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου .

Ο βουλευτής Ν. Σάμου διαβεβαίωσε ότι η προώθηση κ η επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τους συμπολίτες μας είναι πρωταρχικός του στόχος. Θεωρεί αυτονόητη τη συμμετοχή του και την βοήθεια του  σε ότι του ζητηθεί ώστε όλοι μαζί μέσα από την συνεργασία μας να προσπαθήσουμε για το καλύτερο της ζωής του συμπολίτη μας.

Οι προτάσεις που από κοινού συμφωνήθηκαν για το κατεπείγον της επίλυσής τους είναι οι παρακάτω:

 

  1. Άμεση σύσταση νέας Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου.
  2. Το πιο επείγον από όλα κρίνεται ότι είναι η πρόσληψη Οδηγών – Διασωστών ασθενοφόρων  διότι η σημερινή έλλειψη τους έχει στοιχίσει ανθρώπινες ζωές στο νησί  μας. Για το λόγο αυτό προτείνουμε με κριτήριο την εντοπιότητα να προωθηθούν Σαμιώτες που πρόσφατα τελείωσαν την εκπαίδευσή τους στα δημόσια ΙΕΚ νοσηλευτών και έχουν τελειώσει την εξάμηνη πρακτική τους.
  3. Προκήρυξη της θέσης γιατρού ακτινοδιαγνώστη διότι στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου εξυπηρετούνται πάνω από 3500 περιστατικά τα οποία υπό άλλες συνθήκες θα επιβάρυνε το ήδη φορτισμένο Νοσοκομείο Σάμου.
  4. Σύσταση επικουρικής θέσης γιατρού Καρδιολόγου.
  5. Κίνητρα σε εξειδικευμένες ειδικότητες γιατρών προκειμένου να επιζητούν θέση εργασίας στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου.
  6. Να ισχύσει το αμετακίνητο των ιατρών ώστε να μην υπάρχει ποτέ έλλειψη προσωπικού.
  7. Επισκευή των μηχανημάτων του Οδοντιατρείου και του Υπερήχου.
  8. Το Επικουρικό προσωπικό που υπάρχει στο Κέντρο Υγείας και βοηθάει στην ομαλή λειτουργία του είτε να μονιμοποιηθεί είτε να προκηρυχθούν νέες θέσεις.
  9. Άμεση επίσκεψη της Επιτροπής , Βουλευτή  και εκπροσώπου του υπουργείου στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δράσεων με το διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

 

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:

 

α) τον βουλευτή Ν. Σάμου για την συμμετοχή του

β) τα μέλη του συνδυασμού,

γ) το πρόεδρο ΝΟ. ΔΕ κον. Μάρκο Ιωάννη,  τους εκπροσώπους της ΔΗΜ. ΤΟ ΝΔ Δυτικής Σάμου

γ) τους συμπολίτες μας καθώς τους εκπροσώπους του νοσηλευτικού – ιατρικού προσωπικού για τις χρήσιμες πληροφορίες και την συμμετοχή τους στο διάλογο

 

Τέλος πιστεύουμε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς κατανοώντας πλήρως τη σοβαρότητα και την αναγκαιότητα των παραπάνω αιτημάτων θα μεριμνήσουν ώστε να δοθούν άμεσα λύσεις.

Related posts

Σε απολογισμό πεπραγμένων προχωρά ο Δήμος Δυτικής Σάμου

admin

Παραδόθηκε η μελέτη για τη μείωση σεισμικής διακινδύνευσης και την ασφαλή ανάπτυξη του Δήμου Ανατολικής Σάμου

admin

Ξεκινούν οι εργασίες για την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο Δημοτικό Γήπεδο Καρλοβασίου

admin

ΛΑΣ:«Kολοβό» το διεκδικητικό πλαίσιο της δημοτικής αρχής που δεν απηχεί τις πραγματικές ανάγκες του Νοσοκομείου

admin

“Η Σάμος αλλάΖΕΙ” για το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου

admin

O δημοτικός συνδυασμός “Μ.ΠΡΟ.ΣΤΑ” για το “ΞΕΝΙΑ”

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Δυτικής Σάμου για το θάνατο του Αρχιμουσικού Χαράλαμπου Κοτζαμάνη

admin

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου για την συνεδρίαση του Δ.Σ για την υγεία

admin

“Ανατροπή”: Ο Δήμος έχει αρμοδιότητες πάνω σε θέματα υγείας, αλλά το έργο του κρίνεται ημιτελές

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα